kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Duş şarkısında bahsettiğim kıza aşığım
Duş şarkısında bahsettiğim kıza aşığım

Ünlü şarkıcı Teoman, yeni albümü 'En Güzel Hikayem' ve bir de 'Best Of' albümü ile müzikseverlerin karşısında. Depresif bir ruh hali içinde yeni albümünü yaptığını söyleyen müzisyen, şimdilerde aşkın doruklarında.

Aşkı, seksi, acıyı, mutluluğu, hayatın doruk ve diplerini sonuna kadar hakkını vere vere yaşayan bir adam ve de şarkılarında onları yaşatan bir adam; Teoman...

* Yeni albümün 'En Güzel Hikayem' hakkında neler söyleyeceksin?
Bu benim altıncı stüdyo albümüm. Gerçi bir tane de Best Of'um çıktı. 2, 3 ve 4'üncü albümlerden toplama, remix'lerle hazırlandı. Aslında başta sadece Best Of çıkarma fikri vardı ama birden bir baktım ki bir sürü parça yapıyorum. O fikirden vazgeçip yeni albümün kaydına girdik. Stüdyoya girdik, 1,5 ayda her şey hazırdı.

* Albümde Şebnem Ferah'la bir düetin var. Biraz uzun bir parça ve farklı. Nasıl gelişti o şarkı?
Şebnem ile daha önce bir ilişkiyi iki farklı insanın dilinden ifade eden bir parça yapmıştım 'İki Yabancı' diye. Sonra bir gece sabaha kadar bir şiir yazdım ama şarkı formatında değildi. Daha sonra da madem elimde söz var, beğendim de, içinde kadının ona cevabı da vardı... E tabii ki aklıma ilk Şebnem geldi. Hem şarkıcı olarak beğendiğimden, hem de arkadaşım olduğu için. Onun çok iyi söyleyeceğine emindim. Stüdyoya çağırdım söyledi, beğendim. Onun parçadaki rolünü de biraz büyüttüm, bir şeyler daha yazdım. Baktık ki 10.5 dakika olmuş. Biraz abartılı oldu ama...

* Şebnem'in konserlerinden birinde, sahnede dudak dudağa oluşunuz kafaları karıştırdı. Acaba meslektaşlık ve arkadaşlık dışında duygusal bir bağ olabilir mi aranızda?
Hayır, dudak dudağa değildik. Sarılıp öptüm sadece. Yok, yok, o benim 40 yıllık arkadaşım. O benim elimde büyüdü sayılır.

* Aşk var mı sence?
Aşk var tabii. Bazen yok oluyor ama sonsuz olmuyor. Zaten aşk olmasa şarkılar olmaz, albümler olmaz...

* E peki aşık mısın şimdi?
Aşığım.

* 'Duş' şarkında söz ettiğin o uzun ve sarı saçlı kıza mı? Evet.

* Şu an hangi devri yaşıyorsun?
Duraklamadan geçtik artık. O benim aynı zamanda çok iyi arkadaşım da oldu. Aşkın ve sevginin ötesinden uzun zaman geçince, artık hangi zamandasın onu bilemiyorsun. Çünkü; o devirler birkaç kez geçilmiş oluyor. Bilmiyorum hangi aşama. Bilmiyorum. Karışık bir şey bu, belli olmaz bu işler.

* Seni en çok yaralayan aşkın nasıl son bulmuştu?
Aslında acı çektiğim aşklar oldu ama geçmiş olunca üzerinden ve yaralar da tamir olunca tam bir şey söyleyemiyorum. İnsan yaşamamış gibi oluyor. Aynı acıyı hissetmiyor yani en azından ben öyleyim. Eğer hâlâ sürüyorsa böyle içine bir bıçak sokuluyormuş gibi oluyor. Geçmişi düşünmeyip, şu anda böyle bir acı çekmediğim için bu soruya net bir cevap veremeyeceğim. Zaten benim bütün şarkılarımda öyle şeyler vardır. 'Gönülçelen'de, '17'- de... Bunların hepsi o dönemde çıkan şarkılar. Kadınlar, aşk, seks olmasa zaten ben boşu boşuna şarkı yazamam.

