Türk Gıda Kodeksi'nin süt ve süt ürünleri ile peynir tebliğine göre satılan her ürünün üzerinde üretim ve son kullanma tarihi ile üretim yerinin adres bilgilerinin bulunması gerekiyor. Nerede üretildiği belli olmayan süt ve süt ürünlerinin Bruselloz gibi hastalıklara neden olurken, Sağlık Bakanlığı verileri, 1995 yılından geçtiğimize yıla kadar bu hastalıkta iki misli artış olduğunu söylüyor. Etiket Tebliği'ne göre, satışa sunulan her şeyin ambalaj içinde olması gerekiyor. Üretim tarihi, son kullanma tarihi, üretim yeri adresi ve peynirin içindeki bilgilerin etiketlere yazılarak, tenekeden çıkarılarak ambalajlanan peynirin üzerine yapıştırılması gerekiyor. Bu bilgiler, peynirlerin çıkarıldığı tenekelerin üzerinde yazıyor ancak etiketlere yazılmıyor. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahsin Yeşildere, hayvansal ürünlerin açıkta satılmasının kesinlikle yasak olduğunu belirterek, ürünlerin ambalaj içinde ve üzerlerinde mutlaka ürünle ilgili bilgilerin olması gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz Carrefoursa yetkilileri, ürünlerinin günlük satıldığını belirterek, "Ürünün konulduğu poşetin üzerindeki etikette ürünün, tam adı, son kullanma tarihi, saklama koşulları, firma bilgileri yazıyor. Ayrıca yeni etiket tasarımları üzerinde çalışıyoruz" dedi. Migros yetkilileri de, kuralları gereği açık şarküteri reyonunda sunulan ürünlerin üzerine etiket bilgilerini yazdıklarını söylüyorlar. Yetkililer, "Migros'un kuralı gereği açık şarküteri reyonunda sunulan ürünler orijinal ambalajın üzerindeki menşei, üretici firma adı ve orijinal ambalaj son kullanma tarihi, reyon etiketlerinde bilgi verme amaçlı sunuluyor. Şarküteri bölümünde günlük satış kadar ambalaj açılarak ürünler satışa sunulmaktadır. Ambalajı açılıp, salamurasından çıkartılan bu ürünler için orijinal son kullanma tarihi geçerli değildir. Bu ürünler günlük tüketim içindir. Dolayısıyla orijinal ambalaj son kullanma tarihi müşterilerimize sadece bilgi için sunulmaktadır" diyorlar.