kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şehrin en renkli sahil yolu
Şehrin en renkli sahil yolu
Futboldan frizbiye
Seyyarlar iş başında

Eğlence sahili

Fenerbahçe'den Bostancı'ya uzanan sahil şeridi yeni açılacak plajlarla Akdeniz'i aratmayacak

Yürüyüş yapanların hafta boyunca eksilmediği Fenerbahçe-Bostancı arasındaki sahil şeridine, hafta sonları bisikletini, kaykayını alan akın ediyor. Kimi yemyeşil çimlerin üzerinde güneşlenirken kimi de köpeğini gezdiriyor. Şimdi ise Kadıköy Belediyesi'nin girişimiyle Bostancı, Şaşkınbakkal ve Çiftehavuzlar'da üç tane "beach club" açılacak.

***

Şehrin en renkli sahil yolu

Anadolu yakasının sahil şeridi yaz aylarında gencinden yaşlısına herkesin akınına uğruyor. Tuzla'da açılan Dodo Beach'in yanı sıra Bostancı, Şaşkınbakkal ve Çiftehavuzlar'da açılacak olan "beach club"lar yeni buluşma noktaları olmaya aday
Bir grup genç üçerden takım olmuş, yemyeşil çimlerin üzerinde futbol oynuyor. Yan tarafta oturan kız arkadaşları ise altlarında şort, üstlerinde bikini, bir yandan güneşlenip, bir yandan onları izliyor. Aynı zamanda da köpeklerini gezdiren bir çift onları süzmekle meşgul... Fenerbahçe'den Bostancı'ya kadar uzanan sahil şeridinde artık güney sahillerini aratmayan görüntüler yaşanıyor. Eski İstanbul'un keyifli günleri anımsatan bu hat, hafta sonları çoluk çocuk, genç yaşlı herkesin ortak eğlence noktası. Yürüyüş yapanların zaten tüm hafta boyunca eksilmediği bu bölgeye, hafta sonları bisikletini, kaykayını, hatta tavlasını alan akın ediyor. Sıcak havalarda kendini sahile atanların imdadına ise seyyar satıcılar yetişiyor; su satıcıları, çekirdekçiler ve mısırcılar sahil yolunun adeta başrol oyuncuları. Mısır alırken konuştuğumuz Pelin Türker'le Aysu Yılmaz, okullar tatile girdiğinden bu yana haftada 2-3 gün buraya geldiklerini söylüyorlar: "Sabah 7.00-8.00 saatleri arasında bir saat yürüyüş yapmaya çalışıyoruz. Ayrıca hafta sonları öğleden sonra arkadaşlarla burada buluşuruz. Güneşin yüzünü gösterdiği ilk günden beri geldiğimiz için burada bronzlaştık." Yürüyüş parkurunu Fenerbahçe'den başlayarak ele alabiliriz. Çoğunlukla ailece gelenlerin piknik yapmak için tercih ettikleri Fenerbahçe Parkı'ndaki çay bahçelerini de boş bulmak imkansız gibi. Parkın girişinin biraz ilerisine kurulan trambolin, çocukların ilgi odağı olmuş durumda. Tüm yaz boyunca Fenerbahçe sahilinde bulunacak olan trambolinin, kilo vermek isteyen büyükler için de büyük faydası olacağı kesin. Ayrıca bu bölge, yaptığı takıları, örtüleri veya hediyelik eşyaları satmak isteyenlerin tezgah kurduğu yerlerin başında geliyor. Sahilde Fenerbahçe'den Bostancı'ya doğru ilerlediğimizde, sahilin en renkli görüntülerinin yaşandığı yerler başlıyor. Sabahın ilk saatlerinde yürüyüş yapanlarla dolan bu hat, günün ilerleyen saatlerinde tatile gidemese de, güneşten faydalanmak isteyenlerin rağbet ettiği bir yer. Bu nedenle halkın isteği doğrultusunda geçtiğimiz yıl Şile'den kamyonlar dolusu kum getirilmişti. Şimdi ise Kadıköy Belediyesi'nin girişimleri sonucunda Bostancı, Şaşkınbakkal ve Çiftehavuzlar'da üç tane "beach club" açılacak. Bugün yapılan ihaleyi kazanan, en kısa zaman içinde bu kumsalları işletmeye başlayacak. Sahil yolunu mesken edinen bir grup gençle sohbet etmeye başladığımızda, hepsinin söyledikleri ortak şey kendilerini evlerinde gibi hissettikleri. "Biz burada büyüdük. Biliyoruz ki, burada güneşlenmemizi veya kağıt oynamamızı kimse yadırgamaz. Yine de bu yaz içinde sahil yolunda plajların kurulacak olması bizi sevindiriyor. Böylece denize de girebileceğiz" diyorlar.

