kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aslan sütü ile cinayet
Rakı kamuflajlı dayak cinayeti

Hüseyin Teke beş yıllık karısını dövüp sonra da içirerek komaya sokmuş

Tansiyon hastası eşini ölesiye dövüp bunu gizlemek için zorla rakı içirerek komaya soktuğu ileri sürülen Hüseyin Teke planlı cinayetten yargılanıyor.

Darp izleri vardı
Sanığın "Birlikte içtik" dediği kadın 13 gün komada kalıp ölmüş, vücudundaki darp izleri nedeniyle ölümü kuşkulu bulunmuştu.


***

Aslan sütü ile cinayet

Alkol zehirlenmesi nedeniyle yaşamını yitiren Nuray Teke'nin ölümünden eşi Hüseyin Teke'yi sorumlu tutan savcı, müebbet hapis istemiyle dava açtı Cumhuriyet savcısı, iddianamesinde Hüseyin Teke'nin eşini darp ettiğini, sonra da tansiyon hastası olan eşine bir şişe rakı içirerek zehirlediğini yazdı.

Adana'da yaşayan Hüseyin-Nuray Teke çifti, mutlu bir hayat hayaliyle evlendiler. Ancak bir süre sonra evliliklerinin temeli çatırdamaya başladı. Eşi Hüseyin Teke ile sürekli kavga eden tansiyon hastası Nuray Teke, yuvasının dağılmaması için ailesinden evindeki huzursuzluğu sakladı. Nuray Teke, bir gün yine tartıştığı eşinden fena halde dayak yedi. Eşini öldüresiyle döven Hüseyin Teke, daha sonra 'gelin kızınızı alın' diyerek eşinin ailesine telefon açtı. Nuray Hanım'ın ailesi kızlarının evine gittiğinde, kızlarını dövülmüş halde buldu. Genç kadın herşeye rağmen yuvası dağılmasın diye evini terketmedi. Ancak Nuray Teke, başına geleceklerden habersizdi.

'RAKI İÇTİ ÖLDÜ'
Hüseyin Teke, tansiyon hastası olduğunu bildiği, ve dövdüğü eşine bir şişe de rakı içirince, Nuray Teke komaya girdi. 13 gün komada yattıktan sonra yaşamını yitiren talihsiz kadının ölümünü şüpheli bulan savcı, yaptığı araştırmada Nuray Teke'nin tansiyon hastası olduğunu ve eşinin bunu bildiği halde rakı içirerek karısının ölümüne neden olduğu iddiasıyla dava açtı. Adana Cumhuriyet Savcısı, genç kadının ölümü ile ilgili iddianamede, genç kadının eşi tarafından darp edildiğini, belirterek, "Sanık, darp eylemini gizlemek için tansiyon hastası eşi Nuray'a zehirleyici nitelikte kaçak rakı içirtip zehirlemiş ve darp sonucu beyin kanaması geçiren Nuray Teke'nin ölümüne neden olmuştur" diyerek, Hüseyin Teke hakkında TCK'nın 449/1 ve 450/9 maddeleri gereğince müebbet hapis istemi ile dava açtı.
Hüseyin Teke ile 5 yıllık evli olan Nuray Teke, 3 Mayıs 2004 tarihinde alkol zehirlenmesi tanısıyla kaldırıldığı Numune Hastanesi'nden, Balcalı Hastanesi'ne Yoğun Bakım Servisi'nde sevk edilmiş ve 13 gün sonra yaşamanı yitirmişti. Beyinde darp sonucu kanama ve kollarında ekimozlar bulunan Nuray Teke'nin ölümünü şüpheli bulan savcı, Hüseyin Teke'nin tutuklanmasını talep etti. Gözaltına alınan ancak suçlamaları kabul etmeyen genç adam, mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olaya bakan savcının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Hüseyin Teke, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SUÇSUZUM DEDİ
Hüseyin Teke hakkındaki suçlamalarını kabul etmeyerek, "Severek evlenmiştik. Bir çocuğumuz var. Eşimle hiçbir geçimsizliğimiz de olmamıştır. 29 Mart günü eşim düşerek kafasını duvara çarptı. Gittiğimiz doktor tetkiklerden sonra bir şey olmadığını söyledi. Evimize gelen icra nedeniyle kötü günler geçirmiştik. 3 Mayıs 2004 günü marketten aldığım Tekirdağ rakısını birlikte içtik. Sabah işe gittim. Daha sonra telefonlar cevap vermeyince eve döndüm. Eşimi baygın bulup hastaneye götürdüm. Kaldırırken kollarını sıkmış olabilirim. Eşimin ölümünde kusurum yok. Bana alkolün sebep olduğu söylendi" demişti.

'DÖVEREK ÖLDÜRDÜ'
Kardeşinin alkol almadığını söyleyen Nuray Teke'nin ağabeyi Ahmet Aksoy, ise "Nuray'ın ölümünden damadımız Hüseyin Teke sorumludur. Vücudunda darp izleri ve kafasında vurmadan kaynaklanan ödem oluşmuş. Nuray içkiden ölmüş olamaz. Hüseyin, 16 Nisan'da, Nuray'ı dövmüş, 'gelin kızınızı alın' diye annemi aramış. Eve gittiklerinde Nuray'ı ağzı ve burnu kan içinde bulmuşlar. Kardeşim evini terk etmemiş. Hüseyin'in en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Nazan ERDEM - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Talihsiz Emre toprağa verildi
 Dalai Lama Erdoğan'a dua edecek
 AİHM hayat kurtardı
 Onlar zeka, babaları vicdan özürlü
 'Atatürk, milliyetçiliğini Avrupa yanlış yorumluyor'
 Dört Tugay lağvediliyor
MEHMET TEZKAN
Beşiktaş Reha Muhtar'lık mı oldu?
Eskiden 'Ne yaşar ne...
EMRE AKÖZ
Ben farklı düşünüyorum
Önce şunu belirteyim de...
MEHMET ALTAN
İstihbaratçıların yeni hedefleri neler?
Türkiye'nin...
İngiliz ordusunda hayalet avcılığı
İngiltere'deki Devonport donanma üssü... Gece görüş dürbünleri ve...
Kaplancılar fiyaskosu
Almanya'da adalet skandalı... Münster Mahkemesi, Metin Kaplan'ın...
Santini Geliyor
Santini Geliyor
Başkan adayı Orman, Beşiktaş'ın başına getireceği Fransız Jacques...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.