kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kalbi Ege'de kaldı
Ege'nin yıldızı kaydı

İzmir'de çok sevilen ve seçimde CHP'ye belediye başkanlığı kazandıran Piriştina 52 yaşında kalbine yenildi. İzmir ona ağlıyor

Piriştina dün öğlene kadar işe gitmeyince lojmana balkondan giren şoförü ve koruması tarafından ölü bulundu. Eşi Çeşme'de olduğu için gece yalnız olan Piriştina'nın sabaha karşı kalp krizi geçirdiği belirtildi.
Kalp Damarı Tıkalıydı
İZMİR Valisi "Geçen yıl efor testi yaptırmış, bir şey çıkmamış", aile doktoru da "Kalp sorunu yoktu, sadece yüksek tansiyon hapı alıyordu" dedi. Ancak otopside kalp damarlarından birinin tamamen, birinin de kısmen tıkalı olduğu kaydedildi.

CENAZE TÖRENİ YARIN
OTOPSİSİYLE ilgili kesin sonuç haftaya belli olacak olan Piriştina'nın cenazesi yarın Konak İsabey Camii'ndeki ikindi namazından sonra Narlıdere'deki Yeni Mezarlık'ta toprağa verilecek.


***

Kalbi Ege'de kaldı

Cenaze yarın Konak İsabey Camii'nde kılınacak ikindi namazından sonra Narlıdere Yeni Mezarlık'ta defnedilecek HAYATINI İzmir'e adayan Ahmet Piriştina 52 yaşında kalbine yenik düştü. Onu yalnız CHP'liler değil herkes seviyordu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 1952 İzmir doğumlu olan Piriştina'nın ani vefatı, İzmir ve Türkiye kamuoyunda şok etkisi yarattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bayraklar yarıya indirilirken, birçok İzmirli ellerindeki Piriştina posterleriyle Büyükşehir Belediyesi ile Bostanlı'daki evinin önünde üzüntülerini dile getirdi. 28 Mart seçimlerinde elde ettiği yüzde 50'ye yakın oyla Cumhuriyet Halk Partisi'nin İzmir'deki gururu olan Piriştina, 18 Haziran Cuma günü oğlu Levent'i evlendirecekti.

ALMAN ADASI'NA GİTTİ
Karşıyaka'dan Adli Tıp'a eskort ve alkışlar eşliğinde götürülen Piriştina için devlet töreni yapılacak. Pazartesi günü 17.00 sıralarında İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdal İzgi ile buluşan Piriştina, daha sonra İzgi ve bazı belediye bürokratları ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği olan Urla'daki Alman Adası'na geçti. 18 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan oğlu Levent'in düğünü için İzmir'e gelen misafirlerin de konakladığı bu adada denize giren Piriştina, İzgi ve misafirleriyle 6 tur tavla oynadı. Saat 22.00 sıralarında misafirlerini de yanına alan Piriştina, tekneyle Çeşmealtı'na geçti.

SABAH 4'TE KALKMIŞ
Düğün için gelen misafirlerini Çeşme'ye gönderen Piriştina, Erdal İzgi ile birlikte İzmir'e doğru yola çıktı. İzgi'nin içinde bulunduğu araçla, saat 23.45 sıralarında Bostanlı Venedik Sitesi numara 2'deki evine gelen Ahmet Piriştina, ertesi gün yine İzgi ile görüşmek üzere sözleşti. Kendisini bırakan korumalarına ise, sabah kendisini geç saatte almalarını söyleyerek evine geçti. Oğlu Levent'in düğünü nedeniyle eşi Mine Piriştina ve çocuklarının Çeşme'de olması nedeniyle yalnız başına kalan Piriştina'nın sabah saat 04.00-04.30 sularında uyandığını ve salonun ışığını yaktığını evin bekçisi gördü. Her zaman olduğu gibi "Beni geç alın" dediği zamanlarda saat 10.00 gibi eve gelen korumalar evin kapısını çaldı. Piriştina'nın kapıyı açmaması üzerine "Herhalde uyuyordur" diye düşünerek evin yakınındaki Yasemin Cafe'ye geçen koruması ve şoförü burada Piriştina'nın dışarı çıkmasını beklemeye başladı. Ancak öğlen saat 12.00 sularında Piriştina'nın hâlâ evden dışarı çıkmaması üzerine koruması, eşi Mine Piriştina'yı arayarak, Ahmet Piriştina'nın evden çıkmadığını ve telefonlara da cevap vermediğini söyledi.

