TÜRK insanının kişi başına yıllık ekmek tüketiminin 112, et tüketiminin ise 15 kilogram olduğu belirlendi. Türkiye Kamu-Sen'in araştırmasına göre, Avrupa ve gelişmiş ülkelerde yıllık kişi başına ortalama 86 kilogram ekmek ve unlu mamul tüketilirken, bu rakam Türkiye'de yıllık 112 kilograma çıkıyor. Avrupa'da en az ekmek tüketen ülke ise yıllık ortalama 57.6 kilogram ile İspanya. Avrupa'da kişi başına yıllık 90 kilogram et tüketilirken, Türkiye'de bu rakam 15 kilogramda kalıyor.İtalya'da yıllık kişi başına 24.6, Fransa'da 31.2, İspanya'da 44.7, Japonya'da 60 kilogram deniz mahsulü tüketilirken, Türkiye'de kişi başına yıllık sadece 8.9 kilo deniz mahsulü tüketimi yapılıyor. Türkiye'de kişi başına yıllık süt tüketimi 33 litre olurken, Avrupa'da ise 100 litre seviyelerinde.