kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Van skandalı'nda Köstebek avı
'Van skandalı'nda Köstebek avı
Mustafa Bayram kimdir?
Polis lojman inşaatı onların

Köstebek Avı

Van'da polisin elinden adam alma skandalında yeni boyut. Uyuşturucu zanlısının bulunduğu yeri aşirete bir polisin haber verdiği iddia ediliyor...

Van'da eski milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram'ın 25 kişilik bir grup tarafından polisin elinden kaçırılması Van ve Malatya polis teşkilatlarını karşı karşıya getirdi. İçişleri müfettişlerinin soruşturduğu olayda iki müthiş iddia ortaya atıldı.

ZANLININ TESLİM YERİNİ KİM BİLDİRDİ?
Bayram'ı gözaltına alıp Van polisine teslim etmeye götüren Malatya polisi "Buluşma yeri gizliydi. Bir köstebek aşirete bildirmiş" derken Van Emniyeti "Malatya polisi zanlının telefon etmesine izin verdi" iddiasında.

KALAŞNİKOV'LA BASKIN YAPTILAR
Baskının gerçekleşme biçimi konusunda da Malatya polisi "Aşiret üyeleri Kalaşnikov'larla baskın yaptı" diyor. Van polisi ise "Baskın olmadı, silah yoktu. Bayram'ın ailesi geldi, tartışma çıktı" açıklaması yaptı.


***

'Van skandalı'nda Köstebek avı

Eski milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram'ı polisin elinden kaçıran aşiret üyelerine içeriden bilgi sızdığı öne sürüldü. İçişleri olayla ilgili iki müfettiş görevlendirdi.

Van'da uyuşturucu suçundan gözaltına alınan eski milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram ve diğer zanlının, emniyet binasından kaçırılması olayı skandala dönüştü. Şehrin 3 kilometre dışındaki buluşma noktasına zanlıların getirilmesinden yaklaşık 10 dakika sonra yapılan baskınla zanlıların kaçırılması Malatya ve Van Emniyeti'ni karşı karşıya getirdi.

AŞİRET YERİ NASIL ÖĞRENDİ?
Malatya polisi, zanlı Hamit Bayram'ın Van polisine teslim edileceği yerin bir "köstebek" tarafından aşirete bildirildiğini savunurken, Van polisi ise "Malatya polisi zanlının yakınlarına telefon etmesine izin verdi" iddiasında bulundu. Ayrıca baskının gerçekleşme biçimi konusunda da iki emniyet ayrı iddialarda bulundu. Malatya polisi baskını Kalaşnikov'lu adamların yaptığını söylerken, Van polisi "baskın yapılmadı, silah yoktu" dedi. Gelişmeler üzerine, İçişleri Bakanlığı Van'a iki müfettiş göndererek soruşturma başlattı. Buluşma noktasının Emniyet içinden sızdırıldığı ihtimali üzerine "köstebek avı" da başlatıldı. Bunun için de müfettişler, emniyet müdürlüğünden dışarıya yapılan bütün telsiz ve telefon konuşmalarını incelemeye aldı.

BİR POLİS YARALANDI
Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, uyuşturucuyu satmaya çalıştığı belirlenen eski milletvekili Mustafa Bayram'ın oğlu Hamit Bayram (35) ve Hüsnü Özbuz'la (39) müşteri kılığında temasa geçti. Geçen salı buluşma noktasına gelindiğinde zanlılar, örnek olarak getirdikleri 5 gram afyon sakızı ve 5 gram saf eroini göstererek, "İstediğiniz kadar temin ederiz, ama teslimatı Van'da yaparız" dediler. Kimliklerini açıklayan polisler, zanlıları gözaltına aldı, otomobillerine el koydu. Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Bayram ve Özbuz, iki gün sorgulandıktan sonra başlarında şube müdür vekilinin bulunduğu 7 kişilik bir ekiple Van polisine teslim etmek üzere Van Emniyet Müdürlüğü'nün kentin 3 kilometre kadar dışındaki Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ndeki Bakım Onarım binasına getirdi. Ancak sadece Malatya ve Van Polisi tarafından bilinen bu buluşma noktası, Hamit Bayram'ın yakınları tarafından da öğrenilmişti. Malatya Emniyeti'ne göre, buluşmanın ve ince aramanın yapılacağı bu noktayı Bayram'ın yakınları öğrenmiş ve yaklaşık 10 dakika sonra da baskın yapıldı. Kalaşnikov'lu köy korucularının da olduğu öne sürülen 20-25 kişilik kalabalık bir grup polisleri etkisiz hale getirip zanlılarla birlikte uzaklaştı. Bu sırada bir polisin silah dipçiğiyle vurulması sonucu burnunun kırıldığı öğrenildi. Hastaneye kaldırılan polisin şuurunun kapalı olduğu belirtildi.

