kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Düğün evinde yas tutulacak
Düğün evinde yas

Piriştina İzmir'de hayata veda ederken, cuma günü düğünleri yapılacak olan oğluyla gelini için Çeşme'de kına gecesi vardı

Oğlu Levent'le Nevda Gönüldaş'ı 18 Haziran Cuma günü yapılacak bir düğünle evlendirecek Piriştina'yı, ölüm nikâhtan iki gün önce yakaladı. Misafirler gelmeye başlamış, son hazırlıklar da tamamlanmıştı.

MÜRÜVVETİNİ GÖREMEDİ AHMET
Piriştina'nın yakınları, "Başkan oğlunun düğünü için çok özendi. Bu mutlu günü bütün yakın dostlarıyla birlikte kutlamak istiyordu. Ama evladının mürüvvetini göremedi" diyor.


***

Düğün evinde yas tutulacak

Cuma günü oğlu Levent'i evlendirecek olan Ahmet Piriştina, önceki gece kız evinde kına gecesi yapılırken lojmanında hayatını kaybetti.

İZMİR'DE önümüzdeki cuma akşamı Çeşme Mario Plaza'da evlenecek olan Levent Piriştina ile Nevda Gönüldaş'ın düğün hazırlıkları sürerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Mavişehir'deki belediyeye ait lojmanında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Aynı gece Çeşme'de kız evinde düzenlenen kına gecesine katılan ve duygulu anlar yaşayan Mine Piriştina ise mutluluk gözyaşları döküyordu. Dün sabah saatlerinde eşinin ölüm haberini alan Mine Piriştina ve kızı Zeynep fenalaşarak, baygınlık geçirdi. Piriştina'nın oğlu Levent'in nişanlısı Nevda Gönüldaş da ölüm haberini aldığı sırada evlerinin önündeki çimlerin üzerine düşerek bayıldı.

NİŞAN ÇEŞME'DE TAKILDI
İzmir'de 7 yıl önce tanışan Levent Piriştina ve Nevda Gönüldaş, Çeşme'de geçtiğimiz yıl 26 Temmuz'da Dalyanköy'deki Şamdan Beach Club'ta düzenlenen törenle nişanlanmıştı. Törene iş ve siyaset dünyasının ünlü isimleri katılmış, 'nişan yüzüğünü' ise İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu takmıştı. Geceye Dinç Bilgin, eşi Güler Bilgin, Yeni Asır Gazetesi Yayın Grubu Başkanı Osman Gençer ve eşi Arseli Gençer de katılmıştı. Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon ve eşi Ayla Tolon ile sinema oyuncusu Zeki Alasya da genç çifti yalnız bırakmamıştı.

EVDE KALMAYI TERCİH ETTİ
Nişanlı çift önümüzdeki cuma akşamı yapılacak düğün sevincini yaşıyordu. Ahmet- Mine Piriştina'nın oğlu Levent Piriştina ile Süer Nakliyat firmasının sahibi Süer-Nevin Gönüldaş'ın kızları Nevda Gönüldaş'ın düğün hazırlıkları sürerken, önceki akşam Gönüldaşlar'ın Çeşme Ilıca'daki evinde kına gecesi düzenlendi. Mine Piriştina ve kızı Zeynep Piriştina Çeşme'deki kına gecesine katılırken, Başkan Piriştina Mavişehir'deki evinde tek başına kalmayı tercih etti. Çeşme Ilıca'da düzenlenen geceye gelen misafirleri ev sahibi Nevda Gönüldaş ve Mine Piriştina kapıda karşıladı. Hanımlar 'Alaçatı'lı Beş Kardeşler Orkestrası'nın davul zurna ile çaldığı türkülerle coştu. Bir ara ayakkabılarını çıkaran Mine Piriştina ve Nevin Gönüldaş çimlerin üzerinde halay çekti. Gece yarısına doğru bindallı giyen gelin adayı Nevda Gönüldaş, kız arkadaşlarının arasında kına yakılacak alana getirildi.

EŞİ, KIZI, GELİNİ BAYILDI
Kına gecesinin ardından kızı Zeynep ile birlikte Çeşme'de kalan Mine Piriştina, dün sabah saatlerinde Mavişehir'deki lojmanda tek başına kalan Ahmet Piriştina'yı aradı. Ancak bir türlü cevap alamayan ve telaşa kapılan Mine Piriştina, lojmandaki görevlileri arayarak "kapıyı kırın" dedi. Balkon kapısının aralık olduğunu fark eden görevliler, Piriştina'nın hareketsiz olarak yattığını görünce balkon kapısını zorlayarak içeriye girdiler. Eve giren görevliler hemen emniyet yetkilileri ve 112 Acil Servis'e haber verdiler. Bu sırada olay yerine gelen ve eşinin ölüm haberini alan Mine Piriştina ve kızı Zeynep fenalaşarak, baygınlık geçirdi. Yetkililer, Başkan Piriştina'nın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini ve ölümün üzerinden uzun süre geçmesi nedeniyle vücutta morarma olduğunu belirttiler.

Yusuf ÇINAR - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kalbi Ege'de kaldı
 Vücudu yorgun düşmüştü
 Akpınar: Bizi ölüm ayırdı
 Erdoğan: Halkın sevdiği başkandı
 Piriştina'nın ölümü, dünya basınında da yankı buldu
 Ani kriz genç yaşta öldürüyor
 Türbanlı eşler de resepsiyona gider
 Saros Körfezi'nde 5.1'lik deprem
 Hayrunnisa Gül beni şaşırttı
 Elini attığını altına çevirdi
 Ölüm haberi CHP'ye bomba gibi düştü
ÜNAL ERSÖZLÜ
Dostum Piriştina
Bu yazı, gazetecilik mesleğini...
EMRE AKÖZ
Ahmet Piriştina için
Hayır, tanışmıyorduk. Ama hani...
UMUR TALU
Adaletin tıbbı, tıbbın adaleti, bilimin sefaleti
Ölümün...
IKO'ye Türk genel sekreter
Büyük Ortadoğu Projesi" nin bölgeyi demokratikleştirmede ne...
Tongaya bastılar
Bush, Irak için asker istedi. Bir tek Tonga Krallığı'ndan cevap...
Onur duydum
Onur duydum
Sağlık kontrolündeki müthiş verileriyle doktorları şaşırtan Okan,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.