kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Damla

Una, sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Sütün içinde pütürlü un tanecikleri kalırsa süzün. Yine karıştırarak tozşekeri ilave edin ve orta hararetli ateşte karıştırmaya devam ederek, koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Vanilya ve tereyağını katıp, mikser ile orta devirde 15 dakika çırpın. Hazırladığınız muhallebiyi 35x45 cm ebatlarında ısıtılmış sığ bir tepsiye yaklaşık 0,5 cm kalınlığında yayıp, bir gece dinlendirin. Ertesi gün ıslatılmış bıçakla 12 eşit kareye bölün. Hindistancevizini bir tepsiye yayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip, iki çorba kaşığı ayırın ve ılık tutun. Kremayı eritilmiş çikolataya katıp karıştırın, damla çikolatalara

MALZEMELER (12 rulo)
* 1 su bardağı un
* 1 litre süt
* 1 su bardağı tozşeker
* 1,5 çay kaşığı vanilya
* 125 gram tereyağı
* 8 çorba kaşığı hindistancevizi
* 80 gram bitter çikolata
* 2 çorba kaşığı krema
* 6 çorba kaşığı damla çikolata

Sebzeli omlet
Yapışmaz tavada soğan ve yeşil biberleri, soteleyin. Soğanlı karışımı kaba alıp, salam, domates ve peynirle karıştırın. Harcı iki eşit parçaya bölün. Yumurta, krema, sirke ve kırmızıbiberi iyice çırpıp, eşit miktarda iki kaseye paylaştırın. İlk kasedeki yumurtalı karışımın yarısını 30 cm. çapında yağlanmış tavaya döküp, kısık ateşte pişirin. Biberli harcın ilk parçasının üçte birini omletin yarısına döküp, diğer yarısını üzerine kapatın. İlk kasede kalan yumurtalı karışımın yarısını tavanın boş kısmına dökün. Pişirip katladığınız omletin üzerine ilk parçada kalan harcın yarısını koyup, yanda pişirdiğiniz yarım omleti üzerine kapatın. Aynı işlemi kalan yumurta ve harçla uygulayıp, bir kat daha hazırlayın. İkinci kasedeki yumurtalı karışımı ve harcın ikinci parçasıyla, aynı yöntemle bir omlet daha hazırlayın.

MALZEMELER (4 kişilik)

* 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
* 3 adet soğan (ince dilimlenmiş)
* 1 adet orta boy yeşil dolmalık biber (ince doğranmış)
* 100 gram salam (ince doğranmış)
* 2 adet küçük boy domates (çekirdekleri çıkartılmış, ince doğranmış)
* 2 çorba kaşığı cheddar peyniri (iri rendelenmiş)
* 8 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 80 gram krema
* 1 çorba kaşığı elma sirkesi
* 2 adet etli kırmızıbiber (ince doğranmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Orman tatlısı   / 22-06-2004
 Kabaklı ekmek   / 21-06-2004
 Yumurtalı pay   / 20-06-2004
 Mantar graten   / 19-06-2004
 Damla   / 18-06-2004
 Enginarlı pizza   / 15-06-2004
 Enginarlı lezzetler   / 14-06-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-06-2004
 Ispanaklı mercimek   / 12-06-2004
 Lezzetli bir salata tarifi   / 10-06-2004
HAKAN & UTKU
Bir at Türkiye'ye gelse gör başına neler gelir
Tüm...
REFİK DURBAŞ
Çocuk yazarlar yarışıyor
Cocukluğunuzda 'alfabe' dışında...
AYŞE TÜTER
Yarım kalan aşk
Margarin, un, karanfil, yumurta,...
Çalışana korunma eğitimi şart
Çalışana korunma eğitimi şart
Mesleğinizin sizi hasta etmesini istemiyorsanız, önlem almanız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.