kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yeni trend "ruhsal check-up"
Yeni trend "ruhsal check-up"
Bu bir ekip işi
Mekanın önemi
Enerji dengeleri

Yeni trend "ruhsal check-up"

Kent insanının huzuru Doğu felsefelerinde araması yeni değil. Ancak dünyada insanlar ruh-beden dengesini sağlamak için yaşam tarzlarını tümüyle değiştiriyorlar. Kulağa zor geliyor ama bunu yapmak artık çok kolay! Yeni açılan bir merkez, hayatı keyifli hale getirmek için komple danışmanlık hizmeti veriyor, yani bir anlamda ruhsal check-up yapıyor.

Farz edelim, bir Feng Shui uzmanı tutup, bir ton para harcayıp, evinizi baştan sona yeniden dekore ettiniz... Ama öfkenize hakim olamıyor, daha önce kırgın olduğunuz insanları affedemiyor ya da bedensel olarak kendinize bakmıyorsanız, Feng Shui tek başına ne işe yarar? Ya da tam tersini düşünün... Evrensel şifa enerjisi Reiki'ye uyumlandınız. Düzenli olarak "çakralarınızı" dengeliyor, ruhsal gelişiminiz için her türlü seminere katılıyor, geçmiş "karmalarınızı temizliyor", kendinizi ve çevrenizdekileri affediyorsunuz... Ancak yaşadığınız ve çalıştığınız mekan düzenli bir enerji akışı içinde değilse Reiki sizi ne kadar geliştirir? Huzursuz kent insanının "kurtuluşu" Doğu felsefelerinde araması ve ruh-beden dengesinin peşine düşmesi artık yeni bir şey değil. Amerika'dan yayılan bu akım, kısa sürede Türkiye'ye de ulaştı. Ancak ülkemizde birçok konuda olduğu gibi bu konuda da "trend" tutkusu ön plana çıktı. Konuyu derinlemesine araştırmak yerine, sığ ve kulaktan dolma bilgilerle yetinmeyi tercih edenler çoğaldı. Dünyada, insanlar ruh-beden dengesini sağlamak amacıyla yaşam tarzlarını komple değiştiriyorlar. Yani bu, beslenmeden yaşadıkları mekana, yaşama bakış açılarından çalıştıkları işlere ve hatta ilişkilerine kadar... Bu, tabii ki komple bir uzmanlık gerektiriyor.

YAŞAM KEYİFLİ OLMALI
Şimdi tüm bu uzmanların bir arada olduğu bir merkez açıldı. "Keyifli Yaşam Danışmanlığı" adı altında İstanbul Suadiye'de açılan bu merkez, adı üstünde insanlara yaşamlarını daha keyifli bir hale getirmek için danışmanlık hizmeti veriyor. Lerzan Aras ve Burak Akkurt ortaklığında açılan merkez, kendi alanında uzman olan 8 kişiyi bir araya getiriyor: Mimar, Feng Shui ve Vastuveda Uzmanı Lerzan Aras, Reiki Master Burak Akkurt, Reiki Master Ayla Özaygen, Astrolog Ayda Ersan, Psikolog Ahmet Kayserilioğlu, Diyetisyen ve Ayurveda Uzmanı Şehnaz Şakir ve Psikolog Güngör Özyiğit... Lerzan Aras, merkezin kuruluş amacını şöyle anlatıyor: "Bir kişi düşünün... İçinde bulunduğu yaşamın artı ve eksileri var. Arzu ve istekleri, kurtulmak istedikleri alışkanlıkları var. Sağlık durumu, yaşadığı ve çalıştığı bir ortam var. Amacımız, kişinin kendi özel verimli ortamını yaratmak. Bu ortamlarda keyif almasını sağlamak. Negatif enerjiyi temizlemek ve olumsuzlukların önlemini süreklilik içeren şekilde alabilmek ve bunun güvenini sağlamak." Böyle bir yer açma fikri, biraz da ihtiyaçtan doğmuş. Ayla Özaygen'in sahibi olduğu Bebeğim Kreş, tüm bu uzmanların bir araya geldiği bir mekan. Bebeğim Kreş, keyifli yaşam danışmanlığını öğrencilerine yıllardır veriyor zaten. Zamanla öğrencilerin aileleri de bu danışmanlık hizmetinden faydalanmaya başlamış. Ancak şimdi bu öyle bir noktaya gelmiş ki, kreş ortamı artık yeterli gelmiyor. Bebeğim Kreş, mutlu ve sağlıklı çocukların olduğu bir yer. Çocukların gözünden pozitif enerji fışkırıyor.

BATI BİLİMİNDEN DESTEK
Onları gördükçe neden ailelerin de bu danışmanlığa sıklıkla başvurduklarını anlıyorsunuz... "Bizim yaptığımız aslında ruhsal check-up" diyor Ayla Özaygen ve şöyle devam ediyor: "Bir kişiyi alıyoruz, önce astrolojik doğum haritasını çıkartıyoruz. Fiziksel, duygusal ve zihinsel potansiyeline bakıyoruz. Geçirilen devrelere ve çıkarılacak sonuçlara, gelecekteki olası deneyimlere ve bu deneyimler karşısında sergilenecek tutumlara bakıyoruz. Ardından bu kişinin yaşadığı mekana giriyoruz. Mekanı, kendisine ve beraber yaşadığı kişilere uygun enerjiler oluşacak şekilde düzenliyoruz. Ruhsal deneyimlerle ilgili psikolojik destek veriyoruz. Bedensel sağlık durumu ortaya konuyor. Koruyucu hekimlik ve doğal yöntemlerle gereken desteği veriyoruz. Tüm bunları yaparken de Doğu bilimi kadar Batı bilimini de devreye sokuyoruz." Ayrıntılı bilgi için: (0533) 478 78 04

Nazan BİLGİÇ / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Çok fazla tanınmayan bir adamken süper tadım vardı!
 ŞAMDAN kabına sığamadı
 Korsanlardan sakınacak dualarla yola koyulacak
 HEM ekonomik HEM kaliteli
 Boğaz'da İspanyol meze geleneği sürüyor
 Pera'da bir teras var manzarası seyirlik
 Medrano Tepe'de
 Balayı kararınızı birlikte verin
 El dikişiyle boncuk işi yapın
TÜLİN KERMEN
Vitrin Meleği
Tıpkısının aynısı
Pınar...
GÜLSE BİRSEL
Türk yaşam tarzının, tatil köyü kültürüne...
AYŞE TÜTER
Yumurtalı pay
Unu eleyin. Un, krem peynir ve tereyağını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.