kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kızını kaybetti binlerce çocuğu oldu
Kızını kaybetti binlerce çocuğu oldu
Çeyiz yardımı var
Hayali üniversite

Binlerce Sema'sı birden oldu

Eski Devlet Bakanı Yazar, 14 yıl önce bir trafik kazasında ölen kızı adına kurduğu vakıf ile 500 üniversiteli öğrenciyi okuttu

Bir dönemin hızlı siyasetçisi Mehmet Yazar, 14 yıldır "Sema Yazar Gençlik Vakfı'' için çalışıyor. Bu vakıf aracılığıyla, çok sayıda okul ve hastane yaptıran Yazar şöyle diyor: "KIZIMI kaybettiğimde o kadar derin bir acı içindeydim ki, hayatla bağımı koparmıştım. Sema'yı kaybetmenin acısı bir yerde toplumsal faydaya dönüştü."

***

Kızını kaybetti binlerce çocuğu oldu

Kızı Sema'yı 14 yıl önce bir trafik kazasında kaybeden Devlet eski Bakanı Mehmet Yazar, kurduğu "Sema Yazar Gençlik Vakfı" ile öğrencilere yardım edip kızının anısını yaşatıyor.

Mehmet Yazar, bundan tam 14 yıl önce hayattaki en büyük acıyı yaşadı ve iki kızından küçük olanı, Sema'yı bir trafik kazasında kaybetti. Kızını yitirdikten sonra hayata küsmek yerine kurduğu vakıfla onun anılarını yaşatmayı tercih eden Yazar Ailesi, "Sema Yazar Gençlik Vakfı" aracılığıyla okullarda binlerce öğrencinin eğitim almasını, sağlık kuruluşlarında her gün yüzlerce hastanın tedavi olmasını sağladı. Tüm aile bireyleri tarafından sahiplenilen vakıf, 14 yılda 500 başarılı yüksek öğrenim öğrencisine de burs sağlayarak inanılmaz başarıya imza attı. Adına kurulan vakıfla kızı Sema'nın manevi varlığını yaşattıklarını kaydeden Mehmet Yazar, "Tüm aile bireyleri olarak Sema'nın anısına hizmet ediyoruz. Kızımı kaybetmenin acısı, bir yerde toplumsal faydaya dönüştü. Bu bana büyük bir teselli veriyor" diye konuştu.

Siyaseti Bıraktı
1987 yılında Odalar Birliği Başkanlığı görevini yürüten, 2. Özal ve Akbulut hükümetleri döneminde devlet bakanlığı yapan Mehmet Yazar, 1990 yılında, kızını trafik kazasında kaybetmesinin ardından hem siyaseti hem de iş hayatını noktaladı. Yaşadığı acının kendisi için bir dönüm noktası olduğunu belirten Yazar, şöyle dedi: "O kadar derin bir acı içindeydim ki hayatla olan bağlarımı koparmıştım. Allah hiç kimseye evlat acısı tattırmasın. Bu acıyı az da olsa hafifletmek adına bir vakıf oluşturmaya karar verdik." Vakfın 1990 yılında çalışmalarına başladığını belirten Yazar, "Çok geniş bir aileye sahibiz. Vakfın kurulması kararı verildiğinde tüm aile özveri içinde çalıştı. Vakfın yönetimini de çalışmalarını da aile bireyleri yürütüyor" dedi.

Sema İçin Çalışıyoruz
Hizmetleri eğitim ve sağlık alanında yoğunlaştırdıklarını kaydeden Yazar, "Vakfın kuruluşunun hemen ardından Kayseri'de Mustafa Yazar İlköğretim Okulu'nun yapımına başladık. Ardından Sema Yazar İlköğretim Okulu, Sema Yazar Lisesi ve Antalya Akdeniz Meslek Okulu Eğitilebilir Çocuklar Ünitesi kuruldu. 1995'te Antalya Sema Yazar Kamu Sağlığı Merkezi'ni kurduk. 96'da açılan Hayri Haseki Sağlık Ocağı'nda günde 100 hasta tedavi oluyor. Erciyes Sema Yazar Sağlık Ocağı ve Kayseri Servet Yazar Sağlık Ocağı'nda poliklinik hizmetleri veriliyor. Bunların dışında gıda yardımları, kimsesiz ve ihtiyacı olan genç kızlara çeyiz ve evlilik yardımları yapıyoruz" diye konuştu.

500 Öğrenciye Burs
Vakfın bugüne kadar 500 öğrenciye burs verdiğini söyleyen Yazar, şunları söyledi: "Her yıl başarılı üniversite öğrencilerine düzenli olarak karşılıksız burs sağlıyoruz. Bursun miktarı ve kaç kişiye verileceği vakfın bütçesi ve enflasyona göre belirleniyor. Mezun olan burslu öğrencilerimizden vakfın yönetim kurulunda olanlar var. Vakfın geleceği açısından hiçbir endişem yok çünkü aile bireyleri yanında öğrencilerimizin de bize sahip çıkacağına inanıyorum. Kayseri'ye gittiğimizde okullara uğruyoruz. Bahçede oyun oynayan çocuklar 'Mehmet Baba' diye etrafımızı sarıyor."

Özlem EROĞLU - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kuzey Irak ikinci Filistin mi olacak?
 Yarbaya tutuklama
 ABD askeri sarhoşmuş
 ÖSS'de 2 sorunun yanlış olduğu iddiası
 Vali Güler'den NATO uyarısı
 Ruhban Okulu için patriği ikna ettim
 Usta öğreticiler: Biz öğretmen sayılırız
 İtalyan parlamentere zorunlu takipsizlik
 AB, işkence suçuna verilen cezayı çok buldu
 Kamyon iki çocuğu ezdi
MEHMET TEZKAN
Eza çekmektense cezaevine razılar
Turizmden bu yıl...
EMRE AKÖZ
Reytingleri Medyum Memiş ölçsün
Lafı uzatmadan konuya...
UMUR TALU
Vicdan dostlarıma şahsi mektup
"Neden eksildik böyle,...
Clintonmania dün resmen başladı
Eski ABD Başkanı Bill Clinton'un yazdığı ve piyasaya çıkmadan çok...
Avrupa, Avrupa duy sesimizi işte bu Türkler'in ayak sesleri
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Türkiye'yi...
Viking kardeşliği:2-2
Viking kardeşliği:2-2
Maç öncesindeki "2-2 bitecek" iddiaları gerçek oldu. Danimarka'nın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.