kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Değişen hayatlar
Değişen hayatlar

Hayatın sürprizlerle dolu olması sadece sıradan insanlar için değil yıldızlar için de geçerli. Ünlü şarkıcıların şimdiki konumları ile eski meslekleri dağlar kadar farklı.

İnşaat işçiliğinden starlığa yükselen İbrahim Tatlıses'in, düğün salonlarından dünya çapında bir megastar olan Tarkan'ın, dansözlükten assolistliğe yükselen Sibel Can'ın, konfeksiyon işçisiyken şarkıcı olan Ebru Gündeş'in hayat hikayelerini Türkiye'de bilmeyen yok. Ancak, sanat dünyası 'Nereden nereye!' dedirtecek sayısız hikâyeyle dolu. İşte sizlere, hayatın tesadüflerle dolu olduğunu gösteren örneklerden bir kaçı:

* SEZEN AKSU: Türk Popu'nun 'minik serçesi' Sezen Aksu, kalbindeki müzik aşkına kulak vermeseydi, hayatını ziraat mühendisi olarak sürdürecekti. Aksu, üniversite eğitimini yarım bırakarak müzik dünyasına adım atmayı seçti.

* MAHSUN KIRMIZIGÜL: Fantezi-pop müziğin ünlü ismi Mahsun Kırmızıgül, konservatuar eğitimi için geldiği İstanbul'da okul masraflarını çıkarmak için Feriköy'deki bir video kaset kiralama dükkanında çalıştı. Yakışıklı şarkıcının okulunu bitirebilmesinde bu işten kazandığı paranın büyük etkisi oldu.

* NİL KARAİBRAHİMGİL: Türk popunun kendine özgü yıldızı ve özgür kızı Nil Karaibrahimgil de müziğe adım atmadan önce uzun yıllar bir reklam şirketinde metin yazarı olarak çalışmış.

* DAVUT GÜLOĞLU: Karadeniz'in Ricky Martin'i olarak tanınan Davut Güloğlu, eskiden bakkal dükkanı sahibiydi. Yakışıklı şarkıcı, İstanbul'a yerleştikten sonra bakkallığı da sona erdi.

* ADNAN ŞENSES: Türk Sanat Müziği'nin güçlü yorumcusu Adnan Şenses de uzun yıllar önce geçimini marangozluk yaparak karşılıyordu. Şenses, keşfedilmesinin ardından ekmeğini sesiyle kazandı.

* RAFET EL ROMAN: Almanya'da klimacılık üzerine yüksek öğrenim gören pop şarkıcısı Rafet El Roman, o yıllarda okurken ek iş olarak klima tamiri ve montajı da yapıyordu.

* DENİZ SEKİ: Hem sesiyle, hem de görüntüsüyle binlerce genç erkeğin rüyalarını süsleyen pop şarkıcısı Deniz Seki, ünlü olmadan önce bir güzellik merkezinde estetisyen ve makyöz olarak çalışıyordu. Seki. o dönemler ünlü kozmetik üreticisi Christian Dior'dan sertifikası bile almıştı.

* SERDAR ORTAÇ: 'Beni Unut' isimli son albümüyle büyük bir çıkış yakalayan Serdar Ortaç, sanat dünyasına adım atmadan önce babasına ait olan torna-tesfiye atölyesinde çalışmış.

* BERDAN MARDİNİ: Hem şarkıları hem de atv'de yayınlanan 'Kurşun Yarası' adlı dizideki Halil rolüyle büyük bir hayran kitlesine sahip olan Berdan Mardini, şöhret olmadan önce Avcılar'da bir barda bağlama çalıyormuş.

* BENDENİZ: Duygusal şarkılarıyla tanınan Bendeniz, yıllar önce Türkiye'nin ilk bayan futbol takımı olan Dostlukspor'da futbol oynuyordu.

* MUSTAFA SANDAL: 'İsyankar' adlı yeni albümüyle hayran kitlesini genişleten Mustafa Sandal, yıllar önce Onno Tunç, Garo Mafyan, Selçuk Başar ve Uğur Başar'ın asistanlığını yapıyordu.

* YILDIZ TİLBE: Müzik dünyasının beste fabrikatörü Yıldız Tilbe, ilk gençlik yıllarında bir dikiş atölyesinde temizlik görevlisi olarak çalışmış. Tilbe daha sonra pazarlamacılık ve tezgahtarlık gibi farklı işler de yapmış. Şöhret olmadan önce yaptığı en son iş ise pavyonlarda şarkı söylemekti.

* HANDE YENER: 'Sana Kırmızı Çok Yakışıyor' şarkısıyla yaz gecelerinin en çok dinlenen seslerinden biri olan Hande Yener, şöhreti yakalamadan önce bir giyim mağazasında tezgahtarlık yapıyordu.

* FUNDA ARAR: Pop müziğin yükselen değerlerinden Funda Arar, milyonların sevgilisi haline gelmeden önce bir lisede müzik öğretmeniymiş.

* HALUK LEVENT: Rock müziğinin sevilen sesi Haluk Levent ise eskiden ticaretle uğraşıyormuş. Sanatçının sık sık icralık olmasının sebebi de o dönemden kalma borçlarıymış.

Zafer AKBAŞ / MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Şans bana sonradan değil doğuştan güldü
 Evliliği sallantıda!
 "Ev" leniyorlar!
 Sıkıntılı günler!
 Süper hediye...
 Sinan bunu hep yapıyor!
 Yeni bir aşk yuvası aldı
Parmaklarıyla görüyor
Parmaklarıyla görüyor
Doğuştan görme özürlü 11 yaşındaki Çağrı, piyano çalarak, santranç...
Üniversite tanıtım turuna ailelerin ilgisi büyük
Üniversite tanıtım turuna ailelerin ilgisi büyük
Üniversite tercih formlarının teslim tarihi yaklaşırken hem adaylar...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.