kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rakibim yok çünkü ben farklıyım
Rakibim yok çünkü ben farklıyım
Estetiğe karşıyım

Rakibim yok çünkü ben farklıyım

TRT'nin ölümsüz dizisi 'Çalıkuşu'ndaki 'Feride' rolüyle şöhret olan Aydan Şener, eylül ayında atv'de yayınlanacak 'Beni Bekledinse' isimli TV filmi için kamera karşısına geçti. Güzel oyuncu, yeni yayın döneminde hayranlarına yeni sürprizleri olduğunu söyledi.

Televizyon dizilerinin vazgeçilmez ismi Aydan Şener, 1981 yılında bir gazetenin düzenlediği Türkiye Güzellik Yarışması'nda kraliçe seçildiği zaman henüz 17 yaşındaydı. Özel televizyon kanallarının devrede olmadığı o yıllarda 'Türkiye Güzeli' seçilmek çok önemli bir olaydı. Bu yüzden de Aydan Şener 1980-90 yılları arasında adeta bir efsaneydi. 'Güzel' kavramı onu simgelerdi... Aydan Şener, geçtiğmiz günlerde 'atv' için çekilen 'Beni Bekledinse' isimli 90 dakikalık televizyon filmi için yeniden kamera karşısına geçti. Şener'in başrolü Mustafa Avkıran'la paylaştığı aşk ve duygu dolu TV filmi, eylül ayında atv izleyicisiyle buluşacak. Güzel oyuncuyla Arnavutköy'deki Boğaz manzaralı evinde eski günleri ve yeni projeleri konuştuk...

ÇOK ÖZEL BİR DUYGU
* Türkiye Güzeli seçildiğinizde kaç yaşındaydınız? Şimdi yarışmalarla o dönem arasında ne tür farklar görüyorsunuz?
"Yarışmaya girdiğimde 17 yaşındaydım. Çok küçüktüm, daha lise öğrencisiydim. Bursa'da oturuyorduk o zamanlar. Güzellik kraliçei seçilmek o yıllarda çok önemliydi. Artık senede üç-beş tane yarışma düzenleniyor. Bu yarışmalarda onlarca kız dereceye girip, unvan alıyor. Ne olduklarıysa belli değil! Benim zamanımda Türkiye Güzeli olmak çok özel bir duyguydu."

* O zaman ki Türk toplumu daha kapalıydı. Şimdi ki gibi açık değildi. Sizin genç yaşta mayo-bikini giyip, yarışmaya katılmanız tepki almadı mı? "Benim ailem çok modern ve çağdaş bir aile. Öncelikle böyle bir olay en başta onlara ters gelmedi. Aslında çevrem destekledi beni. 'Çok güzelsin, neden bir yarışmaya girmiyorsun' derlerdi. Ben de hadi bakalım ne olacak diye yarışmaya katıldım."

* 1981'de güzellik kraliçesi oldunuz ve çok uzun yıllar Türkiye'nin en güzel kadını olarak tanındınız. Bu konuda neler söyleyeceksiniz? "Yarışmadan sonra kısa bir süre mankenlik yaptım. 'Türkiye Güzeli' olarak büyük şöhret kazandım. Ama esas şöhreti Çalıkuşu dizisiyle yakaladım. O dizideki Feride rolüyle beni hem sevdiler, hem de beğendiler. O yüzden hep gündemdeydim."

HAVAYA GİRMEDİM
* Genç yaşta bu kadar ilgi görmek sizi şımartmadı mı? O dönem rakibiniz de yoktu...
"Şimdi de rakibim yok benim. Gerçi çok iddialı bir söz oldu ama, benim ayrı bir çizgim var. Kimseyle kıyaslanacak durumda değilim. Ne güzellik olarak ne mesleki olarak benim ayrı bir tarzım ayrı bir çizgim var. Her anlamda çok farklı bir yapım var. Ben hiçbir zaman 'çok güzelim' demedim. Önemli olan, bunun boş bir şey olduğunu anlayabilmek. Meseleye böyle baktığın zaman üstün gürmüyorsun kendini.

ÖNEMLİ OLAN AŞKTIR
* O dönemin en güzel ve şöhretli kadını olarak, şeyhlerden krallardan evlenme teklifleri alıyor muydunuz? O zamanlar meşhurdu, Arap şeyhlerinin Türk yıldızlara olan tutkusu...
"Çok evlenme teklifi aldım. Sayısını hatırlamıyorum bile... Halen de oluyor. Öyle servet teklif edenler, servetini önüme serenler çok oldu. Ancak, hiç çirkin bir teklif almadım. Gittiğim yerlerde, tanıdığım insanlar aracılığıyla çok evlenme teklifleri geldi. Ama ben çok tutucu bir kadınım ve hiçbir zaman maddi bir ilişki yaşamadım. Benim için önemli olan aşktır, paraya önem verseydim, şimdi nelerim olurdu..."
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Coşkularına ortak olduk!
 Kimseye benzetilmek istemiyorum
 Ressamlık nereden esti Yonca?
Özel davetlere mekân olacak
Özel davetlere mekân olacak
Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski başkanı Serdar Bilgili'nin de ortağı...
Fanta Festivali'nde son gösteri bu gece
Fanta Festivali'nde son gösteri bu gece
Müziksever gençleri sevdikleri sanatçılarla bir araya getirmeyi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.