kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ey Türk Gençliği!.. Sen çok şanslısın..
Ey Türk Gençliği!.. Sen çok şanslısın..
Newsweek dergisi 'en iyi ülkeler'i seçti
İşte öteki 'en iyi ülkeler'

Ey Türk Gençliği!.. Sen çok şanslısın..

Amerika'nın en saygın haber dergilerinden Newsweek, bu hafta kapağını 'en iyi ülkeler'e ayırdı. Birçok farklı kritere göre 'en iyi'yi seçen dergi, 'Gençler için en iyi ülke'nin Türkiye olduğunu yazdı.

Amerikan'ın dünyaca ünlü dergisi Newsweek, çeşitli alanlarda dünyanın en iyi ülkelerini seçti. Çok farklı kriterleri değerlendirilen ve düşünülenin aksine çok ilginç ülkeleri alanlarının en iyisi olarak belirleyen dergi, iki sayfa ayırdığı Türkiye'yi de 'Gençlerin Yaşayacağı En İyi Ülke' olarak seçti. Türkiye nüfusunun yaş ortalamasının 25 olduğuna dikkat çeken dergi, bu sayede de ülkede gençler için birçok imkan olduğunu savundu. Haberde Türkiye'nin gençler için ideal bir ülke olduğunu göstermek için, İstanbul'un gençler tarafından en çok tercih edilen semtlerinden Taksim'den tanıdık görüntülerin tasviri yapıldı. "Sıcak bir cuma öğleden sonrası.. Gençler aralarında konuşuyor, birilerini bekliyor.. Taksim Meydanı'nda Britney Spears tişörtleri giyen sevimli kızlar, saçları arkaya taranmış, beyaz tişörtlü, asker pantalonlu gençler bulunuyor" tanımlamasının yapıldığı yazıda, ortamın tamamen Avrupa kentlerini hatırlattığı vurgulandı. Herhangi bir Avrupa kentinden tek farkın ise arada sırada göze çarpan türbanlı kızlar olduğu ifade edildi.

AB İLE DAHA İYİ OLACAK
"Türkiye Avrupa Birliği üyeliğine yaklaştıkça büyük şehirde bekar ve genç olmak daha da iyi bir hale geldi" yorumunu yapan Newsweek dergisi, Türkiye'deki gençlerin büyük şehirlerde yaşamayı tercih ettiğini ve göçlere rağmen, özellikle İstanbul'un, Avrupa şehri havasının bozulmadığını yazdı. Sadece İstanbul'da 27, Ankara'da da 19 üniversitenin bulunduğunun altını çizen yorumda, "Marmara Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, gençler evlenmek için aynı Avrupa ülkelerinde olduğu gibi en uygun yaşın 30 olduğunu düşünüyor. En fazla 2 çocuk istiyorlar. Kızlar da evlenmeden önce iyi bir kariyer istiyor. Ülkelerinde yaşamaya devam etmek istiyorlar" denildi. Ülke nüfusunun yüzde 21'inin 24 yaşın altında; ve ülke nüfusunun ortalama yaşının 25 olmasının Türkiye'ye hem ekonomik hem de sosyal alanda büyük potansiyel sağlayacağına dikkat çekilen yazıda, "Ülke nüfusunun sadece yüzde 35'i şehirler dışında yaşamaya devam ediyor. Büyük şehirler ayrıca birer ticaret merkezi, bu da gençlere iş konusunda iyi fırsatlar ve yükselme imkanı sağlıyor. Büyük şehirlerde özellikle de genç kadınlar sosyal kuralların baskısından kurtulmuş olarak rahat bir hayat sürüyor. Bekarların birbirlerinin bulacağı birçok internet sitesi de bulunuyor" yorumu yapıldı.

'İSTANBUL VAZGEÇİLMEZ'
Dergi ayrıca Bülent Aydoğan isimli 21 yaşındaki bir müzisyenle yapılan röportaja da yer verdi. Röportajda Aydoğan'ın, "7 yaşınayken ailemle Rize'den İstanbul'a geldik. Her yaz Rize'deki köye dönünce sanki geçmişte seyahat ettiğimi düşünüyorum. Köy benim her zaman bir parçam olacak. Fakat modern bir hayat sürmek istiyorum. Kız arkadaşım olsun, istediğim zaman bira içeyim istiyorum. O yüzden İstanbul vazgeçilmez" sözleri de yer aldı.

DIŞ HABERLER

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Bahriyeliler yarışa hazır
 Etrafına 'enerji' yayıyor...
 Özürlü aileye yardım sözü
 Aymatov Ankara'da tedavi görüyor
 Faik Meral cezaevinde
 Çakıcı'nın iade dosyası Viyana'da
 İstanbul'da 'cep durak' yapılacak
REFİK DURBAŞ
Yüreğin sesi: Joan Baez
Tam 15 yıl önce, "Yürekten...
SAİT GÜRSOY
Doğru tercihin püf noktaları
İstediğiniz yükseköğretim...
EMRE AKÖZ
Kadınları işe karıştırmazdı
Seksen yıldan beri...
ERGUN BABAHAN
Gerçek pazarlık...
Avrupa'da Türkiye ile ilgili olumlu...
UMUR TALU
Bilgi çağında vicdani bilginin kaybı
Yüzyıllarca,...
Askere el sallamak gözlerine bakmak yasak!
Kuzey Kore'ye adım atar atmaz uyarılıyoruz: Askerleri elle göstermek,...
Rapor olumlu çıkarsa Paris "bizden yana"
Chirac-Erdoğan zirvesinin perde arkası: Elysee, Schröder'in "şartlı...
En zengin Türk
En zengin Türk
Akılcı bir pazarlama stratejisiyle ürün, bilet satışı, forma reklamı,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.