kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Muhaliflerden Baykal'a muhtıra
Dervişli muhtıra

Baykal'a 25 imzalı kopma uyarısı: Üç arkadaşımızı ihraç etmeniz partinin geleceği için çok vahim sonuçlar yaratır.

Üç milletvekilinin kesin ihraç talebiyle disipline sevki CHP'yi dönüm noktasına getirdi. 25'lere dönüşen muhalif grup Baykal'ı bu uygulamadan dönmeye çağıran bir mektup-muhtıra hazırladı. Muhtıra, yakınları Ünlü ve Gürel'in de imza koymasıyla, Derviş'in de desteğini aldı.

Hedefteki üçlü
CHP'deki muhalefetin affını istediği Ahmet Güryüz Ketenci, Mehmet Tomanbay ve Hasan Aydın, olağanüstü kongrenin ardından ihraç talebiyle disiplin kuruluna gönderildi.


***

Muhaliflerden Baykal'a muhtıra

CHP'de 25 muhalifin imza koyduğu muhtıra gibi mektup dün Genel Merkez'e gönderildi. Muhtırada, "İhraç edilmek istenen vekillere yönelik haksız karardan dönülmesi" istendi.

CHP'de Genel Başkan Deniz Baykal'a 25 muhalif milletvekilinin hazırladığı muhtıra, dün bir mektup halinde Genel Merkez'e gönderildi.. Muhtırada, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen 3 milletvekilinin affı istenirken, ihraçların sürmesi durumunda "vahim ve kaygı" verici gelişmelere ulaşılabileceğine de dikkat çekildi. Mektup, CHP için "dönüm noktası" olarak nitelendiriliyor. CHP İstanbul Milletvekili Kemal Derviş'e en yakın iki isim olan İstanbul Milletvekili Damla Gürel ile Karaman Milletvekili Fikret Ünlü'nün de imza koyduğu "muhtıra" gibi mektupta, ihraç kararlarının hukuka aykırı ve haksız olduğu belirtildi. Mektupta, "CHP Milletvekili olmanın sorumluğunu ve onurunu taşıyan ve parti tüzüğünden doğan haklarını kullanmayı talep eden, suç teşkil edecek hiçbir eylemleri bulunmayan üç milletvekili arkadaşımızın, bir kısım yöneticilerin hazırladığı rapor dayanak yapılarak partiden ihraç edilmek istenmesi tamamen haksız ve hukuksuz bir durumdur" denildi. Baykal'a dün gönderilen mektupta, parti içindeki barışın sağlanması için ihraç kararlarının durdurulması gerektiğine dikkat çekilerek şöyle denildi: "Partimize bundan sonra barışın, gelişmenin, bütünleşmenin ve büyümenin sağlanması bakımından üç milletvekili arkadaşımıza ve diğer partili arkadaşlarımıza yönelik ağır ve haksız kararların yeniden değerlendirilerek, bu yanlış uygulamalardan süratle dönülmesini talep ediyoruz."

KAYGI VERİCİ
Mektupta, 28 Mart seçimlerinden sonra CHP Milletvekilleri Ahmet Güryüz Ketenci, Hasan Aydın ve Mehmet Tomanbay ile birlikte çok sayıda kurultay delegesi ve partilinin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildikleri ve bir kısmının da ihraç edildiklerine dikkat çekildi. Mektupta, Baykal'a bir de üstü kapalı olarak kopma uyarısında bulunuldu. Bu konuda şu ifadelere yer verildi: "Siyasal yaşamda olağan görülmesi gereken eleştirileri ve demokratik talepleri suç gibi göstererek en ağır yaptırımlarla cezalandırmayı çağdaş ve demokratik yönetim anlayışıyla bağdaşır görmediğimiz gibi partimizin geleceği açısından da vahim ve kaygı verici bulmaktayız." CHP Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem ise mektubun henüz Genel Merkeze ulaşmadığını belirterek, "Gelince bakar değerlendiririz. İçeriğine bakalım, istenen talepleri görelim sonra değerlendiririz. Bakmamız lazım" dedi. Erdem, Olağanüstü Kurultay'la ilgili mahkemeye iptal davası açan Parti Meclisi eski üyesi, sanatçı Bedri Baykam'ın bu girişimine de tepki göstererek, "CHP'li olma sorumluluğu ile bağdaştıramıyoruz. Partili olmak daha dikkatli olmayı gerektirir" dedi.

YARIN GÖRÜŞÜLECEK
Bu arada, Ahmet Güryüz Ketenci, Mehmet Tomanbay ve Hasan Aydın, CHP Yüksek Disiplin Kurulu'na başvurarak haklarındaki tedbir isteminin kaldırılmasını talep ettiler. Yüksek Disiplin Kurulu da 3 milletvekilinin başvurusunu değerlendirmek üzere yarın toplanma kararı aldı. Yarın saat 11.00'de bir araya gelecek olan Kurul, milletvekillerinin ihraç istemleri karara bağlanana kadar parti çalışmalarına katılıp katılamayacaklarına karar verecek. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Kurultay toplantı çağrısına uymadığı için ihtar verilmesini isteyeceği Deniz Baykal ve aralarında Önder Sav, Cevdet Selvi, Mehmet Sevigen gibi isimlerin de bulunduğu MYK üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Fatih ERTÜRK - ANKARA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 TSK'da denge korundu
 AKP'de gensoru çatlağı
 Eski vekil İlçin için suç duyurusu
 Olimpiyat açılışına gidiyor
 Habur'da sevinç ve hüzün vardı
 AKP ile CHP'nin türban kavgası
 Sezer'le Erdoğan bir saat görüştü
 Hamza Keleş başsavcı vekili
AHMET HAKAN COŞKUN
Merak ettiklerim
Ne kadar "açık toplum" olsak da...
ÖMER ÇELİK
Yüksek siyaset..
Siyaseti var eden şey, toplumdaki...
İLKER SARIER
Bir eşşeklik ettik işte!
Meclis'te hızlandırılmış tren...
ÖMER LÜTFİ METE
El bombası ile atom
Dün Askeri Şura kararları ile ilgili...
Hanımağanın 3'üncü kocasını da vurdular
Geçen yıl ikinci eşi büyük oğlu tarafından öldürülen 'hanımağa'...
Azrail onları 0-3'te ölümle buluşturdu
İstanbul Esenler'de bir çiftin kavgasıyla başlayan kovalamaca sonucu...
40 bin Euro'luk mezar
40 bin Euro'luk mezar
PKK/KADEK'in Avrupa'da tanınmış isimlerinden olan ve geçen yıl...
Gel vatandaş eyleme gel!..
Gel vatandaş eyleme gel!..
'Dar gelirlilerin Akmerkezi' olarak bilinen Eminönü Yeni Camii...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.