Mercimekli lahana sarması
Lahana yapraklarını kaynar suda 5 dakika haşlayıp, süzün. Süzdüğünüz sudan 1 su bardağı ayırın. Mercimek, soğan, bulgur, maydanoz, nane, karabiber ve zeytinyağını harmanlayın. Lahana yapraklarını 2 ya da 3'e bölün. Hazırlanan içten yapraklara koyup sıkı olmayacak şekilde sarın ve tencereye dizin. Ayrılan lahana suyunu ilave edip, kısık ateşte 45 dakika pişirin. Maydanoz serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 8 yaprak lahana
* 1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
* 3 adet soğan (iri doğranmış)
* 1 su bardağı bulgur (pilavlık)
* Yarım demet maydanoz (iri doğanmış, süslemek için ayrılmış)
* 1 çorba kaşığı nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* Yarım su bardağı zeytinyağı
|