kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kuzey Irak ikinci Filistin mi olacak?
Kuzey Irak ikinci Filistin mi olacak?
Hersh: Yalan söylüyorlar
Abdullah Gül: Federasyon var federasyon var
Görüşme var anlaşma yok
'Türkiye ile ilişkiler bozulur'
Hersh'in haberi tamamen yalan

İsrail Kerkük'te toprak alıyor

50 yıl önce terk ettikleri Kuzey Irak'a geri dönen Yahudi Kürtler, değerinin 5 katını verip, Kerkük'teki Araplar'dan toprak alıyor

Yahudi Kürtler'in, Saddam'ın bölgeyi "Araplaştırmak" için bedava dağıttığı arsaları, silahlı peşmergeler yardımıyla yüksek bedelle aldıkları belirlendi.

Irak'ın "çifte pasaportlu" Iraklılar'a geri dönüş hakkını tanımasıyla, İsrail'den gelenlerin sayısı 5 bini buldu. Yeni yerleşimcilere ödenen aylıkları MOSSAD'ın verdiği iddia ediliyor.

'1897 planı'na benzetildi
Bu durum, dünya Yahudileri'nin 1897'den başlayarak geliştirdikleri bir plan çerçevesinde Filistin'den parayla toprak almalarına benzetiliyor. Bu sürecin sonunda Yahudiler, 1948 yılında İsrail devletini kurmuştu.


***

Kuzey Irak ikinci Filistin mi olacak?

İsrail'den gelen Yahudi Kürtler, değerinin 5 katını teklif edip, Saddam zamanında Kerkük'e yerleşen Araplar'dan topraklarını satın alıyor KERKÜK'E yerleşen 'yeni Kürt' sayısının şimdiden 5 bini aştığı ve bu 'yeni yerleşimciler'e ödenen aylıkların MOSSAD tarafından verildiği iddia ediliyor.

Irak'ın Geçici Dönem İdari Yasası'nın, "çifte pasaportlu" Iraklılar'a geri dönüş hakkını tanımasıyla, 50 yıl önce terk ettikleri Kuzey Irak'a geri dönen Yahudi Kürtler, peşmergelerin silahlı gücü ve yüksek para karşılığı Kerkük'ten toprak almaya başladı. Bu durum, dünya Yahudileri'nin 1897'den başlayarak geliştirdikleri bir plan çerçevesinde Filistin'den parayla toprak almalarına benzetiliyor. Nitekim bu sürecin sonunda Yahudiler, 1948 yılında İsrail devletini kurdular. Yahudi Kürtler'in, Saddam'ın bölgeyi Araplaştırmak için dağıttığı bedava arsaları yüksek bedellerde Araplar'dan satın aldıkları belirlendi. Yahudi Kürtler, bununla da kalmayıp geçen ay Bağdat'ın Şorce semtinin kendilerine ait olduğu iddiasıyla, 20 milyar dolarlık tazminat davası da açtılar. Bölgeden SABAH'a aktarılan bilgilere göre, son üç ayda Kerkük'e yerleşen Kürt sayısı 5 bini aştı.

Paralar Mossad'dan Mı?
Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) ödediği 200 dolarlık yardımlarla, önce çadırlara yerleşen -aralarında Yahudi kökenlilerin de bulunduğu- Kürtler, daha sonra da arsa satın alıp yerleşik hale geliyorlar. Bağdat'taki Geçici Hükümet'in atamaları "kanunsuz" ilan etmesine karşın, bu kişiler görevlerini sürdürürüyor. Maaşlar ise yine Kürt partilerince ödeniyor. KDP ve KYB'nin 5 bini aşkın Kürt'e aylık 200 dolar yardım yapması, bu paraların kaynağının, "Kürt Yahudiler'in desteklenmesi için MOSSAD tarafından sağlandığı" iddialarını gündeme getirdi. MOSSAD'ın Kerkük'ün Arafa semtinde ve Bağdat yolunda "Kadınları Kalkındırma" ve "Demokrasiyi Yerleştirme" gibi kurumlar açtığını dile getiren bölgeden bir kaynak, "Ancak bu kurumlar Şii saldırısından korktukları için adres değiştiriyorlar" diye konuştu.

Abd Üç Maymunu Oynuyor
Diğer yandan KYB'nin "atadığı" Kerkük Belediye Başkanı'nın, belediyeye ait olmasına karşın geçen cuma günü şehir merkezinde bulunan lunaparkın karşısındaki Korniş Alanı'nı Kürt yerleşimcilere açtığı belirtiliyor. Korniş Alanı'na gelen yaklaşık 200 Kürt'ün kendi aralarında anlaşarak toprak paylaşımı yapmasına tepki gösteren Türkmenler, durumu koalisyon güçlerine aktardı. Buna karşılık ABD'li muhataptan Türkmen temsilcilere verilen yanıt şu oldu: "Biz istikrar istiyoruz. Hiçbir çatışmaya katılmaya niyetimiz yok. Onlar gündüz meydana evlerini kuruyorlarsa, siz de gece buraları yıkın. Biz ne görürüz, ne de duyarız."
KYB'ye ait belediyede çalışan Türkmenler, işyerlerine gidememekten de şikayetçi. Peşmergeler tarafından binaya sokulmadıklarını anlatan bir Türkmen, "Bize 'Siz gidip evlerinizde oturun. Maaşlarınız düzenli olarak yatırılmaya devam edecektir' diyorlar. Ayrıca bu kadar para nereden geliyor?" iddiasında bulundu. Bölgedeki Kürt grupların da Yahudi Kürtler'e büyük destek verdiğini de belirten kaynaklar, "Perşembe günü gazetelerde duyurulan bir ihale açılıyor. Cuma günü resmi tatil olduğu için kimse gidip başvuramıyor. Cumartesi günü ihalenin bir Kürt'ün kazandığını öğreniyoruz" iddiasında bulundu.

Zeynep TUĞRUL - ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kızını kaybetti binlerce çocuğu oldu
 Yarbaya tutuklama
 ABD askeri sarhoşmuş
 ÖSS'de 2 sorunun yanlış olduğu iddiası
 Vali Güler'den NATO uyarısı
 Ruhban Okulu için patriği ikna ettim
 Usta öğreticiler: Biz öğretmen sayılırız
 İtalyan parlamentere zorunlu takipsizlik
 AB, işkence suçuna verilen cezayı çok buldu
 Kamyon iki çocuğu ezdi
MEHMET TEZKAN
Eza çekmektense cezaevine razılar
Turizmden bu yıl...
EMRE AKÖZ
Reytingleri Medyum Memiş ölçsün
Lafı uzatmadan konuya...
UMUR TALU
Vicdan dostlarıma şahsi mektup
"Neden eksildik böyle,...
Clintonmania dün resmen başladı
Eski ABD Başkanı Bill Clinton'un yazdığı ve piyasaya çıkmadan çok...
Avrupa, Avrupa duy sesimizi işte bu Türkler'in ayak sesleri
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye'yi...
Viking kardeşliği:2-2
Viking kardeşliği:2-2
Maç öncesindeki "2-2 bitecek" iddiaları gerçek oldu. Danimarka'nın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.