kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kararsız Başkan Topbaş
Kararsız Başkan Topbaş
'Performansa bakıyoruz'

Kararsız Başkan Topbaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın, 43 atamadan 24'ünü vekil bırakması şaşırtıyor. Topbaş'ın asaleten atama için Erdoğan'ın onayını beklediği söyleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 28 Mart seçimlerinin ardından yapılan görev değişiklikleri 'vekaleten' yürütülüyor. Rakipleri arasından yüzde 43.9 oyla büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturan Kadir Topbaş'ın asaleten atama yapmadaki bu kararsızlığı değişik yorumlara neden oluyor. Koltuğa oturur oturmaz ilk iş olarak, kritik noktalarda bulunan 43 ismi değiştiren Topbaş, bu atamalardan 24'ünü vekaleten gerçekleştirdi. Belediye içerisinde etkin olan gruplara karşı hakim olma savaşı verdiği iddia edilen Topbaş'ın bu yerlere asaleten atayacağı isimler için, randevu alamadığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan onay beklediği ileri sürülüyor. 15 milyon nüfusa sahip İstanbul'un deprem, ulaşım ve altyapı sorunlarının çözümü için umut bağladığı Kadir Topbaş, görevde bulunduğu 100 günde, toplam 19 daire başkanlıklarından 5 daire başkanlığını değiştirdi, bunlardan dördünü asaleten birini ise vekaleten atadı. 73 birim müdürlüğünden de 38'inde değişliğe giden Kadir Topbaş, bu isimlerin 23'ünü de yine vekaleten atamayı tercih etti. 3'ünü asaleten, birini de görevledirme yoluyla atadı. Belediye içerisindeki hemşehrilik çekişmelerinin içerisinde kalan Kadir Topbaş'ın atamaları asaleten yapmak için belediye içerisinde hala etkinliğini koruyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yoğunluğu nedeniyle randevu alamadığı ve isimler üzerinde görüşememesinden dolayı beklediği ileri sürülüyor.

GRUPLAR ÇEKİŞİYOR
Kadir Topbaş'ın kendi ekibini kurmakta zorlanmasının diğer nedenleri belediye kulislerinde 'hemşehricilik' ve 'kim daha güçlü', 'kadroyu kim kuracak' çekişmeleri olduğu şeklinde konuşuluyor. Kulislerde geçen iddialara göre Büyükşehir Belediyesi'nde halen etkin olan çok sayıda grup bulunuyor. Bunların başında ise, AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu'nun başını çektiği İstanbullular, Başbakan'ın hemşehrisi olan Rizeliler ve bir dönem belediyede çalışıp TBMM'ne girmeye hak kazanan Ankaralılar, Meclis 1. Başkanı İdris Güllüce'nin başını çektiği Erzurumlular, AKP Genel Sekreteri olan İdris Naim Şahin'in desteklediği Ordulular ile Erdoğan'ın İstanbul belediye başkanlığı döneminde danışmanı olan Harun Karaca'nın başını çektiği Tokatlılar grupları bulunuyor. Bunların yanı sıra Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in de atanacak isimler üzerinde etkin rol oynadığı ileri sürülüyor.

ARALARINDA KALDI
Belediye başkanlığı görevini teslim alır almaz kendisini bu grupların arasında bulan Kadir Topbaş, görev değişiklerini yapmaya çalışırken, kendi ekibini de istediği gibi kurmakta zorlanıyor. Topbaş, göreve gelir gelmez ilk önce Genel Sekreter Altan Raşit Civan'ı, belediye şirketlerinin bağlı bulunduğu İştirakler Daire Başkanı Hüseyin Akay'ı ve Gürtuna'nın en yakını Basın Danışmanı Mehmet Ali Bulut'u görevden aldı. Genel Sekreterliğe Ramazan Evren getirildi. Bu gelişmeler sırasında iki kritik atama daha oldu; Personel ve Eğitim Daire Başkanlığı'na Hüseyin Eren, Gelirler Daire Başkanlığı'na da Yılmaz Şener getirildi. İETT Genel Müdürlüğü'ndeki değişiklik ise Rıdvan Arslan'ın yerine Muammer Kantarcı'nın getirilmesiyle yaşandı. Muammer Kantarcı'nın aynı göreve iade edilmesi atamalarda Başbakan'ın etkinliğini gözler önüne serdi. İGDAŞ Genel Müdürü Süreyya Polat'ın yerine Bilal Aslan vekaleten atandı. Polat ise, asfalt üreten İSFALT'ın Genel Müdürlüğü'ne verildi. Bu görevlendirmenin ise İdris Güllüce'nin başını çektiği Erzurumlular Grubu'nun baskısı sonucu yapıldığı ileri sürüldü.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 'Truvalı Helen' düğüne geldi
 Ünlü Edebiyatçı Günyol'u yitirdik
 'Özelde türbana' ret
 Tarihi mezra: Eminönü
 Kampus teşekkürü
 Stefan'ın kılıcı öz yurdunda
 Havalimanında pasaport çilesi
 180 kilo eroin ele geçirildi
 Yolcu gemisinde gerginlik
 Gökçek istedi madde değişti
MEHMET TEZKAN
Çankaya muhabirliği tarihe karıştı..
Cumhurbaşkanı Sezer...
EMRE AKÖZ
Tekrarlama takıntısı
Psikolojide Frenkler'in 'repetition...
MEHMET ALTAN
Kars'ta gazete satılır mı?
Karslılar'ın,...
Yasadışı, yıkın!
Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Filistin'de yaptığı "güvenlik...
Ebu Garib'tekiler Vanlı ve Şırnaklı
Irak'ta işkence skandalıyla adı duyulan Ebu Garib cezaevinde iki Türk...
Ve Carew imzaladı
Ve Carew imzaladı
Siyah-beyazlı takım ile Norveçli futbolcu arasında günlerdir süren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.