kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bomba küçüldü cüzdana girdi
Bomba küçüldü cüzdana girdi
'Havada olsaydı infilak ederdi'
Ayakkabıda bulunmuştu
Örneği müzikli tebrik kartı

Cüzdan bombası

NATO önlemlerinde korkunç ihmal: THY uçağı temizlenirken bulunan cüzdan açılınca patladı Plastik bomba havada patlasa facia olacaktı...

Parmakları Koptu
İzmir'den İstanbul'a gelen ve Stockholm için hazırlanan Boeing 737- 800 tipi Rize uçağında temizlik yapan işçiler bir cüzdan buldu. 2 gram C- 4 cüzdan açılınca patladı.

Rumsfeld Giderken
Bir temizlik işçisinin parmakları koptu, iki işçi hafif yaralandı. Patlama sırasında ABD Savunma Bakanı Rumsfeld, alanda minibüsle kendi uçağına gidiyordu.

Uçağa nasıl girdi?
Cüzdan bombanın uçağa nasıl sokulduğu araştırılıyor. İzmir'deki kamera görüntüleri inceleniyor, temizlik şirketi elemanları da araştırılıyor.

Toka, pil, C-4 ve cüzdan: İşte bomba
* Patlayıcı bir kağıt üstüne yerleştiriliyor, kağıt cüzdana konuyor.

* Saat pili ateşleyici; toka da devreyi tamamlayan kablo oluyor.

* Cüzdan açılınca toka, pilden aldığı enerjiyi C-4'e taşıyor, bomba patlıyor.


***

Bomba küçüldü cüzdana girdi

THY'nin 'Rize' isimli uçağında temizlik işçileri tarafından bulunan cüzdandaki bubi tuzaklı plastik bomba patladı. Bir işçinin parmakları koptu, 2 işçi hafif yaralandı.

Viyana'dan İzmir'e, oradan da İstanbul'a gelen THY uçağında temizlik sırasında bulunan bir kadın cüzdanının içerisindeki bubi tuzaklı plastik bomba patladı. Patlamada, cüzdanı açan temizlik işçisinin parmakları koptu, 2 temizlik işçisi de yaralandı. THY'nin 317 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi 'Rize' adlı uçağı dün saat 11.05'de İzmir'den havalandı. Uçak, 88 yolcu ve 6 mürettebatla saat 11.54'de Atatürk Havalimanı'na indi. Dış Hatlar Terminali 213 numaralı körüğe yanaşarak yolcularını boşaltan ve saat 13.35'de Stockholm'e gitmeye hazırlanan uçağa ön ve arka kapılardan 3'er kişilik 2 ekip halinde temizlik görevlileri geldi. Ön kapıdan uçağa giren ekipte yer alan temizlik işçisi Özgür İskender, 12'nci sırada yer alan koltukların üzerinde bir kadın cüzdanı buldu. Sahibi ile ilgili bilgi bulabilmek için cüzdanı açan İskender, bubi tuzağını harekete geçirince patlama meydana geldi. Patlamada İskender'in parmakları koparken, temizlik işçileri Cevat Aydemir ve Fatma Kahraman çeşitli yerlerinden yaralandı.

2 Gram Patlayıcı
Uçağa gelen bomba uzmanları, yaptıkları ilk incelemede patlamayıcının kadın cüzdanı içerisine yerleştirilen 2 gram C4 olduğunu belirlediler. Polis ekipleri bombanın bir yolcu tarafından konulmuş olma ihtimalinin yanı sıra THY'nin temizlik işlerini yürüten STFA çalışanlarıyla ilgili de araştırmalarına başladı. İçerisinde herhangi bir hasar meydana gelmeyen uçak da gerekli incelemelerin yapılması için hangara çekildi. Rize uçağının yerine ise THY'nin Aksu isimli 310 Airbus tipi uçak Stockholm'e gitti. İzmir Havalimanı'nda da iç hatlar terminaline girişte yer alan tüm kameraların görüntüleri tek tek incelemeye alındı.

THY'den Açıklama
THY'nin olayla ilgili açıklamasında şunlar kaydedildi: "İzmir'den İstanbul'a gelen uçakta, yolcular indikten sonra bir patlama meydana geldi. THY'nin İzmir-İstanbul seferini tamamlayan Boeing 737-800 tipi 'Rize' uçağı, saat 12.04'te Atatürk Havalimanı'nda körüğe yaklaştı ve yolcular indi. Saat 12.30 sıralarında temizlik için uçağa giren 3 görevlinin bulduğu cüzdana benzer bir paket patladı. Patlamada, Özgür İskender adlı görevlinin parmakları koptu, 2 görevli de hafif yaralandı.''

Örgüt İlişkisi Araştırılıyor
İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, yolcuların isim listesinin ve güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiğini belirterek, patlamanın bir örgütle bağlantılı olabileceğini söyledi. Tataş şunları dile getirdi? "Şu ana kadar herhangi bir örgüt bağlantısı söz konusu değil. Ancak çok yönlü olarak araştırıyoruz. Dolayısıyla bir örgütle bağlantı kurulacağını tahmin ediyoruz. Olayın NATO Zirvesi'yle ilgili olmadığını düşünüyorum" dedi. Bombanın içinde kesinlikle metal olmadığını ifade eden Tataş, "Toz, basınç etkili bir madde. Bu madde potasyum nitrat veya TITP denilen bir madde de olabilir. İzmir'de MLKP'nin bazı eylemlerinde de bu tip bomba kullanıldıkları belirlendi" diye konuştu. Polisin kuşkulandığı iki kişiyi aradığı, bombanın bir bayan cüzdanı içinde olmasının da eylemcinin kadın olma ihtimalini gündeme getirdiği öğrenildi. Öte yandan THY Ankara Esenboğa Müdürlüğü'ne yapılan bir ihbar sonucunda, Ankara'dan Erzurum, Antalya, İstanbul, Diyarbakır'a uçuşlar bir süre durduruldu. Yolcular detaylı aramadan geçirildi.

Gökhan ARTAN-Cevdet ÖZDEMİR- Salim YAVAŞOĞLU

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türkiye-AB arasında yapay sınır olamaz
 Boğaz'ın manzarası dünya basınında
 Okur ve Pamuk'a övgüler
 Esenboğa'da protesto paniği
 X-Ray cihazı C-4'ü görmez
 Neşter yargıya 'küçük bir sıyrık'
 'O kadar dönüp nasıl düşmüyorlar'
 Protestolar işe yaradı
 Bush, Türkiye için kanaatini ifade etti
 Bakan Gül: Gösteriler etkili oldu
 İstanbul normale dönüyor
 Karamanlis bu kez öpmedi
 Taksim Meydan Savaşı
 'Boğaz Havası' Aldılar
 Çok romantik bir akşamdı
MEHMET TEZKAN
AB'nin kapısını İstanbul'da açtık
Tek kelimeyle anlatmak...
EMRE AKÖZ
TATİL İZLENİMLERİ
Süper yemek (1)Hayatımın en iyi...
MUHARREM SARIKAYA
Zirvenin getirdikleri
Şurasını hemen belirtelim ki, NATO...
Türkiye en değerli AB üyesi olacak
Yarın AB dönem başkanlığını devralan Hollanda'nın Dışişleri Bakanı...
Gökçeada'daki füzeleri kaldırın
Yunan Savunma Bakanı dostluk adına Türkiye'den Ege'de 4 konuda adım...
Aydın aday oluyor
Aydın aday oluyor
F.Bahçe, G.Antep, G.Birliği, Samsun, A.Gücü, çok sayıda 2.ve 3.lig...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.