kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bir şans istiyor
Bir şans istiyor
Can simidi Riva
İlk günde 1000 bilet
Arif & Bülent tamam

Bir şans istiyor

Barcelona'da Van Gaal ile sorunlar yaşadı; Milan'da ise Ancelotti'nin kendisini küçük düşürdüğüne inanarak futboldan soğudu. Şimdi ise G.Saray'ın onu futbola döndürmesini bekliyor.

Ünlü futbolcu için işler 1.5 yıl önce kötüye gitmeye başlamıştı. Büyük ümitlerle transfer edildiği Milan'da teknik direktör Carlo Ancelotti'nin gözüne giremiyor, evde de eşiyle tartışmaları her geçen gün büyüyordu. Oysa daha 1999'da bulutların üzerindeydi. O yıl Avrupa'nın iki saygın dergisi France Football ve World Soccer tarafından kıtada yılın futbolcusu seçilmişti. Bu oyuncunun adı Rivaldo idi.

Van Gaal kini
1990 yılında trafik kazasında babasını kaybettiğinde içine düştüğü durumun benzerini yine yaşıyordu. Eşi Rose kendisini terketmişti. Üstelik çocukları Rivaldinho ve Thamyris'i de alıp Brezilya'ya dönmüştü. Daha birkaç ay önce şampiyonluk yaşadığı, sırtında taşıdığı Barcelona'dan kovulur gibi gönderilmişti. Bunun nedeni kulübe ikinci kez teknik direktör olarak gelen Louis Van Gaal ile arasının bir türlü iyi olmayışıydı. Daha önceki dönemde Van Gaal'in onu sol kanatta oynatmasına isyan etmiş ve kadro dışı kalmıştı. Ayrıldıktan sonra Hollandalı teknik direktörü yerden yere vuran açıklamalar yaptı: "Kulüp, oyuncu yerine teknik direktörü tercih etti. Onunla anlaşmamız mümkün değildi. Şimdi herhalde bensiz ligi, kupayı kazanır". 2002'de Brezilya ile Dünya Kupası'nı havaya kaldırdıktan kısa bir süre sonra kulüpsüz kalmıştı. Bunun bir nedeni de Brezilyalı futbolcunun aldığı yıllık paraydı. Barcelona'dan yıllık 8.5 milyon dolar elde ediyordu. O dönemde borç içinde yüzen Katalan kulübünün başkanı olan Joan Gaspart için bu rakam çok lükstü.

Küçük düşürüldü!
Ardından İngiltere'nin Newcastle takımının haftalık 120 bin pound teklifini beğenmeyip, Milan ile yıllığı 8.3 milyon dolara imza attı. Sırada Serie A vardı ve yeni bir macera başlıyordu. Ancak transferi yapan Milan'ın 2. Başkanı Adriano Galliani idi. Teknik direktör Carlo Ancelotti bu transfere soğuk bakıyordu. Sonuçta Brezilyalı oyuncuyu oynatmadı. Aradan bir yıl geçtiğinde Rivaldo patladı: "Beni burada küçük düşürdüler. Ancelotti beni sevmedi, yoksa formsuzluğum yok. Oynayacak durumdayım" Rivaldo, bu açıklamayı yaptıktan sonra Galliani'ye gidip ayrılmak istediğini söyledi. Kabul edildi. Ama bir anda karar değiştirip "Kalıp savaşacağım" dedi. Ancak aradan geçen üç ayda sadece bir maç görev alabilince takımı Aralık 2003'te bıraktı. Çocuklarını çok özlemişti. Suudi Arabistan'ın Al İttihad ekibinin altı ay için önerdiği 3 milyon dolarlık müthiş teklifine karşın Rivaldo, Cruzeiro'yu seçti. Böylece çocuklarını görebilecekti. Ama orada da işler iyi gitmedi. İki ay sonra teknik direktör Wanderley Luxemburgo kovuldu. 32 yaşındaki futbolcu "Onu kovanlarla ben kalamam" diyerek resti çekti. Yine kulüpsüz kalmıştı. İngiltere'nin Bolton, İskoçya'nın Celtic takımları ona talip oldu. Özellikle Bolton ile görüşmeler neredeyse altı aydır devam ediyor.

5 aydır oynamıyor
En son maçını 17 Şubat'ta oynayan Rivaldo, şu anda Guaratingueta'daki sahibi olduğu spor okulu ile meşgul. Bir taraftan takım arıyor, diğer taraftan ise antrenörlük ve TV yorumculuğu seçeneklerini düşünüyor. Artık çocuklarının yanında ama şimdi takımı yok. Bir elin ona uzanmasını bekliyor. Bu el neden Galatasaray olmasın?

GALİP ÖZTÜRK

DİĞER SPOR HABERLERİ
 En zengin Türk
 Derbiye 33 bin kişi
 Asbaşkan ol
 O'na Sarı yakışır
 Milli maçlar için hazırım
 Serbestte kalp ağrısı
 Uday basketbolu sevseydi ölürdük
 Günün İçinden
 Fatih Solak G.Saray'da
AHMET ÇAKAR
Yamyamlara Dikkat!
Görünen o ki son anda rüzgarlar...
Bahriyeliler yarışa hazır
Bahriyeliler yarışa hazır
Deniz Kuvvetleri Gücü adına yarışan Deniz Harp Okulu, Sabah Deniz...
Ey Türk Gençliği!.. Sen çok şanslısın..
Ey Türk Gençliği!.. Sen çok şanslısın..
Amerika'nın en saygın haber dergilerinden Newsweek, bu hafta kapağını...
Düğününe hazırlanıyor.
Düğününe hazırlanıyor.
Pop müziğin yeni prensesi Britney Spears, evlilik hazırlığında..
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.