|
|
|
|
Pratik Bilgi
* Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun. Tencerenin içerisinde su kaynatın ve süzgeci üzerine oturtun. Buharda ısıtılan tavuk lezzetinden hiçbir şey kaybetmeyecektir.
* Makarnanızı soğuk suyun altından geçirmeniz gereken zaman ya onu soğuk olarak servis yapacağınız an ya da üzerine kaynar bir sos döküp anında servis yapacağınız zamandır. Pişirme sürecini durdurmak için soğuk suyun altında gezdirin ve suyunu iyice süzün.
* Maydanozu yemeklerinize ateşten almadan birkaç dakika önce ilave edin. Çünkü pişmiş maydanoz acımtırak bir tat alır ve vitamini kaybolur. Kırmızı et ile hazırladığınız yemeklerin daha lezzetli olmasın istiyorsanız etin üzerine bir miktar biberiye serpin, kemik uçlarına sarımsak sürün. Daha sonra az yağ ile fırında kızartın.
|
|
|
|
|
|
|
|
|