BEACH CLUB'I DA VAR
Anadolu yakasının sahil yolu şimdilerde bir beach club'a da ev sahipliği yapmaya başladı. Türkiye'nin ilk beach club'ı ünvanına sahip olan Dodo Beach, Tuzla'da bir şubesini açtı. Konseptini Latin çizgilerden alan mekan sıcacık atmosferi ve mükemmel manzarası ile doğanın kucağında. Dodo Beach Sea Club'ta farklı zevklere hitap eden dört tane mekan bulunuyor. Türkiye'nin tek Brezilya restoranı olan Rodizio, Ege ve Grek havasını yaşatacak olan bir balık restoranı olan El Greko'nun yanı sıra tropik kokteyller tadabileceğiniz Escobar hizmet veriyor. Ayrıca beş yüz metrekarelik ağaçlıklı bir alanda bulunan Cafe Corner'da pastane ürünleri, Brezilya ve dünya kahveleri servis ediliyor. Bu mekanda tavla veya tabu gibi eğlenceli oyunları da oynayabilirsiniz. "Biraz da spor yapmak isterim" diyenlere sörf seçeneği sunuluyor. Sörfe yeni başlayanların veya daha önce bu sporu öğrenmiş fakat İstanbul'da yapma fırsatı bulamayanların fırsat ayağına geliyor. Dodo Beach Sea Club'a hafta içi giriş, bir içki dahil olmak üzere 10 milyon TL. Hafta sonu 20 milyon TL. Buna üç farklı seçenekli yemek mönüsü ve bir içki dahil. Avrupa yakasında oturanlar için de bir beach club önerimiz var. Şehrin karmaşısından sıkılan ve sessiz ve sakin bir gün geçirmek isteyenler için Demirciköy- Kilyos yolu üzerinde bir koyda bulunan Dalia Beach Club, doğru bir alternatif. Dalia'nın minderli çim alanı ve kumsalı bulunuyor. Trekking, plaj voleybolu, rüzgar sörfü gibi aktivitelerden de faydanabilirsiniz. Doğanın kollarındaki bu beach club'da kuş sesleriyle huzura ulaşmamanız imkansız. Dalia'nın en unutulmaz anları gün batımında yaşanıyor. Güzel manzarasının yanı sıra kumsalın yanındaki balıkçı, keyifli bir akşam yemeği vadediyor. Giriş hafta içi 15, hafta sonu 20 milyon TL.

Ece Koçal

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Sosyete bu ilaçla 24 saat eğleniyor
 Sihirli bir dokunuş
 Büyük usta dijitale karşı direniyor
 Rüyalar gerçek olsa
 Planlarınızı ertelemeyin yarın çok geç olabilir
 Sofralarda 'çini' yemek takımları
 Salonlarda okyanus güzelliği
 "Büyük beyinlerin elleri" sergileniyor
 Yılın en dolu hafta sonu
 Üç uygarlığın sesi
 Şimdi çömezler dinlesin çünkü ustalar sahnede
 Mutlu hayvanlar bahçesi
 Ateş ve barutun tehlikeli dansı
 Geleceğin meslekleri genetik ve ekonomi
 Ağva'da voleybol heyecanı
 Yaz şarkıları başkadır
 Festival içinde festival
 Ajanda
 Sokağı sadece 4 günde 65 bin kişi gezmiş
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Keklik sürüsü satın alıyorum
İlgilenenler için tanesi 75...
KENAN ONUK
Festival günleri geride kaldı
İstanbul Caz Festivali...
FİLİZ AKIN
Sessiz sedasız İstanbul'a döndüm
Nihayet evimdeyim. Bu...
Fakirliği çok iyi tanırım
Fakirliği çok iyi tanırım
İhsan Tavşancıl 58 yaşından sonra yayınlanan romanı "Deligüllü" de...
Bir Faulkner klasiği daha
Bir Faulkner klasiği daha
William Faulkner'ın "Köy"ü taşralı orta sınıfın doğuş ve yükselişini...
Masumiyetin içindeki canavarlık
Amerikan bağımsız sinemasının usta ismi Gus Van Sant'ın sıradışı...
Hayatın unuttuğu ruhlar
Amerikan bağımsız sineması, sistem tarafından emilerek bir ölçüde...
Bu terasta manzara doyuruyor
Galata'daki Anemon Otel'in teras manzarası insanı tarih içinde görkemli bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.