kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Burnum fena halde kalkmıştı indirdiler
'Burnum fena halde kalkmıştı indirdiler

Beş yıl önce "Ne söylersem satıyorum" düşüncesine kapıldığını söyleyen Levent Yüksel, bu düşüncenin kendisine çok acı bir tecrübe yaşattığını belirtti: "Burnumu ben kaldırdım, başkaları bir güzel indirdi".

Levent Yüksel, yeni albümü "Uslanmadım"ı çıkardı ve bugüne kadar olmadığı kadar yoğun bir promosyon çalışmasına girdi. Peki ne oldu da, Yüksel promosyon çalışmasına önem vermeye başladı? Bunun nedeni, sanatçının yeni albümüne duyduğu aşırı güven. Diğer neden ise, dört yıllık çalışmanın ürünlerini mümkün olduğunca fazla kişiye ulaştırmak. Levent Yüksel hep aynı. Yine o bilindik, utangaç tavırları içinde. İyi bir iş yapmanın ve yapılan işi iyi bir şekilde pazarlamanın önemli olduğunu düşünen Yüksel, "Uslanmadım"a duyduğu güveni dile getirdiği gibi, bundan önceki albümü "Adı Menekşe"nin kötü bir albüm olduğunu da aynı açık gönüllülükle, itiraf edebiliyor.

EMEĞİM BOŞA GİTMEDİ
* "Uslanmadım"dan önceki albümünüz dört yıl önce çıkmıştı. Neden bu kadar çok ara oldu?
Bütün şarkılarım çıkış şarkısı olsun istedim. Bu nedenle çıkış şarkısı bulmak çok zor oldu. Sezen Aksu'nun kapısında yattığım zamanlar oldu. Şimdi bakıyorum da, o kadar emeğim boşa gitmemiş. "Uslanmadım"dan oldukça fazla tatmin oldum.

* Diğer albümlerinizden tatmin olmadınız da mı yeni albümünüzün bütün şarkılarının çıkış şarkısı niteliğinde olmasını istediniz?
İyinin iyisini yapmak istedim. İlk ve ikinci albümüm iyi satınca dedim ki kendi kendime "Ne söylesem satıyor. Neden daha fazla uğraşayım?" Sonra gördüm ki, kazın ayağı öyle değilmiş. Üçüncü albümüm "Adı Menekşe"de tam anlamıyla çuvalladım. O albüm fena de değildi ama daha önceki albümlerimin satışının onda birinde kaldı.

* Hata neydi?
Hata benimdi. Ben bütün albümlerimin bütün aşamalarında bulunurum. Üçüncü albümümün ise, stüdyo okumaları dışında hiçbir aşamasında bulunmadım. Sadece stüdyoda geçirdiğim toplam 12 saat vardı. Burnun havaya kalkması, aşırı güven beni hemen al aşağı etmekte geç kalmadı. Burnumu ben kaldırdım, başkaları bir güzel indirdi. Bu nedenle, "Uslanmadım"ı hazırlarken hem bütün aşamalarında bulundum hem de bütün şarkılara aynı derecede önem verdim.

* Son zamanlarda albümlerdeki tüm şarkıların çıkış şarkısı niteliğinde olması neden bu kadar çok isteniyor?
Diğer meslektaşlarım ne düşünüyor bilmiyorum ama artık işler üç tane hit şarkıyla, iki kliple yümüyor. Ben, 12 şarkı varsa bir albümde, hepsinin A1 şarkısı kalitesinde olmasını istedim.

* Sezen Aksu'dan beş şarkı aldınız. Ticari ilişkinizi dışarıda tutarsak, Sezen Aksu'nun size getirileri ne oldu?
Sezen Aksu'dan öğrendiğim ilk öğreti "Sen işini doğru yap, gerisi gelir." İstemediğin kadar şöhret, istemediğin kadar para kazanırsın. İşini doğru yapmazsan, kazanamazsın. Ayrıca, bana Türkçe pop müziği sevdiren tek kişidir. Müzik bilgimin tamamını, Sezen Aksu'ya borçluyum. Hayattaki duruş tarzımı, dünyaya bakışımı da ona borçluyum.

* Hayattan ne bekliyorsunuz?
Hastalığımdan sonra önümü daha iyi görmeye, hayatın anlamını daha iyi algılamaya başladım. En önemlisi şunu anladım: Yaşadığım süre içinde gerçekten kaç dakika benim için anlamlı? Düşünsenize, hayatınız boyunca kaç milyon dakika nefes alıyorsunuz? Fakat, anlamlı olan dakikaların sayısını bırakın milyonlarla, yüz binlerle, neredeyse tek rakamlarla ölçüyoruz. İşte ben, bu gerçekle yüz yüze geldim. Önce ürktüm, yaşamımın bir anlamı olmadığını düşündüm. Sonra hayatımdaki anlamlı dakikaların azlığının sorumlusunun ben olduğumu anladım. Bu, zor ama yararlı bir itiraf oldu. Hastalığımdan sonra kendi kendime aldığım en önemli karar bu oldu. Artık benim amacım; hayatımdaki dakikaların anlamlı olanlarının sayısını çoğaltmak.

SEVİLMEK İSTİYORUM
* Şöhreti seviyor musunuz
?
Şöhret meraklısı olmak başka, sevilmek başka. Ben sevilmek istiyorum. Şöhretin sonu olabilir. Çoğu zaman da vardır. Bir numara olabilirsiniz ama sürekli bir numara olabilir misiniz? Çok zor. İnsanlar benim üstüme atlamasınlar, benim için üstlerini parçalamasınlar, önemli değil. Sadece şarkılarımı dinlerken amaçlarına ulaşsınlar yeter.

* Sizin kendinizi yeterli ifade edememe sıkıntınız var mı?
Evet, var. Ben kendimi iyi ifade edemem de, kendimi iyi satamam da. Ben kendimi en iyi sahnede ifade edebiliyorum. Onun ötesinde sıfırım. Hastalığımdan sonra doktora gidip "Ben kendimi ifade edemiyorum. Uygun sözcükler bulamıyorum. Beynimde bir hasar mı kaldı?" diye sordum. Doktor bana beynimde bir sorun olmadığını söyleyip, beni psikoloğa gönderdi. Psikolog da benim kendimi ifade edememe sorunumu bir ölçüde düzeltti. Sonra beni tanıyanlar "Levent, sen kendini hastalıktan önce de ifade edemiyordun" deyince sıkıntı yapmayı bıraktım.

* Para sizin için neyi ifade ediyor?
Çok fazla anlam içermiyor. Bir evim, bir arabam var. Daha ne olsun? Ama verseler istemez miyim? İsterim, elbet. Para benim için güvence demek. Geçim sıkıntısının sona erip, hayatın nimetlerinden daha çok istifade etmek demek. Ben parayı geçim sıkıntım kalmasın diye isterim. Çok lüks yaşamak için değil... Öyle yatım olsun, katlarım olsun derdinde değilim. Ne kadar çalışıyorsam, o kadar para istiyorum.

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Şenay'ın son aşkı Otomobil Osman'
 İstanbul yaz akşamlarını Rumeli Hisarı'nda yaşayacak
 Sevgilisiyle mahsur kaldı!
 Yıldızlar Hisar'da
 Dilek kapandı
Gerçek Nişantaşılı göründüğü gibi değilmiş
Gerçek Nişantaşılı göründüğü gibi değilmiş
İstanbul'un Şanzelizesi Nişantaşı, ilk kez akademik bir teze konu...
2004 plaj kanunları
2004 plaj kanunları
Güney sahillerinde başlayan beach modası, 'Denize girilmez' denilen...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.