BAYRAM BARO BAŞKANIYLA GELDİ
Mustafa Bayram'ın da Bakım Onarım Şube Müdürlüğü binasına geldiği, ilk olarak Van Valisi Hikmet Tan tarafından, yazarımız Yavuz Donat'a doğrulandı. Vali'nin basın danışmanı da baskına katılanlar arasında Mustafa Bayram olduğunu doğruladı. Bu arada Mustafa Bayram, dün öğleden sonra savcıya ifade vermek üzere Van Baro Başkanı Ayhan Çabuk, avukat Halil Kartal ve eski Baro Başkanı Hüsnü Ayhan'la birlikte adliyeye geldi. Mustafa Bayram'ın Edremit Belediye Başkanı olan oğlu Hecer ve diğer oğlu Mecit Bayram da akşam saatlerinde savcılığa getirildi. Olayla ilgili yakalanan 7 kişi de savcılığa çıkarıldı. Mustafa Bayram ve diğer zanlıların savcılık ifadeleri gece geç saatlere kadar devam etti. Gazetemiz baskıya girdiği sırada ifadelerin alınması sürüyordu.

KURT: BASMA, KAÇIRMA YOK
Van Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, "Bu olay kaçırma değil, kaçma olayı. Emniyet basma olayı tamamen doğru değil. Şehir dışında ince arama yapılacak istasyonumuz var. Mustafa Bayram, 20-25 yakınıyla oğluyla ilgili işlemleri takip için buraya gelmiş. Bu sırada araç aranıyorken tartışma çıkmış" dedi. Kurt, emniyette köstebek iddiaları üzerine ise, Hamit Bayram'ın Bakım Onarım Şubesi'ne getirildiğinde yakınlarını telefonla arayarak yerini bildirdiğini, bunun da gözaltındaki bir kişinin yasal hakkı olduğunu savundu. Basın Savcısı Mehmet Şahin ise gözaltındaki bir kişinin doğrudan değil kolluk kuvveti aracılığıyla yakınlarına gözaltında olduğunu bildirebileceğini söyledi. Öte yandan Hamit Bayram'ın "adam öldürme olayına karışmak, kaçakçılık ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından birçok sabıkası olduğu, sahte evrak ve çek suçlarından arandığı öğrenildi.

Sırrıberk ARSLAN / MERKEZ

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 CHP'de bir fire daha verildi
 Sarıgül'ün Anadolu turu start alıyor
 Temel eğitim 9 yıla çıkıyor
 DEP'liler için suç duyurusu
 Eğitim-Sen davası Ankara'yı geriyor
 Adalet zamanı aşamıyor
 Kızkulesi'nde oğluyla yemek yedi
 Milletvekillerine özel konut
YAVUZ DONAT
Son fotoğraf
Bir haftadır Van'a "devlet adamları"...
İstersen dağlar yerinden oynar
Mustafa Sandal'ın Volkswagen'in reklamları yaptığı şarkı mesajlarla...
İkisini de infaz ettiler
Pamukkale'de açık araziye terk edilmiş bir otomobilin içinde ölü...
Kararsız Başkan Topbaş
Kararsız Başkan Topbaş
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın, 43 atamadan 24'ünü...
'Truvalı Helen' düğüne geldi
'Truvalı Helen' düğüne geldi
Londra'da yaşayan Cem Habib ve eski manken olan eşi Caroline...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.