kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Böyle zulüm görmediler
Böyle zulüm görmediler

Okmeydanı'nda önceki gün düzenlenen NATO karşıtı gösterilerde dükkanları ve otomobilleri hasar gören vatandaşlar, devletten zararlarının karşılanmasını bekliyor.

Okmeydanı'nda önceki gün gerçekleştirilen, 26 polis ile 36 göstericinin yaralandığı izinsiz "NATO karşıtı" gösteriler sırasında, araçları ve dükkanları zarar gören vatandaşlar çaresiz kaldı. Eylemlerden maddi zarar gören Okmeydanı İtfaiyesi erlerinden Fahrettin Ataş, banka kredisiyle aldığı otomobilinin hurda haline getirildiğini söyledi. Kendisi görevde olduğu sırada göstericiler tarafından devrilerek tahrip edilen otomobilinin kaskosu bulunmadığını bu nedenle tamir de ettiremeyeceğini belirten Ataş, devletten yardım beklediklerini söyledi. 4 ay önce 10 milyara aldığı otomobilinin hurdaya döndüğünü söyleyen Ataş, "Arabam itfaiye binasının önünde park halindeydi. O sırada NATO Vadisi'ne yakın bir yerde nokta görevi yapıyordum. Görevimin bitmesinin ardından buraya geldiğimde arabamı devrilmiş vaziyette gördüm. Eylem yapıyorlarsa bizim malımızdan ne istiyorlar? Bunların yaptığı insanlık değil. Daha borcunu ödemedim. Üstelik bütün birikmiş paramı da otomobile yatırdım" diye isyan etti.

ZARARIMIZ NE OLACAK?'
Yine gösteriler sırasında ford marka otomobili hurda haline getirilen 44 yaşındaki Fikret Çiçek de "Aracım 10 yaşından büyük olduğu için kasko yaptıramamıştım. 1.5 yıldır işsizim. Tek varlığım olan otomobilim yok edildi. Amerika Başkanı Türkiye'ye gelince malımıza ve canımıza zarar verilebiliyorsa güvenliğimiz yok demektir. Devletin bizim zararı karşılaması gerekir. Bizim için bir çözüm bulunmalı" şeklinde konuştu. Okmeydanı'nda olayların yaşandığı yerde bulunan benzin istasyonunun müdürü Mustafa Başar ise, gösteriler başladığında benzin istasyonun pompalarını kapattığını vurgulayarak, "Göstericiler, molotof kokteyli yapmak için benzin alma girişiminde bulundu. Ancak bütün pompalar kapalı olduğu için alamadılar. Eğer molotof kokteylleri nedeniyle benzin istasyonu alev alsa hemen yanıbaşımızda bulunan Darülaceze'de canlı kalmazdı" dedi.

'BÖYLE ŞEY GÖRMEDİM'
Olayları evinin pencerisinden izleyen 85 yaşındaki Hamide Öztürk, evlerinin önünde bulunan torununun nişanlısına ait otomobilinde göstericiler tarafından devrildiğini söylerken gözyaşlarını tutamadı. Bu yaşına kadar böyle bir şey görmediğini söyleyen Öztürk, "Bu gençler, önlerine gelen her şeyi parçalamaya çalışıyorlardı. Asker olan torunum izne gelmişti. Nişanlısının arabasını kapalı garajdan çıkarttı ve evin önüne park etti. Daha eve girer girmez olaylar başladı. Arabayı ters çevirdiler. Olmadı bir daha çevirdiler. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim" şeklinde konuştu. Göstericileri tarafından bir milyara yakın zarara uğratıldığını söyleyen market sahibi Nurettin Orhan da "Sandalyelerimiz, vitrin camları ve buzdolabım eylemciler tarafından parçalandı. Sigortamız da olmadığı için kendi cebimizden ödeyeceğiz. Devletin bizim zararımızı karşılaması gerekiyor" dedi.

Mehmet AKTARAN - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Avuç içi kontrolü diziden ilham alındı
 Korsansavar dönerci!
 'Duygularımı kendi haline bırakmadım'
 Siirt mucize yarattı
 Eşi, El Kaideci Akdaş'ı suçladı
 Öyle bir kontrol olmadı
 Ve yuvaya döndüler...
 Zirve bitti, hayat normale döndü
 Misafirler 2.5 ton Maraş dondurması yedi
 Bombacılar 'Ağır Ceza'da
 2 PKK'lı öldürüldü
 Kadın memurlara doğum izni 16 hafta
 Bombanın sırrı 180 kamerada saklı
 Korkut Eken nikah için hapisten çıktı
 30 km uzaktaki silah sesini duydular
 Töre ve namus indirimi kalktı
 Kalbi koruyan ipuçları
 El Cezire'ye durdurma
MEHMET TEZKAN
En tehlikeli soru: Bu iş kime yarar?
Bu havanın sürmesi...
EMRE AKÖZ
'Size ölmeyi emrediyorum'
Burada Almanlar ve...
Sorunu mahkemede sor
Iraklı yargıç, işkence ve binlerce kişinin katili olmakla suçlanan...
Bonbon şeker yer, intihar ederim!
Diyabet hastası 'kör imam', ABD'yi uyardı: İstediğimi yapın yoksa...
Fiesta'ya 1 Kaldı
Fiesta'ya 1 Kaldı
Ronaldo perdeyi açtı. 58'de Maniche, Hollandalı Van Basten'in Euro-88...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.