kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
En lezzetli düğün sizinki olsun
En lezzetli düğün sizinki olsun
Yılın düğünü için ipuçları
Düğün Mekanları Düğün Mekanları

En lezzetli düğün sizinki olsun

Düğün ikramları ayrı bir araştırma ve özen istiyor. Düğün pastasından nikâh şekerine kadar farklı detayları, kalite ve fiyat açısından iyi değerlendirmeli ve seçiminizi buna göre yapmalısınız. Tazelikleri kadar lezzetleri ve şekilleri de önemli.

Meltem Öksüm, pasta seçimi yapmadan önce pastacılık sektöründeki gelişmeleri takip etmeniz gerektiğini vurguluyor; "Yeniliklerin gerisinde kalmamak için siparişinizi vermeden önce pastacılık sektöründeki gelişmeleri takip etmenizi öneriyorum. Unutmayın ki; pastanız damağa hitap ettiği kadar, göze de hitap etmeli. Pastanızı düğün mekânınızdan talep edebileceğiniz gibi, dışarıda istediğiniz bir pastanede de yaptırabilirsiniz. Seçtiğiniz pastayı tatmadan, son kararı vermeyin." Öksüm bol kremalı ve çikolatalı yerine, herkesin beğenebileceği hafif ve meyveli bir seçim yapmanızı öneriyor ve ekliyor; "Pastadan sonra şampanyanızı misafirlerinizin şerefine kaldırarak içmeniz hem çok hoş olacak hem de onları onurlandıracaktır."

2004 YAZ PASTA MODASI
Pastayla ilgili atlanmaması gereken diğer detayları, Meltem Öksüm şöyle anlatıyor; "Düğün pastanızı show cake, gerçek veya minyatür pasta olarak hazırlatabilirsiniz. Genelde firmalar pastaları maket halde hazırlayarak, içerde düz pastanın dilimlenmesini önerirler. Bunu tercih ederseniz, pastanızın sıcaktan deformasyonunu engellemiş, aynı zamanda da pastanızın en lezzetli haliyle servis yapılmasını sağlamış olursunuz. Düz pasta yerine minyatür pastanın servis edilmesini de tercih edebilirsiniz. Genelde maket pastanın en tepesine veya ortasında herhangi bir yere bir dilim gerçek pasta konur ve çiftler maketi kestikten sonra bu dilimden birer çatal alarak birbirlerine yedirirler." Geçtiğimiz yıl moda olan canlı çiçek süslemeleri artık demode. Bu sene daha çok el yapımı şekerlerle hazırlanan rengârenk çiçekler tercih ediliyor. Gerçeğinden ayrılması neredeyse imkânsız olan bu çiçekler, şıklığı ile göz dolduruyor. Moda renkler ise; capcanlı lilalar, maviler, sarılar ve pembeler...

EN GÜZEL NİKAH ŞEKERİ
Şimdi de, yıllarca hatıra olarak saklayabileceğiniz nikâh şekerlerinizin seçiminde sıra... Nikâh şekeri alternatifleri neredeyse davetiyeler kadar zengindir. Birbirinden şık ve güzel alternatifler arasından karar vermeniz zor olacaktır. Bir taşla iki kuş vurmak isterseniz, davetiyelerin üstüne şık bir şekilde monte edilen şekerli davetiyeleri tercih edebilirsiniz. Ya da kafanızda tasarladığınız esprili bir tasarım varsa, alacağınız mağazaya bu tasarımın yapılıp yapılamayacağını sorabilirsiniz. Belki de tamamı ile sizin gecenize özel, kimsede olmayan bir nikâh şekeriniz olabilir. Son yıllardaki moda; masalarda yarattığı şık ve tamamlayıcı görüntüsü ile peçetelik şeklinde kullanılan nikâh şekerleri. Son zamanlarda klasik nikâh şekerleri yerine insanlar daha kalıcı, ev içinde kullanışlı, göze hitap eden modelleri tercih ediyorlar. Örneğin; küçük oyuncaklar, buzdolabı süsleri, anahtarlıklar, nikâh şekerlerinde yeni trend.

FOTOĞRAF VE VİDEO ÇEKİMİ
Bu güzel günü unutulmaz yapan en önemli unsur; fotoğraf. Yıllar geçtikçe bakacağınız ve bu güzel güne dair anıları tazeleyeceğiniz bu belgeler için iyi bir fotoğrafçıya ihtiyacınız olduğunu vurguluyor Meltem Öksüm... Meltem Öksüm'ün fotoğraf çekimine ilişkin önerileri şunlar; "Fotoğrafçınızla düğünden en az on beş gün önce anlaşmalısınız. Fotoğrafçınız resimlerinizi, düğünde misafirlerinize satacaktır. Bunun fiyatını önceden belirleyin. Ayrıca sizin resimlerinize uygulanacak fiyatı öğrenin. Bu, genelde misafirlerin fiyatının üçte biri ile yarısı arasında değişir. Anlaşmanızda belli sayıda resim aldığınız takdirde, tüm negatifleri de bedelsiz alacağınızı teyit edebilirsiniz. Düğünden bir hafta kadar önce, ne tarz resimler ve pozlar istediğinizi fotoğrafçınızla konuşun. Hatta, bu pozları yazarsanız çok daha emin olur." Güzel ve yakışıklı görünmek, her gelinin ve damadın isteğidir. Bu nedenle fotoğrafçınıza kendinizde beğendiğiniz ve ön plana çıkmasını istediğiniz yanlarınızı belirtebilirsiniz. Birkaç fotoğraf hilesiyle, hayalinizdeki pozlara ulaşmanız da mümkün. Heyecanınızı fotoğraf çekimi sırasında yenmelisiniz. Fotoğrafçınızın düğün yerinde, zamanında bulunması ve aile fertleriyle tanıştırılması gerekir. Fotoğrafçı davetlilerin gelişini takip edebilmeli ve hoş enstantaneler yakalayabilmeli.

Sonat CANIDAR

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Adanalı Asena ABD'ye gelin gitti
 İşte 2004'ün en güzel Temel ve Fadime'si
 Kardeş Türküler'den kardeşlik türküleri
 Rockİstanbul'04 başlıyor!
 Ona hayalini siz verin!
 Ana tema Roket Bilimi
 Heykeltıraşlar B. Çekmece'de
 Sütümüz bitti bira verelim
 Ustalarla buluşa 'CAZ'
 Şarkıları ben okudum hep başkaları kazandı
 Dünyanın en büyük el sanatları sergisi devam ediyor
 2 yeni film vizyonda
 Pratik Bilgi
 Bilimsel taktikler
HAKAN & UTKU
NATO Zirvesi karşıtlarına rehber kitap...
AYŞE TÜTER
Damla
Una, sütü yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin.
Suda boğulanların sadece yarısı yüzme bilmiyor
Suda boğulanların sadece yarısı yüzme bilmiyor
Tüm dünyada her yıl, 140 bin kişinin boğularak öldüğü tahmin...
Böcek sokmasından korunmak için ne yapılmalı?
Böcek sokmasından korunmak için ne yapılmalı?
* Otların üzerinde açık ayakkabı ve çıplak ayakla yürünmemeli.
*...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.