kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
  » Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Nina'nın kalbi ile yaşayan Erol ÖSS'ye girecek

Nişanlısı tarafından hamileyken vurularak öldürülen Nina Typol'un kalbi ile ölümden dönen Erol Mertkanlı, bu yıl üniversite sınavına girecek. Tek istediği; başarılı bir öğretmen olup, kendi yaşamını kurabilmek...

Türk nişanlısı tarafından vurulması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan Alman Nina Typol'un kalbiyle yeni bir hayata adım atan Erol Mertkanlı, bu yıl üniversite sınavına girecek. Bir zamanlar, yoğun bakım ünitesinde ölümle kalım arasında savaş verdiği Koşuyolu Kalp Hastalıkları Hastanesi'nde yaşayan Erol, şimdi hastanenin koridorlarında ÖSS sınavına hazırlanıyor. Doktorların verdiği cep harçlıklarıyla geçinen ve hastalardan birinin ona sağladığı bursla dershaneye giden 20 yaşındaki Erol'un tek istediği ise; öğretmen olup, kendi yaşamını kurabilmek. Doktorların bir zamanlar yaşaması için ancak bir-iki aylık süre verdiği Erol Mertkanlı, bugünlerde geleceğini belirleyecek, yepyeni planlar yapıyor. Öğretmen olup çocuk okutmak istiyor, bunun için de bir zamanlar yoğun bakımında ölüm kalım mücadelesi verdiği hastanenin koridorlarında ders çalışıyor. Doktorları, hemşireleri ona bu zorlu mücadelesinde destek oluyorlar.

OKUL KAYDINI SİLDİRMİŞTİ
Annesi kalp krizi sonucu ölen, babası ile görüşmeyen bu genç adam, her ay düzenli olarak ona tekrar bir hayat veren Nina Typol'un ailesiyle haberleşiyor. Bu yaz onları görmek istediğini ve yaz tatilini Türkiye'de geçirmeleri konusunda ısrar ettiğini anlatan Erol, yeni hayatında onlardan da destek alıyor. Koşuyolu Kalp Hastalıkları Hastanesi, onun hayatında dönüm noktalarını yaşadığı yer olmuş. Şimdi, kalp nakli olan birkaç hasta ile birlikte, hastanede kalıyor. Bir yandan sağlığı kontrol altında tutulurken, diğer yandan yeni bir hayat kurması için ona destek olunuyor. Kalp yetmezliği nedeniyle nefes alıp vermekte zorlanan ve ancak birkaç aylık ömür biçilen Mertkanlı, Uludağ Üniversitesi öğrencisiyken hastalığı nedeniyle okuldan kaydını sildirmişti. Şimdi ise, hayatına kaldığı yerden, ancak çok daha sağlıklı şekilde devam etmek istiyor. Yeşilkart ile kalp nakli gerçekleştirilen Erol'un tüm masrafları hastanedeki doktorlar tarafından karşılanmaya çalışılıyor. Bir yıldır hastanede kontrol altında tutulan Erol Mertkanlı, belki de ameliyatın ardından kendisi için en zor süreçlerden birine girecek. "İnsan hayatında sağlığıyla ilgili çok zor günler geçirince, sınav yükü büyük bir stres sayılmıyor artık. Ben sınavda elimden geleni yapmaya çalışacağım. Kaç puan alırsam, sonuca razıyım" diyor. Binlerce genci heyecanlandıran, endişelendiren, hayatlarına yön vermelerini sağlayacak bu sınavın belki de en ilginç adaylarından biri Erol olacak.

NİNA İÇİN HEP DUA EDİYOR
Her gün Nina için dua ettiğini söyleyen Erol, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Ameliyattan önce bir yabancının bana organ bağışlayacağı içime doğmuştu. Hiç ümitsizliğe kapılmadım. Türkiye'de insanlar günah sayıp, bana kalp bağışlamazsa, verse verse bir yabancı verir diyordum." Sınavların ardından ikinci hedefinin Almanca öğrenmek olduğunu anlatan Erol, "Nina'nın ailesiyle aramızda ilginç bir bağ gelişti. Ayda birkaç kez, Almanya'daki bir Türk'ün yardımı ile haberleşiyoruz. Beni merak ediyorlar. Ben de onları sık sık düşünüyorum. Annem yıllar önce öldü, babamla görüşmüyoruz. Kalp naklinden sonra bir kez hastaneye geldi ama görüşmek istemedim. Ablamlar var, ikinci ailem ise; bana bu hayatı veren Typol ailesi" diyor.
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Kalp Naklinin Yapıldığı 27 Ocak Artık Doğum Günü
 'kalbini Kaça Aldın?'
 Yumrukla Hayata Döndü, Şimdi Kendi 48 Kalbi 14 Yaşında
 İki Kere Ölüp Geri Geldi
 Biri İçin Dram, Diğeri İçin Hayat Oluyor
 Hayalet Sağlık Ocakları
 Faydalı Bilgiler
 Bu Hayat Bana Hediye, Herkesle Paylaşmalıyım
 Zerda'nın Yaşam Savaşı
 İdrar Kaçırma Türkiye Genelinde Araştırılıyor
 300 Sayfalık Kitabı Anlayarak İki Saatte Okuyun
 Besin Zehirlenmesi Mevsimi Geldi
 Nina'nın Kalbi İle Yaşayan Erol Öss'ye Girecek
 Hayatının En Sağlıklı Baharını Yaşıyor
Azra'nın onuruna saf altından para
Azra'nın onuruna saf altından para
Hollanda Kraliyeti'nin saf altından bastırdığı paranın satışından...
Müzik Festivali'nde Barok müzik esintisi
Müzik Festivali'nde Barok müzik esintisi
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın organizasyonuyla bu yıl 32'nci kez...
Truvalı Helen İstanbul'a geliyor
Truvalı Helen İstanbul'a geliyor
Tüm dünyayı kasıp kavuran Troy (Truva) filminde Sparta Kraliçesi...
Prens Andrew'un Sevgilisi Miydi?
Prens Andrew'un Sevgilisi Miydi?
İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetelerinden Daily Mail, geçtiğimiz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.