kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Cevizli muz sarması
Yufkayı düz bir zemine yayın. Üzerine fırça ile margarin sürün ve 6'ya bölün. Şeker ve cevizleri karıştırıp, yufkaların üzerine serpin. Yufkalardan birini alıp, geniş kenarına bir parça muz koyun, kenarlarını muzun üzerine katlayıp, sigaraböreği şeklinde sarın. Diğer yufkalar ve kalan malzemeler ile de aynı işlemi yapıp, hazırladığınız muzlu yufkaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri sararıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Yerfıstığı ile birlikte, sıcak servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 adet yufka
* 3 tatlı kaşığı margarin (eritilmiş)
* 4 çorba kaşığı esmer şeker
* 4 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
* 3 adet büyük boy muz (çaprazlamasına 2'ye bölünmüş)
* 3 çorba kaşığı yerfıstığı (servis için)

Gülen köfte
Kıyma, soğan ve paket içindeki köfte harcını iyice yoğurun. Düz bir yüzeye 35x40 cm. ebadında alüminyum folyo kağıt yayın, yoğurduğunuz kıymayı folyonun kenarlarından 2'şer cm. boşluk bırakarak döşeyin, üzerini ikinci bir alüminyum folyo ile kapatarak buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Harcın üzerindeki folyoyu alın, bezelyeleri harcın uzun kenarına paralel, kenardan 8 cm. içeriye doğru ve 8 cm. eninde yayın. 8 cm'lik boş kıyma harcını folyo yardımıyla bezelyelerin üzerine kapatın. Üstteki folyoyu açın. Havuçları kesik yüzleri üste gelecek şekilde, bezelyelerin üzerine kapadığınız harca üzerine hafif bastırarak yerleştirin. Kalan boş harcı da folyo yardımıyla havuçların üzerine kapatın. Kenarlarını bastırarak yapıştırın. Alüminyum folyo ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin, üzerine tereyağı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Maydanoz ve kiraz domatesle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)

* 500 gram tavuk kıyması
* 2 adet soğan (rendelenmiş)
* 1 su bardağı bezelye (haşlanmış, süzülmüş)
* 2 adet küçük boy havuç (haşlanmış, boyuna ikiye bölünmüş)
* 1 çorba kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)
* 5 sap maydanoz (yapraklanmış)
* 6 adet kiraz domates (ikiye bölünmüş)
* 1 paket hazır köfte harcı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 08-07-2004
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 07-07-2004
 Mevsim sıcağına özel tarifler   / 06-07-2004
 Limonlu patlıcan   / 06-07-2004
 Lezzet Güneşi   / 05-07-2004
 Mutfakta lezzet güneşi   / 04-07-2004
 Etli dolma   / 03-07-2004
 Nohutlu hindi   / 02-07-2004
 Yoğurtlu barbunya   / 01-07-2004
 Ayşe Tüter'den iki değişik tarif   / 30-06-2004
HAKAN & UTKU
Türkçe'nin can'ına okunuyor
Son zamanlarda pop müziğimiz...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Acılı kanat
Kanatların...
Türkler'e özel beslenme rehberi
Türkler'e özel beslenme rehberi
Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik...
Kocam hepatit B taşıyıcısı...
Kocam hepatit B taşıyıcısı...
Evlenmeden önce yapılan testler ile eşimin hepatit B taşıyıcısı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.