'KAPIYI KIRIN EVE GİRİN'
Mine Hanım'ın "Kapıyı kırın, içeri girin" demesi üzerine evin arka bahçesine dolanan korumalar, balkon kapısının açık olduğunu sadece sinekliğin bulunduğunu gördü. Sineklikten içeri bakınca Piriştina'nın ayaklarını gören korumalar hemen sinekliği açarak evin içine girdi. Piriştina'yı soğuk ve ayakları morarmış bir halde bulan korumalar, hemen 112 Acil Servis'i ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü aradı. Salonda koltuğun üzerinde yatar halde ve arkasında 3-4 yastıkla bulunan Piriştina'nın kanepenin hemen yanındaki çalışma masasında bir süre çalıştığı ve bazı notlar aldığı tahmin ediliyor. Bu arada sitede bulunan iki güvenlik görevlisi, "Sabah ezanı okunuyordu. Bir ara Başkan'ın lojmanından öğürme sesleri duyduk. Ancak rahatsız etmemek amacıyla kapıyı çalmadık" dediler. Piriştina'nın vefatının ardından kamera ve fotoğraflarla olay yerinde tespitler yapıldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Mesutoğlu da olay yerine gelerek incelemeleri bizzat takip etti. Piriştina'nın ölüm nedeniyle başlatılan soruşturmayı ise Savcı Suat Turhan yürütüyor.

ÖLDÜĞÜNÜ İZMİR'DE ÖĞRENDİLER
Pazartesi akşamı oğlu Levent'in Çeşme'deki kına gecesine katılmayan ve İzmir'de kalan Piriştina, oğlunun kına gecesinin yapıldığı gece vefat etti. Kına gecesi hazırlıkları ve 18 Haziran'daki düğün nedeniyle Çeşme'de kalan eşi Mine Piriştina, oğlu Levent ve kızı Zeynep, korumalarla yaptığı telefon görüşmesinin ardından hemen Çeşme'den İzmir'e doğru yola çıktı. Korumalar Piriştina'nın vefatını Çeşme'den gelene kadar eşi ve çocuklarına bildirmediği için, Bostanlı'daki evinin önünde yüzlerce İzmirli'nin ve güvenlik önlemlerinin arasından geçerek öğrenen Mine Piriştina, eve girdiğinde eşinin cenazesini görünce feryat ederek ağladı. Evin içinde bulunanlar, Mine Piriştina'nın bayıldığını söylerken, oğlu ve kızı ani ölüm karşısında hıçkırıklara boğuldu.

TÜM İZMİR BAŞKANINA AĞLIYOR
Vefatı öğrenen İzmirlilerin bir bölümü Büyükşehir Belediyesi önüne geçerken, bir bölümü de cenazenin bulunduğu Bostanlı'daki evinin önünde toplandı. Ellerinde Piriştina'nın 28 Mart seçimlerindeki posterlerini taşıyan İzmirliler, bir yıldızın kaydığını söyleyerek Piriştina'yı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Ege Ordu Komutanı Hurşit Tolon, eski belediye Başkanı Yüksel Çakmur, milletvekilleri, İzmirli işadamları, belediye başkanları ve bürokratlar Bostanlı'daki evine giderken, Büyükşehir Belediyesi'nin önündeki bayrak da yarıya indirildi. Evinde yapılan incelemelerin ardından Piriştina'nın cenazesi, alkışlar eşliğinden evinden çıkartılarak AKS 110 ambulansına kondu. Bu manzara karşısında göz yaşlarına boğulan İzmirliler, alkışlarla Piriştina'yı Adli Tıbba gitmek üzere yolcu etti. Adli Tıp başkanı Cezmi Yavuz, "Kati sonuç bir hafta sonra çıkacak. İlk bulgulara göre kalp krizi sonucu vefat etmiştir" dedi. Son 1.5 yıldır yüksek tansiyon hastası olduğu belirtilen Piriştina'nın diyet yaptığı ve yiyeceklerine çok dikkat ettiği bildirildi. Piriştina'nın cenazesi yarın Konak İsabey Camii'inde kılınacak ikindi namazından sonra Narlıdere Yeni Mezarlık'ta toprağa verilecek. Piriştina'nın ölümü üzerine Seray Sever'in oynadığı tiyatro oyunu, Erkin Koray ve Grup Yorum'un konserleri iptal edildi. Bazı törenlerle, Çeşme Laila'nın açılışı ise ertelendi.

İlker ÇOBAN, Fatih ŞENDİL, Yusuf ÇINAR, İbrahim Ev

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Vücudu yorgun düşmüştü
 Akpınar: Bizi ölüm ayırdı
 Düğün evinde yas tutulacak
 Erdoğan: Halkın sevdiği başkandı
 Piriştina'nın ölümü, dünya basınında da yankı buldu
 Ani kriz genç yaşta öldürüyor
 Türbanlı eşler de resepsiyona gider
 Saros Körfezi'nde 5.1'lik deprem
 Hayrunnisa Gül beni şaşırttı
 Elini attığını altına çevirdi
 Ölüm haberi CHP'ye bomba gibi düştü
ÜNAL ERSÖZLÜ
Dostum Piriştina
Bu yazı, gazetecilik mesleğini...
EMRE AKÖZ
Ahmet Piriştina için
Hayır, tanışmıyorduk. Ama hani...
UMUR TALU
Adaletin tıbbı, tıbbın adaleti, bilimin sefaleti
Ölümün...
IKO'ye Türk genel sekreter
Büyük Ortadoğu Projesi" nin bölgeyi demokratikleştirmede ne...
Tongaya bastılar
Bush, Irak için asker istedi. Bir tek Tonga Krallığı'ndan cevap...
Onur duydum
Onur duydum
Sağlık kontrolündeki müthiş verileriyle doktorları şaşırtan Okan,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.