kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kimseye benzetilmek istemiyorum
Kimseye benzetilmek istemiyorum
Jüri Gözüyle Barış
'Aşık olmayı bekledim'

Kimseye benzetilmek istemiyorum

Uzun saçları, sürmeli gözleri ve şarkıları söyleyiş tarzı ile Akademi Evi'nde hemen dikkatleri üstüne çekti Barış. Jüriden ve hocalarından daha çok halk sevdi onu. Üstelik onların bu sevgisi bitecek gibi de görünmüyor... '.

Zonguldak'ta belediye işçisi bir baba ile terzi bir annenin ilk çocuğu Barış. O henüz 5 yaşındayken Amasra'ya taşınan ailesi, Barış'ın küçüklükten beri müziğe sevdalı olduğunu söylüyor. Henüz küçücük bir çocukken elinde flütü ve mızıkasıyla ortalıkta dolanan Barış'ın sesini ise Amasra'ya gelen müzik gruplarından biri keşfeder. "Ben de onlara özenerek şarkılar söylemeye, arkadaşlarımdan ödünç gitar alıp çalmaya başladım" diye anlatmaya başlıyor o yılları Akademi Evi'nin şampiyonu... Hayatı boyunca bir müzik eğitimi almadığını belirten Barış, "Liseden sonra hep çalıştım. Yeri geldi garsonluk yaptım, yeri geldi komilik yaptım. Bu nedenle herhangi bir müzik eğitimi alamadım. Ama hayalimde hep müzik vardı" diyor.

EĞİTİM İLGİMİ ÇEKTİ
Televizyonda Akademi Türkiye'nin reklamlarını gören ve hemen başvuran Barış, ilk başlarda çok tedirgin olduğunu ve kazanamayacağını düşündüğünü söylüyor. Yarışmada ilgisini en çok çeken ise verilen eğitim olmuş: "Sonuçta bir eğitimim yoktu buna zamanım da olmamıştı ben de hemen katılmaya karar verdim. Benim için bu bulunmaz bir fırsattı". Akademi'nin başvuru formunu hem internet üzerinden hem de gazeteden dolduran Barış, bu iş için bir gün boyunca uğraştığını söylüyor. Ondan sonra beklemeye başladığını, ama çok umutsuz oluduğunu anlatan yarışmanın birincisi, kabul edildiğini duyduğunda ise havalar uçtuğunu söylüyor. Eve ilk girdiğinde "Ben bu evde yapamam, yandım" diye düşünen Barış, her ne kadar ev ortamının kendi ortamından çok uzak olduğunu düşündüğünü söylese de, zamanla eve alıştığını ve çok keyif aldığını belirtmeden geçemiyor. Ekran arkasında zaman zaman ona ters gelen şeyler olduğunu söylüyor Barış ve şu yorumu yapıyor. "İnsanlar bazen kameralar açık değilken kendileri gibi oluyor, kameralar açılınca da başkasıymış gibi davranmaya başlıyordu. Ben de oturup bir köşeden onları izliyordum"diyor. Evde aldığı bütün derslerden memnun olduğunu söylüyor yakışıklı delikanlı. Ancak ona göre yaşam dersi onun hayatı ile pek de örtüşmüyor: "Deniz hocamı çok seviyorum. Ama onun anlattıkları ile benim yaşadığım şeyler çok farklıydı" İngilizce'sinin geliştiğini, Tarzanca da olsa kendi derdini anlatabileceğini söylüyor. Ancak World Best'e gidene kadar ders almaya devam edeceğini ekliyor. Yeri geldiği zaman jüri tarafından çok eleştirilen, yeri geldiği zaman da övülen Barış, jüri hakkında "Onlara bir görev verilmişti, onlar da o görevi uyguladı" yorumunda bulunuyor.

ARTIK İSTANBULLU OLDU
Akademi'den sonra hayatında mekân değişikliğinden başka bir değişiklik olmadığını söylüyor yarışmanın şampiyonu. Son 8 aydır Amasra'da ailesi ile birlikte yaşarken artık İstanbul'a taşınan Barış "Hayalimde zaten İstanbul'a gelmek vardı. Sonunda buraya yerleştiğim için çok mutluyum. Sokakta yürürken beni tanıyorlar bu çok hoşuma gidiyor. Bazen de gülüyorum çünkü çok komik tepkiler geliyor. Kimi 'ne kadar kısaymış', kimi 'hiç de yakışıklı değilmiş' diyor. Bunlar bile çok güzel tepkiler" diyor. Bundan 5 sene sonra kendini nerede görüyorsun sorusuna ise Barış; "İyi bir yere gelmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Amacım kimseye benzememek. Kendi bestelerimden oluşan bir albüm yapmak istiyorum"diye belirtiyor.

ALBÜM AĞUSTOS'TA
Barış'ı bazıları Cem Karaca ve Barış Manço'nun varisi olarak görüyor, ancak o bu konuda "Onların ayrı yolları vardı. Evet ben de o ustaları dinleyerek büyüdüm. Onların yeri apayrı. Ben bir Barış Manço ya da Cem Karaca olmak istemiyorum. Ben Barış Akarsu'yum o şekilde anılmak istiyorum" yorumunu yapıyor. Gelecekten biraz tedirgin olduğunu da ifade etmeden geçemiyor evin şampiyonu: "Kimbilir belki bir kaset yaparım o tutmaz ve unutulurum. İşte o zaman her şeyimi toplar bir deniz kenarına giderim ve kendime küçük bir iş kurarım. Çünkü amacım para değil". Birçok konser teklifi aldığını anlatıyor Barış: "Beni de en çok konserler mutlu ediyor. Sahnede kendimi çok rahat hissediyorum. Akademi'deki sahne ile çok farklı. Onun dışında ağustos ayında albümüm çıkacak. Şimdilik projeler bunlar. Gelecek ne gösterir henüz bilemiyorum" şeklinde konuşuyor.

ÖYKÜ YAZICIOĞLU

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Coşkularına ortak olduk!
 Rakibim yok çünkü ben farklıyım
 Ressamlık nereden esti Yonca?
Özel davetlere mekân olacak
Özel davetlere mekân olacak
Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski başkanı Serdar Bilgili'nin de ortağı...
Fanta Festivali'nde son gösteri bu gece
Fanta Festivali'nde son gösteri bu gece
Müziksever gençleri sevdikleri sanatçılarla bir araya getirmeyi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.