kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ecevit gözyaşlarıyla
Ecevit gözyaşlarıyla
Karaoğlan 4 kez Başbakan oldu
Siyasete duygusal veda

Ecevit güvercini salıp evine gitti

47 yıllık siyasi hayatına DSP'nin dünkü kurultayında son veren Ecevit, "yine iktidar olmalıyız" dedi. DSP'nin yeni başkanı Sezer

Genel başkan olarak katıldığı son kurultayda AKP ve CHP'yi eleştiren Ecevit, "İktidarda bir buçuk yıl daha kalabilseydik enflasyonu biz indirip yeniden iktidar olacaktık" dedi.

Yeni Başkan Sezer
DSP'nin dün yapılan kongresinde Ecevit'in desteklediği Zeki Sezer, 576 oy alarak yeni genel başkan seçildi. Şükrü Sina Gürel ise 239 oyda kaldı.


***

Ecevit gözyaşlarıyla

Bülent Ecevit, DSP'den "Güle güle, iyi bak kendine" şarkısıyla, gözyaşları içinde uğurlandı. Delege Karaoğlan'a son vefayı, aday gösterdiği Zeki Sezer'i genel başkan seçerek gösterdi.

DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, 47 yıllık aktif siyasi hayatını gözyaşlarıyla noktaladı. Ecevit, Kurultay'dan Levent Yüksel'in "Güle güle, iyi bak kendine" şarkısıyla uğurlanırken, DSP delegesi Karaoğlan'a son vefasını da göstererek, DSP Genel Başkanlığı'na Ecevit'lerin adayı Zeki Sezer'i seçti. Sezer, 576 oy alırken karşısındaki en güçlü aday Şükrü Sina Gürel ise 239 oyda kaldı. Diğer adaylardan Atilla Mutman 20, Aydın Tümen oy alırken, Veysel Özer'e hiç oy çıkmadı. Ecevit, Mustafa Özbek Kongre ve Spor Salonu'nda yapılan 6'ncı Olağan DSP Kurultayı'nda salona partililerin ve delegelerin yoğun alkışı ve "Halkçı Ecevit" sloganlarıyla girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Kurultay'ı açan Ecevit, Divan Başkanlığı'na eski bakanlardan Masum Türker'in seçilmesinden sonra yeniden kürsüye geldi.

'BÖLÜNDÜKÇE GÜÇLENDİK'
DSP'nin 19 yıllık süre içinde pek çok kez bölünmeye çalışıldığını anlatan Ecevit, "Bölündükçe arındık, arındıkça, güçlendik" dedi. Konuşmasının büyük bölümünü köylü kalkınmasına ayıran Ecevit, 57'nci hükümet döneminde işçi ve köylü haklarından ödün vermeden programı uyguladıklarını söyledi. Ecevit şöyle devam etti: "Amerika'dan getirdiğimiz arkadaşımızın katkısıyla erken seçime gidildi. 1.5 yıl daha iktidarda kalmayı başarabilseydik. leniden tek başına iktidara gelirdik." Başbakan Erdoğan'ın özellikle dış politika konusunda yanlış yaptığını kaydeden Ecevit, hükümetin AB'ye girebilmek için ödünler verdiğini savundu. Ecevit, "AB kapısını açmadan önce, Atatürk kapısını açın" dedi.

AMERİKA'YA REST
PKK'nın kendi dönemlerinde bitme noktasına geldiğini ancak son günlerde yeniden hortladığını ifade eden Ecevit, terörün yeniden ortaya çıkmasında ABD'nin rolü olduğunu savundu. Ecevit, Kuzey Irak'ta bir Kürt Devleti kurulma adımlarının atıldığını, bunda da başrolü ABD'nin oynadığını kaydetti. Konuşmasında CHP'yi de eleştiren Ecevit, CHP'nin Atatürk'ü sadece kendilerine malettiğini iddia etti. Ecevit, "Atatürk'e hakkını vermeliyiz. Bu tür söylemlerle halkı Atatürk'ten soğutuyorlar. Kim bizden daha Atatürkçüdür? Eski partim olan CHP'nin de bunun üzerinde biraz düşünmesi gerekiyor" dedi. Konuşma süresince genel başkanlık yarışına hiç değinmeyen Ecevit, sonunda da veda etmedi.

'İSTEDİĞİNİZDE YANINIZDAYIM'
Adayların konuşmasından sonra genel başkanlık seçimlerine geçildi. Adaylardan Teoman İnanel, ismi yazılan pusulanın yetişmemesi üzerine adaylıktan çekilince aday sayısı 5'e indi. Yaklaşık bir saat süren oylama sonrasında yapılan sayımda Ecevit'lerin veliahtı olarak da bilinen Zeki Sezer 576 oy alarak turda DSP'nin yeni genel başkanı oldu. Sezer'in karşısında en güçlü aday olabileceği ifade edilen Şükrü Sina Gürel'e ise 239 oy çıktı. Sezer'in genel başkanlığa seçilmesinden sonra yeniden kürsüye gelen Ecevit, Sezer'in kazanmasına çok sevindiğini, ancak şaşırmadığını söyledi. Ecevit, "Bana ne zaman gereksinim duyarsanız yanınızda olacağım, gücüm yettiğince elimden geleni yapacağım" dedi.

Şenol ATEŞ (ANKARA)

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Kimse partiyi karıştıramaz
 Erdoğan: Siyaset bilinçli tercihim değil
 Türk milletvekilleri 200 çocuğu sevindirdi
 Erdoğan'ın türban açmazı
 Fransa ekonomik durum bozuk diye vize vermedi
ÖMER LÜTFİ METE
İstifa ve istifade
Feci kaza ile ilgili söylenmedik söz...
MEHMET ALTAN
AK Parti, toplum ve devlet
Kemalizm, Batı'nın yalnızca...
YAVUZ DONAT
Özeleştiri zamanı
Aradan birkaç gün geçti... Şimdi...
Rapor sonucuna göre istifa ederim
TCDD Genel Müdürü Karaman, kaza oldu diye istifa etmeyeceğini...
Tren minibüsü biçti
Aydın'da kapanan bariyerlere rağmen hemzemin geçitten geçmeye çalışan...
Nükleer kargaşa
Nükleer kargaşa
1965'den bu yana, gelip geçen hükümetlerin çoğu nükleer santral...
Büyükyarışta ikinci start
Büyükyarışta ikinci start
Denizlere şenlik havası katan SABAH Deniz Kuvvetleri Kupası 2004'ün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.