kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Düğün mekânını seçerken detayları düşünün...
Düğün mekânını seçerken detayları düşünün...
Müzik şirketinize sormanız gereken sorular var

Düğün mekânını seçerken detayları düşünün...

Düğün mekânınızın tespiti, evlilik hazırlığı içindeki en önemli kararlardan birisidir. Karar verirken, bunun sizin düğününüz olduğunu unutmayın ve çıkabilecek itirazlara karşı hazırlıklı olun. Önemli olan; o günü sevdiklerinizle birlikte mutlu ve sorunsuz geçirebilmeniz. Bütçenizi sarsmadan, en uygun mekânı seçin.

Meltem Öksüm, "Düğün yeriyle ilgili tartışmalara açık olun" diyerek başlıyor söze; "Her şeyden önce aileleriniz ile birlikte sade ve samimi bir düğün mü, yoksa görkemli bir düğün töreni mi isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekir. Bu kararı alırken, bunun sizin düğününüz olduğunu unutmayın ve çıkabilecek tartışmalara hazırlıklı olun. Eğer düğün daveti verecekseniz, şeklini belirlemelisiniz. Davetiniz yemekli mi, yoksa açık büfe ya da kokteyl şeklinde mi olacak? İşte bu tespitlerden sonra, bütçenizi oluşturarak, çeşitli yerlerden fiyat alabilirsiniz."

HAVA DURUMUNA DİKKAT!
Öksüm detaylara da dikkat çekiyor; "Fiyat araştırmanız sırasında mekânın ulaşım kolaylıkları, kapasitesi, ferahlığı, gelin odası, paket programları, mönü seçenekleri, eleman yeterliliği, jeneratör durumu gibi konularda bilgi almalısınız. Hatta son kararınızı vermeden önce mekânda bir organizasyon izleyerek fikir almanız yararlı olacaktır." Peki ya hava durumu? Meltem Öksüm meteorolojiyle ilgilenmeniz gerektiğini vurguluyor; "Düğününüzü açık havada yapmayı düşünüyorsanız (temmuzun ortasında dahi olsa) kötü hava koşullarına hazırlıklı olun. Yağmur olasılığını göz önünde bulundurun ve kapalı salonları da bulunan yerleri tercih edin." Eğer yemekli bir düğün yapacaksanız, en önemli hazırlıklardan biri olan masa düzenini yapmanız gerekir. Doğru yapılmış bir masa düzeni düğününüzün harika geçmesine yardımcı olacaktır. Masa düzeninizi yaparken bazı ayrıntılara dikkat etmeyi unutmayın; Hangi davetlinin kiminle aynı masada oturacağına karar verirken, birlikte oturmasını planladığınız insanların yaş, yakınlık ve samimiyet derecelerine dikkat etmeniz gerekir. Kimseyi, tanımadığı bir masada sıkmak istemeyiz. Ayrıca masa seçimi yaparken yuvarlak masayı tercih etmelisiniz. Böylelikle davetli sayısında beklenmeyen bir artış olursa, yuvarlak masaya yerleşim daha kolay ve zahmetsiz olacaktır. Oturma planını oluşturduktan sonra davetlilerin isimlerinin yazılacağı masa kartlarını hazırlamalı ve düğün günü bunların masaya yerleştirilmesini sağlamalısınız. Böyle durumlarda en yakın arkadaşlarınız devreye girer. Davetlilerin oturacağı yeri kolayca bulabilmeleri için masalara birer numara vererek, oturma planını salonun girişinde kolayca görünen bir panoya asabilirsiniz. Düğün gecenizde servis yapacak olan görevlilerin sayılarının yeterliliği ve kılık-kıyafet bütünlüklerini son bir kez şef garsonla teyit etmelisiniz. (Bu iş genelde yakın bir arkadaş tarafından takip edilir.) Ayrıca şef garsona düğün başlamadan gerekli bahşişleri vermeli ve son uyarı ve hatırlatmaları yapmalısınız.

MUZİK ÇOK ÖNEMLİ
Meltem Öksüm düğünü düğün yapan en önemli konunun Müzik olduğunu vurguluyor. Çünkü düğün eğlenmek için yapılır; "Müzik, gecenizin akışını yönlendirecektir. Düğününüzü nerede ne şartlarda yaparsanız yapın, müziğin kötü seçimi düğününüzü sıkıcı hale getirecektir. Unutmayın ki; müzik mükemmel bir motivasyon sağlar. Davetinizdeki parçaları seçerken kendi zevkiniz kadar, her yaştaki insanlara hitap eden, coşturan şarkılar seçmelisiniz. Sonuçta o gece kimse oturmamalı ve herkes eğlenmeli... Resimlerde gençlerle aynı pistte yaşlı yakınlarınızın da çılgınca dans ettiğini görmek çok hoş olacaktır."

Sonat CANIDAR

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kızlarını mezun ettiler
 Avrupa Modası'nın Üç Yüzyılı'nı 11.000 kişi gezdi
 Oy-na-ma-ya-cak
 Bir öpücük, bir gülücük bir de küçük hediyecik!
 Alsak alsak ne alsak
 Damat-Tween ve ADV'den babalar için
 112'yi aramak hayat kurtarıyor mu?
 Goldaş'dan iki sürpriz birden
HAKAN & UTKU
Meraklı Köfteci
* İzne çıkan köşe yazarları izne...
Boğaz ağrılarına ada çayı
Boğaz ağrılarına ada çayı
MAYIS ve haziran aylarında çiçek açmadan evvel toplanır.
Klasik diyet hataları
Klasik diyet hataları
Uyguladığınız diyetin başarıya ulaşmadığını görürseniz, kendinizi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.