kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Stresten arınıp kapkaçtan korunmanın yolu: Aikido
Dövüş değil savunma sanatı

Stresten arınıp kapkaçtan korunmanın yolu: Aikido

Hem günün stresinden arınıp, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek, hem de saldırılardan korunmak istiyorsanız, Aikido tam size göre. Artık, özellikle kadınlar günümüzde giderek artan kapkaçtan korunmak, şirketler ise, çalışanların verimini artırmak için Aikido dersi istiyorlar

Gelişen teknoloji ve modernleşme ile beraber, çağımızın en yaygın hastalığı stres. Yoğun stres altında yaşayanlar, Aikido, yoga, reiki gibi Uzakdoğu kökenli öğretilere yöneliyorlar. İnsanlar son dönemlerde Japon savunma sanatı Aikido'yla hem gündelik hayatın stresinden hem de kapkaçtan korunuyorlar. Kısaca "evrensel enerji ile uyumlu olmanın yolu" anlamına gelen Aikido, 20. yüzyılın başlarında Japonya'da geliştirilen bir savaş sanatı. Mecidiyeköy Profilo Alışveriş Merkezi'ndeki Njoy Sports Club'de Aikido dersleri veren Yaman Gedikoğlu ile Aikido'nun yararları üzerine konuştuk. 15 yıldır Aikido ile uğraşan Gedikoğlu stresten ve saldırılardan korunmanın en etkili yolunun Aikido olduğunu söylüyor. Hayatta mutluluğu ve huzuru arayanların Aikido yaptığını söyleyen Gedikoğlu, eğitim almaya gelenlere kavga etmek için değil, kendilerini savunmaları için Aikido yapmayı öğrettiklerini belirtiyor. Gedikoğlu, insanların eğitimin ardından günün yorgunluğunu atmış olarak evlerine gittiklerini söylüyor.

KAPKAÇ İLGİYİ ARTIRDI
Kadınların özellikle son dönemlerde Aikido'ya yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Gedikoğlu "Kadınlar kapkaççılardan korunmak için Aikido öğrenmeye başladı. Güçsüz insanların kendini bıçaklı bıçaksız her türlü saldırıya karşı savunması için en etkili dövüş sanatı Aikido. Bu, güç kullanmaya yönelik bir dövüş sanatı değil. Bu nedenle, Aikido'yu kadınlar ve çocuklar çok daha iyi yapıyor. Aikido'yu diğer Uzakdoğu dövüş sanatlarından ayıran özelliği de budur zaten. Aikido'da gelen saldırıya karşı kendini savunma var. Kendimizi savunurken de karşıdakinin hareketlerini ve gücünü ona karşı kullanıyoruz. Hem kendimizi hem de saldıranı incitmeden, saldırıyı etkisiz hale getiriyoruz" dedi.

ŞİRKETLERE ÖZEL DERSLER
Şirketlerde takım ruhunu oluşturmak ve verimi artırmak için Aikido dersleri verdiklerini belirten Gedikoğlu, "Şirketlerde konferanslar ve Aikido dersleri veriyoruz. ABD'de de birçok şirkette 'Beş Çember Eğitimi' adı altında Aikido eğitimi veriliyor. Aikido sadece bir spor ve bir dövüşme tekniği değil. Tamamen insanın yaşamını ele alan bir savaş sanatı, strateji ve bir yaşam felsefesidir. Yöneticilere de yönetim stratejisini anlatıyoruz. İşyerlerinde takım anlayışını geliştirmek için toplu olarak Aikido dersleri veriyoruz. Çalışanlar Aikido sayesinde birbirleriyle tanışıp, kaynaşıyorlar" diye konuştu. Gedikoğlu iyi bir Aikidocu olmak için düzenli olarak eğitim yapmak gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Aikido'da yaklaşık 3 bin 500 teknik var. Vücudun hareketlere alışması için haftada en az üç gün eğitimlerin tekrarlanması gerekiyor. Çalışmalara savunma teknikleriyle başlıyoruz. İki yıllık bir eğitimin ardından Aikido'nun temel teknikleri öğreniliyor."

"KENDİMDEN EMİN YÜRÜYORUM"
Yaşadığı bir saldırı olayından sonra kendini korumak için Aikido'ya başladığını ifade eden Zeynep Munzur, dokuz aydır Aikido eğitimi aldığını söyleyerek "Son yıllarda kadınlara karşı artan kapkaç ve fiziki saldırılar yüzünden Aikido yapmaya karar verdim. Aikido eğitimi almaya başladıktan sonra sokaklarda kendimden daha emin bir şekilde yürüyorum. Çünkü şu anda her türlü saldırıya karşı kendimi koruyabileceğime inanıyorum" dedi. Özel bir firmada yönetici olarak çalışan Ahmet Güldağı, eşi ve çocuğu ile beraber üç yıldır Aikido yaptığını ve günün stresini Aikido ile attığını dile getirerek şöyle konuştu; "Aynı işyerinden birkaç arkadaşla beraber Aikido yapıyoruz. İyi bir takım olmayı ve kendimizi kontrol etmeyi öğrendik. Gün boyunca yaşadığım stresi minderde bırakıp, derslerden çıkıyorum."
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Stresten Arınıp Kapkaçtan Korunmanın Yolu: Aikido
 Göz Sağlığınız Bol Meyve İstiyor
 Sigara Dumanı Yaralara Da Zararlı
 Ailenizin Doktoru
 Parkinson'lulara Beyin Pili Umudu
 Çocuk Da Yaparım Kariyer De
 Nasıl Sağlıklı Besleneyim?
 Ev İşleri Sporun Yerini Tutmuyor
 Yazın Doğanlar Daha İyimser
 Egzersiz Tatlı Yeme İsteğini Azaltıyor
 Altın Soruları Sormadan Estetik Ameliyat Olmayın
 Faydalı Bilgiler
 Gece Islatmaları Kabusu
 Karpuzun Faydaları
Avşar, emektar sinemacılara yardım edecek
Avşar, emektar sinemacılara yardım edecek
Geçtiğimiz ay vefat eden Necdet Mahfi Ayral'ın cebinden kefen parası...
Hakaret edilmemiş
Hakaret edilmemiş
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı...
Yakışanı buldular iki yıl kullandılar
Yakışanı buldular iki yıl kullandılar
Serdar Bilgili ve Alinur Velidedeoğlu'nun kolsuz gömlekleriyle Asuman...
Ayrılığın sebebi ihanetler mi?
Ayrılığın sebebi ihanetler mi?
STFA'nın veliahtlarından Sezai Taşkent ile 3.5 yıllık eşi Mine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.