kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'dan dobra dobra
İmam hatipler başka bahara

Erdoğan "Meslek liseleriyle ilgili yeni adım yok, bunun bedelini ödeyemeyiz" dedi

Başbakan meslek liseleriyle ilgili yeni bir değişiklik girişiminin hükümet olarak bedelini ödeyecek durumda olmadıklarını, toplumun buna hazır olmasını bekleyeceklerini söyledi.


***

Erdoğan'dan dobra dobra

Erdoğan, imam hatiplerle ilgili yeni bir girişimin bedelini hükümet olarak ödeyecek durumda olmadıklarını belirterek, toplumun hazır olmasını bekleyeceklerini söyledi.

Birlik Vakfı'nın İstanbul'da düzenlediği 'Meseleler ve Çareler' toplantısının açılış konuşmasını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, imam hatiplerle ilgili ikinci bir girişimde bulunmak için toplumun hazır olmasını bekleyeceklerini söyledi. Erdoğan bunun gerekçesini de "hükümetin bedel ödeyecek durumda olmaması" şeklinde açıkladı. Toplumun en büyük talebinin adalet olduğuna ve adaleti toplumdan esirgeyerek demokrasiyi geliştirmenin mümkün olmadığına işaret eden Erdoğan, "Bütün icraatlarımızın kaynağı, her attığımız adımdaki hareket noktamız adalet duygusunu tesis etmektir. Yeter ki toplum, bu noktada duyarlılığını sürekli tutsun, sürekli geliştirebilsin" dedi. Ancak zaman zaman toplumun adaletli olmakla ilgili duyarlılığı sürdürememesinden yakınan Erdoğan, örnek olarak da imam hatiplerle ilgili tartışmaları gösterdi. Erdoğan şöyle konuştu:

ÖZÜRLÜ DEMOKRASİ
"Yaşanan son bazı olaylar karşısında ben toplumumuzun daha duyarlı olmasını beklerdim. Meslek liseleri olayında, özellikle meslek liselerinde yavrularını okutanlar, çocuklarının durumuna sahip çıkmamışlardır. Bunun karşısına dikilenlere toplum gereken cevabı vermemiştir. Şunu da hatırlatmak isterim, biz bunun ikincisini de yaparız, yapardık. Ama bunun bedelini siz ödemeye hazır mısınız? Bunun bedeli var. Biz hükümet olarak bu bedeli ödemeye hazır değiliz. Niye? Çünkü daha önce ödenen bedeller var. Biz şimdi bu meslek liselerinde okuyanlara da aynı bedeli ödetemeyiz. Bunun için de bu adımı atamayız. Toplum buna hazır olduğu zaman bu adım atılır." Konuşmasında bu konudaki hassasiyetlerin iyi düşünülüp buna göre adımların atılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Üzerinde ısrarla durduğumuz konulardan biri de, Türkiye'nin eksiksiz, noksansız bir demokratik yapıya kavuşmasıdır'. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız böyle bir dönemde, milletimizi özürlü bir demokrasiye mahkum etmeye hakkımız yoktur, kimsenin de yoktur" dedi. Erdoğan daha sonra şu mesajları verdi:

* İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tezgahından bende geçtim. Ben de AİHM'e müracaat ettiğimde, aradan 4 sene geçmesine rağmen daha dosyam önlerine gelmemişti. Ama İmralı'daki zatın dosyası hemen anında önlerine geldi ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bunu bütün samimiyetimle Avrupa Parlamentosu'nda insan hakları savunucularına söylediğimde, bir tanesi aynen şunu söyledi; 'ben o zaman parlamenter değildim, şimdi özür diliyorum.' Ben de 'Ama bu kuru özür yetmez. Bunu savunabiliyor musun?' dedim.

* ABD Başkanı Bush eğer bir Ortaköy Camii ile Boğaz Köprüsü fon yapılarak burada bir konuşma yapılması tercih ediliyorsa, bunun üzerinde bizim çok iyi düşünmemiz lazım.

* Üniversite öğretim üyelerinin yürümesini anlamıyorum. Şu ideolojinin deli gömleğinden sıyrılmak lazım. Benim ülkemde öğretim üyeleri, eğer kalkar hükümetini veya ülkemizdeki bir başka düşüncedeki öğretim üyesini 'yasaklılar' sınıfına katmaya kalkarsa, bu bir bilimsel bakış, yaklaşım olmaz. Bunu kabullenmek mümkün değil.

* Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile telefonla görüştük. Pazartesi günü yapılması gereken Bakanlar Kurulu toplantısı ve öğleden sonra yapacağım yurtdışı gezisi nedeniyle Portekiz'deki maça katılamayacağımı bildirdim. Ancak Karamanlis, kızım Esra'nın önümüzdeki hafta yapılacak düğününe geleceğini söyledi.

Veli SARIBOĞA (MERKEZ)

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Silahların gölgesinde kurultay
 Kutan ve Erbakan D-8'in yaşgününde
 Türk halkı en çok Sezer'e güveniyor
 Türban savunması
 Çölaşan'a dava
YAVUZ DONAT
CHP, CHP olalı......
Siyaset sektörünün başı...
Çalıntı cep telefonu 33 kişiyi yaktı
İzmir'de çalındıktan bir buçuk yıl sonra Urfa'da ortaya çıkan telefon...
Çeyizi kana bulandı
Belgin ile Hakan, Özalp'ten çeyiz alışverişine gelmişlerdi. Çarşıya...
Önce oğlu sonra dört torunu gitti
Önce oğlu sonra dört torunu gitti
Yığınçalı köyünün Hasibe Ninesi iki aydır dermansız acılar içinde...
Depremin yaraları sarılmaya başladı
Depremin yaraları sarılmaya başladı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde meydana gelen ve 18 kişinin ölümü, 32...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.