* En verimli olduğun ruh hali hangisidir?
En depresif olduğum dönemler en verimli dönemlerim. Onlar benim iyileşme formülüm zaten. Yazdıkça o depresif modumdan çıkıyorum. İlla ki elime kalem alıp yazayım demekle olmaz zaten bu iş. Zorla bir şey çıkmaz. Parçalar çıktıktan sonra da rahatlıyorum.

* Şimdiye kadar dinleyip de, "Keşke ben yapsaydım!" dediğin şarkılar oldu mu?
Bir sürü. Bülent Ortaçgil'in 'Eylül Akşamı', Şebnem Ferah'ın 'Dans Pisti', 'Bu Aşk Fazla Sana', Mazhar Alanson'un 'Sanatçının Öyküsü'. Böyle 4-5 tane var. Yabancılardan da var. 'One More Cup Of Coffee' mesela ya da 'Hotel California'yı da yapmak isterdim. Böyle dünyada 10 tane falan vardır herhalde. Ama kendi şarkılarımı da ben yazmamış olsaydım, onları da kıskanırdım. Çok beğeniyorum bazılarını. İşte bir ukalalık belirtisi.

* İstanbul'da sıkıldığında neler yapıyorsun?
Dostlarımlayım. Sinan Çetin çok yakın dostum. Lise arkadaşlarımla, bir de 3-5 senedir tanıdıklarım var yakın olduğum, onlarlayım. Genelde sıkıldığımda kitap, dergi karıştırırım. Bazen okumak, bazen birkaç sayfasına bakmak için. Plan yaparım, hayal kurarım ve kendime iş yaratırım.

* Dostluğa inanıyor musun?
İnanıyorum tabii. Ben iyi bir dost olduğumu düşünüyorum mesela en azından kendi açımdan. Onlar olmadan hayat hakikaten çok sıkıcı oluyor. Ben sırf bir arkadaşımı görmek için senede birkaç kez New York'a gidiyorum. O benim çok eski arkadaşım. Dostlar bizim kişisel tarihimizin birer parçası, eğer onlar yoksa, sen de olmazsın.

* Hep seksi erkekler arasında anılıyorsun...
Öyle miyim? Ben farkında değilim.

* Evet öyle diyorlar...
Hoşuma gitti bak şimdi. Ben kendimle ilgili veya başka bir erkekle ilgili 'seksi' diye bir şey düşünmüyorum. Benim için seksi teması kadınlarla ilgili. Kadınlara bakarım ben. Seksi derken de ben onunla beraber olmak ister miyim, istemez miyim gibi bir sonuç çıkıyor ortaya! O yüzden kendime yorum yapamam. Seksi olduğumu da zannetmiyorum. '
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tek yumurta ikizleri uyurken bile kırılıyor
 Modern Türkiye'nin yabancı gelinleriyiz
 İstanbul'un caz keyfi start aldı
 Her vücut tipi için mayo ve bikini var
 Bu öpücük çok konuşulacak
 İlgiyi seviyor musunuz?
 Kargo'yu özledik...
 Kirk Douglas'ın büyük acısı
 Nasreddin Hoca stand-up'çı değildi
 Gölbaşı'nın 'sevgi çiçeği' sonsuza dek solmayacak
 Kontür rolyef pasta ile antik eksitme
 Türkiye'nin her ili türbe cenneti
HAKAN & UTKU
Türkçe'nin can'ına okunuyor
Son zamanlarda pop müziğimiz...
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Acılı kanat
Kanatların...
Türkler'e özel beslenme rehberi
Türkler'e özel beslenme rehberi
Sağlık Bakanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik...
Kocam hepatit B taşıyıcısı...
Kocam hepatit B taşıyıcısı...
Evlenmeden önce yapılan testler ile eşimin hepatit B taşıyıcısı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.