kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başbakan'dan 3 Mesaj
Başbakan'dan 3 Mesaj
Erdoğan: Laikliğin savunucusuyum

Erdoğan: 20 milyar $ borç var IMF'siz olmaz

Başbakan Tayyip Erdoğan, İngiltere ziyaretinde işadamlarıyla biraraya geldi. Erdoğan, bu buluşmada bir de ilginç şikayetle karşılaştı.

***

Başbakan'dan 3 Mesaj

Piyasalara: IMF ile yola devam edeceğiz
Avrupa Birliği'ne: Kopenhag olmazsa 'Ankara Kriteri' olur
Siyaset Dünyasına: Çoğunluk her şey değil, etik de değil

Başbakan Tayyip Erdoğan, İngiltere ziyaretinde işadamlarıyla biraraya geldi. Erdoğan, bu buluşmada bir de ilginç şikayetle karşılaştı. Scotch Vhisky Company temsilcisi işadamı, Başbakan Erdoğan'a, Türk gümrüğünde sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, bu engellerin aşılması için yardım istedi. Engellerin neler olduğunu bilmesi durumunda gereken talimatları vereceğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisini benimsemiş bir ülke olduğunu ve yabancı girişimcilere Türk girişimcilerle aynı muamelenin yapıldığını kaydetti. İşadamının Türkiye'de Scotch viskisine rağbet olduğu yönündeki sözleri ise salonda gülüşmelere yol açtı.

HSBC'DEN HÜKÜMETE TEŞEKKÜR
Royce Royce temsilcisi bir yönetici de Airbus ve Boeing firmalarına motor ürettiklerini hatırlatarak THY ile teknik işbirliğine girmek istediklerini söyledi. Başbakan Erdoğan, THY filosunu yenilemenin 3 yıllık planını yaptıklarını hatırlatarak, Airbus ve Boeing firmalarına yer verecek bir hazırlık içinde olduklarını söyledi. Türkiye'de yatırımları bulunan HSCB Bank yetkilisi ile de görüşen Erdoğan, banka yetkilisinin Türk hükümetinin gösterdiği destek için ettiği teşekkürü kabul etti. Başbakan Erdoğan da Türkiye'ye yılda 1 milyon turist gönderen İngilzler'in yılda 3 milyon turist gönderen Almanya'yı yakalamasını istedi.

IMF İLE PROGRAMI SÜRDÜRECEĞİZ
Başbakan Erdoğan, ülkenin güncel gündemiyle ilgili konularla ilgili görüşlerini açıkladı. Türkiye'nin IMF'ye 20 milyar dolar borcu olduğunu, bu nedenle IMF ile bağların koparılmasının mümkün olmadığını söyleyen Erdoğan, Türkİngiliz İş Konseyi Toplantısı'nda işadamlarına hitap etti ve sorularını yanıtladı. Erdoğan, ekonominin sağlam temellere oturması için çaba sarf ettiklerini belirterek, IMF ile programın sürdürüleceği mesajını verdi. Erdoğan, "IMF'ye 20 milyar dolar borcu olan bir ülke olarak bağlarımızı koparmamız mümkün değildir. Onlarla devam edeceğiz" dedi. Erdoğan, çalışmanın şeklinin ne olacağı konusunun ise Haziran ayında yapılacak görüşmelerden sonra netleşeceğini söyledi.

'BİZ YAPTIK OLDU' ETİK OLMAZ
Erdoğan, konuşmasında tek parti iktidarı olmanın avantajlarını kullandıklarını ve yasal düzenlemeleri zorlanmadan gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Şüphesiz bunları kullanıyoruz ama ortak akılla oluşturulan siyaset ahlakına dikkat ediyoruz. Tek parti iktidarı olmanın getirisiyle 'biz yaptık oldu' demek siyasi etiğe aykırdır" diye konuştu.

'ANKARA KRİTERLERİ'
Türkiye'ye müzakere tarihi verilmesi konusunun görüşüleceği AB Aralık 2004 Zirvesi'nde olumsuz bir netice çıkmasını beklemediklerini kaydeden Erdoğan, "Bu, Türkiye için çok ciddi bir hayal kırıklığı olur" dedi. Başbakan, "Türkiye'ye müzakere tarihi verilmemesi AB açısından kayıp olacaktır. AB, bir çelik-kömür birliği, Hıristiyan kulübü değilse, medeniyetler çatışmasının değil, medeniyetler uzlaşmasının adresi olmak istiyorsa Türkiye'yi de Birliğe katmak zorundadır" diye konuştu. Erdoğan, Dublin'deki zirvede üç dinin temsil edilmesini hatırlatarak, "Dublin'deki temsil şu andaki haliyle semboliktir. Eğer sembolik olmaktan öteye geçilmek isteniyorsa Müslüman Türkiye'ye de olmalıdır. Bu, 1.5 milyarlık İslam dünyasına pozitif mesaj olacaktır" dedi. Erdoğan, Türkiye'nin AB üyeliği olmazsa Kopenhag Kriterleri'nin adını "Ankara Kriterleri" koyarak yoluna devam edeceğini söyledi.

Bülent AYDEMİR - Akın OLGUN - LONDRA

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 YÖK yasasına veto
 İşadamı yetiştiren 121 yıllık okul
 22 yıllık Dev-Yol davası sil baştan
YAVUZ DONAT
Alaaddin'in konuşması.
Geçen Cumartesi (22 Mayıs)...
Her dilden türkü
"3 Kadın"ın aşk türküleri Türkiye'nin farklı kültürlerinden seçildi.
Teselli yerine tecavüz ettiler
Sevgilisiyle tartışan genç kızı "Biz seni teselli ederiz" diyerek eve...
Aslan sütü ile cinayet
Aslan sütü ile cinayet
Alkol zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitiren Nuray Teke'nin...
Talihsiz Emre toprağa verildi
Talihsiz Emre toprağa verildi
İzmir’de bir hurdalığın elektrik verilmiş tel örgüsünde feci şekilde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.