kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Acılı kanat
Kanatların kalın kısımlarına 2 adet derin kesik açın. Bir kapta zeytinyağı, sarmısak, kırmızıbiber, kimyon, zerdeçal, kişniş, limon kabuğu, toz kırmızıbiber ve köriyi karıştırıp, kanatları bu karışıma ilave edin. İyice harmanlayıp, üzerini kapatın ve en az 3 saat (arzu ederseniz gece boyunca) buzdolabında dinlendirin. Kanatları pişinceye kadar kızartıp, ılık ya da soğuk olarak servis yapın.

MALZEMELER (4 kişilik)
* 12 adet piliç kanat
* 2/3 su bardağı zeytinyağı
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 çorba kaşığı acı kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı kimyon
* 1 çorba kaşığı zerdeçal
* 1 çorba kaşığı kişniş
* 1 çorba kaşığı limon kabuğu (rendelenmiş)
* 2 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
* 2 tatlı kaşığı acı köri

Fındıklı acılı ezme
Fındıkları iri taneli olacak şekilde dövün. Fındık, bayat ekmek içi, sirke, sarmısak, zeytinyağı, pulbiberin yarısı, yoğurt, maydanozun yarısı ve sivri biberi iyice karıştırın. Tost ekmeği dilimlerini önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda üzerleri sararıncaya kadar 5-6 dakika kızartın. Hazırladığınız fındıklı malzemeyi kızarmış ekmek dilimlerine sürün. Kalan pulbiber ve maydanozu üzerlerine serperek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1,5 su bardağı fındık
* 2 dilim bayat ekmek içi
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* Yarım kahve fincanı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı acı pulbiber
* 5 çorba kaşığı yoğurt (süzme)
* Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 adet sivri biber (ince kıyılmış)
* 6 dilim tost ekmeği

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 08-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 07-07-2004
 Mevsim sıcağına özel tarifler   / 06-07-2004
 Limonlu patlıcan   / 06-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 05-07-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 04-07-2004
 Etli dolma   / 03-07-2004
 Nohutlu hindi   / 02-07-2004
 Yoğurtlu barbunya   / 01-07-2004
 Ayşe Tüter'den iki değişik tarif   / 30-06-2004
HAKAN & UTKU
Türkçe'nin can'ına okunuyor
Son zamanlarda pop müziğimiz...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Acılı kanat
Kanatların...
Türkler'e özel beslenme rehberi
Türkler'e özel beslenme rehberi
Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik...
Kocam hepatit B taşıyıcısı...
Kocam hepatit B taşıyıcısı...
Evlenmeden önce yapılan testler ile eşimin hepatit B taşıyıcısı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.