kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'O kadar dönüp nasıl düşmüyorlar'
'O kadar dönüp nasıl düşmüyorlar'

Başbakan Erdoğan'ın önceki gece Topkapı Sarayı'nda NATO liderlerine verdiği yemekte ilginç sohbetler yaşandı. Sema törenini ilgiyle izleyen Bush, Erdoğan'a 'O kadar dönüp nasıl düşmeden durabiliyorlar' diye sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gece Topkapı Sarayı'nda NATO üyesi ülkelerin liderlerine verdiği yemekte ilginç diyaloglar ve sohbetler yaşandı. Yemekten önce davetliler, Topkapı Sarayı'nın Boğaz manzaralı bahçesinde içkilerini alarak, İstanbul'da gün batımını seyretmenin tadını çıkardılar. Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, diğer liderlere de eliyle işaret ederek, manzaranın güzelliğini gösterdi. ABD Başkanı George Bush ve eşi Laura Bush'un gelişleriyle daha da hareketlenen kokteylde, NATO liderleri yoğun bir çalışma gününün ardından sohbete daldılar.

'Sarayı Makamın Yap'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kol kola giren George Bush, Erdoğan'a, Topkapı Sarayı'ndan çok etkilendiği anlattı. Başbakanlık makamı olarak bu sarayın kullanılmasının iyi olabileceğini kast ederek, "Türk başbakanları bence bu harika mekanı kullanmalı'' diye şaka yaptı. Bush'un bu sözleri üzerine kahkalar atan Erdoğan, "Biz burayı müze olarak kullanıyoruz. Hükümet çalışmalarını burada yapmıyoruz" karşılığını verdi. Yemeklere hayran kaldığını ve Türkiye'ye bir daha gelmeyi çok istediğini belirten Bush, babası Bush'un da Türkiye'yi ve Topkapı'yı anlata anlata bitiremediğini söyledi. Babasının kendisine semazenlerden de bahsettiğini belirten Bush, "Semazenlerden ben de çok etkilendim. Ancak sahnede o kadar döndükten sonra düşmemeyi nasıl başarabiliyorlar buna hayret ettim" diye konuştu.

Mehteran Gibi Yürüdü
Liderler, kokteylin ardından yemek öncesi Yekta Kara ve Ali Taygun tarafından tasarlanan ve hazırlanan "Türkiye: Farkların Ahengi'' adlı gösteriyi izlediler. Carl Orff'un Carmina Burana adlı eseriyle başlayan gösteri, izleyenleri şaşırtarak Mehter müziğiyle devam etti. Mehteran Bölüğü, sahne ile liderlere ayrılan bölümün arasından yürürken, George Bush da Mehteranların adımlarına ayak uydurmaya çalıştı. Bir saat süren gösteride, liderler, Türkiye'nin çeşitli yörelerinin halk oyunlarının yanı sıra Bilkent Senfoni Orkestrası'ndan Ulvi Cemal Erkin'in "Köçekçe'' adlı eserinden, Semavi dinlerden ilahilere, Mehteran Bölüğü'nün seslendirdiği Mozart'ın "Türk Marşı''na kadar geniş yelpazedeki müzik türlerinin keyfine vardılar. Konserin sonunda bütün liderler sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladılar. Bush, Erdoğan'ın yanına giderek Erdoğan'ı kutladı. Erdoğan da Yekta Kara'ya bir buket çiçek verdi. Konserden sonra Topkapı Sarayı'nın Divan Meydanı'ndaki yemeğe geçildi.

'Onun Kocasına Sor'
Liderler eşleriyle birlikte 10'lu gruplar halinde otururken, Başbakan Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın bulunduğu ana masada ABD Başkanı Bush ve eşi, NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer ve eşi, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve eşi, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Almanya Başbakanı Schröder, İtalya Başbakanı Berlusconi ve AB Dönem Başkanı İrlanda Başbakanı Bertie Ahern oturdular. Bu arada, Schröder'in yemek masasına geç gelmesi üzerine Bush saatini göstererek, kendisine nerede kaldığını sordu. Bunun üzerine Schröder'in eliyle Emine Erdoğan'ı işaret ederek, "Kocasına sor'' şeklinde verdiği yanıt masada gülüşmelere neden oldu.

Bülent AYDEMİR - İSTANBUL

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Türkiye-AB arasında yapay sınır olamaz
 Boğaz'ın manzarası dünya basınında
 Okur ve Pamuk'a övgüler
 Bomba küçüldü cüzdana girdi
 Esenboğa'da protesto paniği
 X-Ray cihazı C-4'ü görmez
 Neşter yargıya 'küçük bir sıyrık'
 Protestolar işe yaradı
 Bush, Türkiye için kanaatini ifade etti
 Bakan Gül: Gösteriler etkili oldu
 İstanbul normale dönüyor
 Karamanlis bu kez öpmedi
 Taksim Meydan Savaşı
 'Boğaz Havası' Aldılar
 Çok romantik bir akşamdı
MEHMET TEZKAN
AB'nin kapısını İstanbul'da açtık
Tek kelimeyle anlatmak...
EMRE AKÖZ
TATİL İZLENİMLERİ
Süper yemek (1)Hayatımın en iyi...
MUHARREM SARIKAYA
Zirvenin getirdikleri
Şurasını hemen belirtelim ki, NATO...
Türkiye en değerli AB üyesi olacak
Yarın AB dönem başkanlığını devralan Hollanda'nın Dışişleri Bakanı...
Gökçeada'daki füzeleri kaldırın
Yunan Savunma Bakanı dostluk adına Türkiye'den Ege'de 4 konuda adım...
Aydın aday oluyor
Aydın aday oluyor
F.Bahçe, G.Antep, G.Birliği, Samsun, A.Gücü, çok sayıda 2.ve 3.lig...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.