kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Korsansavar dönerci!
Korsana bir tekme!

Hava korsanını Münih'te uçaktan atan dönerci Ali Alkan anlattı: "Perde deliğinden baktım. Kapıda merdiven bekliyordu. Tekmeyi patlattım, düştü, omurgası zedelendi."

***

Korsansavar dönerci!

Ali Alkan isimli dönerci Münih-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırmak isteyen korsana Türk usulü müdahale etti Uçak Münih'e geri dönüp kapısı açılınca yerinden kalkıp tekme atan Alkan, korsanı uçaktan düşürdü.

Free Bird Havayolları'nın Münihİstanbul seferini yapmak üzere önceki gün havalandıktan kısa süre sonra bir kişi tarafından kaçırılmaya çalışılan "Airbus 310'' tipi uçağı, yolcularıyla birlikte İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'na inen yolcuların çok heycanlı olduğu gözlendi. Yolcular uçağın kaçırılışı sırasında yaşananları şöyle anlattılar: "Hava korsanı kısa bir süre sonra ayağa kalkarak elinde bomba olduğunu söyledi ve 'Kimse yerinden kıpırdamasın. Hiç kimseye zarar gelmesini istemiyorum' diyerek kokpite doğru hareket etti. Hosteslerle kısa bir görüşme yapan korsan, uçağın Hamburg'a indirilmesini istedi. Ancak pilotların yanına girmeyi başaramadı. Bunun üzerine eylemine uçağın ön tarafında devam etti. Bir hostes tarafından ikna edildikten sonra Münih'e Havalimanı'na inmeye razı oldu. Uçak indiği an kapı açılınca Ali Alkan üzerine atlayıp tekme atınca uçaktan düştü."

ÖVÜNEREK ANLATTI
Hava korsanı Burhan Orhanbey'in yakalanmasını sağlayan Ali Alkan ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ben dört numaralı koltukta oturuyordum. Ona çok yakındım ve perdenin deliklerinden görebiliyordum. Eyleme başlayalı uzun zaman olmuş ve yorulmuştu. Bitkin olduğunu hissettim. Yerimden kalkarak korsana tekmeyle vurdum ve aşağıya düştü. Hala olayın şokundayım" Havaalanına gelen yolcular yaşadıkları tedirginliği ve korkuyu anlattılar. Yolculardan İlhami Yazıcı olayın ardından yakalanarak tutuklanan korsanın "sarhoş olabileceğini'' belirterek, şunları söyledi: "Cep telefonuna bomba süsü vererek, 'Beni Hamburg'a uçurun' dedi. Daha sonra Münih'e dönmek istedi. 'Yaşlılara ve çocuklara dayanamıyorum. Kötü bir şey olmasını istemiyorum' diyordu. Uzun süre elleri havada kaldığı için yoruldu. Ailesi kendisini terk etmiş, ne yapacağını bilemiyordu.'' Nuray Hakyemiz de, "Çok kötü şeyler yaşadık. Çok korktum. Bir daha ailemi hiç göremeyeceğimi düşündüm. Sonra her şey yoluna girdi, ama olan yaşlı ve çocuklara oldu'' dedi. Belgin Karaaslan ise yaşadıklarını şöyle anlattı: "Korsan kendinden emin değildi, o yüzden ben hiç korkmadım ama çocuklarım korktu. Korsan bir süre hosteslerle konuştu. Sonra Alp Dağları'nın üzerinden geri döndük. Uçak yere inip durduktan sonra merdiven istedi ve uzun süre çıkış kapısının önünde bekledi. Bu arada bir yolcu koşarak korsana vurdu ve yere düşürdü."

ÖRGÜT BAĞLANTISI YOK
Free Bird Havayolları'nın Münih-İstanbul seferini yapan uçağını önceki akşam kaçırmak isteyen Burhan Orhanbey gözaltına alındı. Uçaktan düştüğü sırada omzundan ve kafasından yaralanan Orhanbey'in eşinin Almanya'da işçi olarak çalıştığı belirlendi. Eski polis memuru olan Burhan Orhanbey'in, 3 aylık vizesi dolunca Türkiye'ye dönmek zorunda kaldığı öğrenildi. Yapılan araştırmada Burhan Orhanbey'in herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının bulunmadığını ve kaçırma girişiminin de terör amaçlı olmadığını bildiren emniyet güçleri, Orhanbey'in ailevi sorunlar nedeniyle bozulan psikolojisi yüzünden böyle bir girişimde bulunduğunu açıkladı. Hava korsanı Orhanbey bugün mahkemeye çıkartılacak.

Cevdet ÖZDEMİR (MERKEZ)

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Avuç içi kontrolü diziden ilham alındı
 Böyle zulüm görmediler
 'Duygularımı kendi haline bırakmadım'
 Siirt mucize yarattı
 Eşi, El Kaideci Akdaş'ı suçladı
 Öyle bir kontrol olmadı
 Ve yuvaya döndüler...
 Zirve bitti, hayat normale döndü
 Misafirler 2.5 ton Maraş dondurması yedi
 Bombacılar 'Ağır Ceza'da
 2 PKK'lı öldürüldü
 Kadın memurlara doğum izni 16 hafta
 Bombanın sırrı 180 kamerada saklı
 Korkut Eken nikah için hapisten çıktı
 30 km uzaktaki silah sesini duydular
 Töre ve namus indirimi kalktı
 Kalbi koruyan ipuçları
 El Cezire'ye durdurma
MEHMET TEZKAN
En tehlikeli soru: Bu iş kime yarar?
Bu havanın sürmesi...
EMRE AKÖZ
'Size ölmeyi emrediyorum'
Burada Almanlar ve...
Sorunu mahkemede sor
Iraklı yargıç, işkence ve binlerce kişinin katili olmakla suçlanan...
Bonbon şeker yer, intihar ederim!
Diyabet hastası 'kör imam', ABD'yi uyardı: İstediğimi yapın yoksa...
Fiesta'ya 1 Kaldı
Fiesta'ya 1 Kaldı
Ronaldo perdeyi açtı. 58'de Maniche, Hollandalı Van Basten'in Euro-88...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.