kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Komşu duymasın
Adaçaylı kurabiye

Adaçaylı kurabiye

Sarmısağı folyoya sarıp, sarmısak dişleri yumuşayana kadar önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp, ılınıncaya kadar bekleyin. Sarmısakları soyup ezin ve doğranmış adaçayını ilave edip, karıştırın. Yarım su bardağı ılık sütte maya ve şekeri eritip, 10 dakika kabarmasını bekleyin. Ayrı bir tencerede, kalan sütü orta dereceli ateşte kaynatın. Ateşten alıp, 6 çorba kaşığı tereyağı, şeker ve tuz ilave edip, yağ eriyene kadar karıştırın. Robota un, mayalanmış süt, tereyağlı karışım ve yumurtaları koyun. Hamur toplanana kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın. Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp, yapışkanlığı gidene ve özleşene kadar, gerekirse biraz daha un ilave ederek 5- 10 dakika yoğurun. Hamuru tereyağı ile yağlanmış büyük bir kaseye alıp, her tarafını yağlamak için iyice çevirin. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, ılık bir yerde iki katı kabarana kadar, yaklaşık 1,5 saat dinlendirin. Kalan 4 çorba kaşığı tereyağını eritin. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Hafif unlu bir yüzeyde hamurlardan bir tanesini 10x12 cm ölçülerinde bir dikdörtgen şeklinde açın. Açtığınız hamuru önce uzunlamasına 5 eşit parçaya, kestiğiniz her bir parçayı da 3'er parçaya kesin. Kestiğiniz küçük dikdörtgenlerden bir tanesinin yarısına fırça ile tereyağı sürüp, yağlı kısmına adaçaylı harçtan ince bir tabaka koyun, ikiye katlayıp kapatın ve hafif yağlanmış bir fırın kabına yerleştirin. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp, yan yana ve hafifçe birbirlerine değecek şekilde arka arkaya dizin. Bütün hamurlar bittikten sonra üzerini mutfak havlusu ile kapatıp, ılık bir yerde, iki katı kabarıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Üzerlerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürüp, küçük adaçayı yaprakları ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri sararıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.

MALZEMELER (6 kişilik)

* 1 bütün baş sarmısak (soyulmamış)

* 3 sap taze adaçayı yaprağı (ince doğranmış)

* 2,5 su bardağı süt

* 1 tatlı kaşığı yaş maya

* 3 çorba kaşığı tozşeker

* 10 çorba kaşığı tereyağı (kesilmiş)

* 1 tatlı kaşığı tuz

* 5,5 su bardağı un

* 3 adet büyük boy yumurta (hafif çırpılmış)

* Adaçayı yaprağı (süslemek için)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sebzeli topkek   / 30-06-2004
 Bu akşam bunları pişirin   / 29-06-2004
 Hamurlu meyve   / 29-06-2004
 Fasulye çeşitlemesi   / 28-06-2004
 Patates dolması   / 27-06-2004
 Karışık sebze sote   / 26-06-2004
 Birbirinden lezzetli yemekler   / 25-06-2004
 Dağ köftesi   / 25-06-2004
 Komşu duymasın   / 24-06-2004
 Yarım kalan aşk   / 23-06-2004
HAKAN & UTKU
Rüyalarda buluşuruz
RÜYA: Rüyamda aslan olmuşum,...
REFİK DURBAŞ
Yaz kampları
Üniversiteler Sosyal İletişim ve Aktivite...
AYŞE TÜTER
Sebzeli topkek
Kepek unu, un ve kabartma tozunu bir kaba...
Havuzlar her gün temizlenmeli
Havuzlar her gün temizlenmeli
BURSA Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü Yusuf...
Bilgisayar kullanırken dikkat!
Bilgisayar kullanırken dikkat!
BÜROLARDA olumsuz çalışma ortamı sonucu kas ve eklemler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.