kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
  » Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Hükümetten beyanat değil icraat bekliyoruz'
'Hükümetten beyanat değil icraat bekliyoruz'
Kimse kötü sürpriz beklemesin!

İcraat uyarısı

Hükümetin en büyük destekçilerinden biri olan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu uyardı: Beyanatı bırakıp pozitif şok icraat yapın

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin dünkü genel kurulu, Anadolu sermayesinin hükümete "Reformlar sürmezse bizi yeni krizler bekliyor" mesajına sahne oldu. Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu "Piyasalardaki dalgalanma uyarı olmalı" dedi.

BÜROKRATİK TAASSUP MUTLAKA KIRILMALI
TOBB
Başkanı Başbakan Erdoğan'ın önünde yaptığı konuşmada "Reformları önleyen bürokratik taassup kırılmalı. Somut icraatlar bekliyoruz. Yatırımın önü açılmalı. Avrupa Birliği için güç birliği şart" dedi.

ERDOĞAN: UÇAK İYİ PİLOTLARIN ELİNDE
Erdoğan
ise "Kimse kötü sürpriz beklemesin. Uçak tecrübeli pilotların elinde, merak etmeyin" diyerek tüccar ve sanayicilere şu güvenceyi verdi: "Reformlar sürecek. Programdan taviz ya da sapma olmaz."


***

'Hükümetten beyanat değil icraat bekliyoruz'

Odalar Birliği'nin 59. Genel Kurulu, Anadolu'nun dört bir yanından gelen tüccar ve sanayicinin hükümete "icraat uyarısı"na dönüştü.

Anadolu sermayesinden hükümete "icraat uyarısı" geldi. TOBB'un 59. Genel Kurulu'na katılan oda ve borsa başkanları, "Siyasi ve ekonomik istikrar sağlandı ancak yatırımcının önü açılamadı, girdi maliyetleri indirilemedi, bürokrasi azaltılamadı" mesajı verdi. Hükümetin, halen tek parti iktidarının sağladığı krediyi kullanmaya devam ettiğini belirten işadamları, "Başbakan, 3. yılın sonunda rahatlama olacağı sözünü vermişti. Artık geri sayım başladı. Önümüzdeki 6 ay çok önemli. Belirsizlik yaratılmamalı" dediler.

"HENÜZ İYİLEŞMEDİK"
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul konuşmasında "Sağlığımıza tam anlamıyla kavuşamadığımız ortada. Son günlerde piyasalarda görülen dalgalanma da buna önemli bir işarettir. Mali piyasalarda yaşanan olumsuz gelişmeler, yapısal reformların önemini bir defa daha ortaya çıkardı. ABD Merkez Bankası'nın faiz arttırma sinyali tüm dünyadaki mali piyasaları olumsuz etkiledi. Ama Türkiye'ye etkisi daha fazla oldu" dedi. Piyasalardaki dalgalanmanın bir uyarı olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: "Deprem uzmanlarının dediği gibi (deprem öldürmez, bina öldürür) dışardan gelecek sarsıntıları önleyemeyeceğimize göre daha sağlam temelleri olan bir yapıya sahip olmalıyız. Yapısal reformlar bu vazifeyi görecektir. Uygulanmakta olan reform programına yeteri kadar sahip çıkılmıyor. Birbiriyle çelişen açıklamalar yapılıyor ve kamuoyu, hükümetten sadece beyanat değil, pozitif şok şeklinde somut icraatlar beklemektedir."

TOBB Başkanı, Türkiye'de yatırımların önünde en büyük engelin mevzuat, kanun ve yönetmeliklerin fazlalılığı olduğuna dikkat çekerken, nüfuzunu kaybetmek istemeyen kamu kurumlarının ve bürokratların, reformları engellemek pahasına ellerindeki yetkilerini koruma mücadelesi verdiklerini söyledi.

İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN
TOBB Genel Kurulu'na katılan işadamları ile İzmir, Gaziantep Balıkesir, Konya, Nevşehir, Manisa ve Kahramanmaraş sanayi ve ticaret odaları başkanları, hükümetin küçük sorunlarla uğraşmaktan vazgeçip reformlarda icraata geçmesi gerektiğinin altını çizdiler. Ankara sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan da, "Yatırımlar için uygun iklimin oluşması lazım. Uygun iklim yoksa papatyalar değil kaktüsler yetişir. Reformlar hemen yapılmalı. Çözülmesi gereken en büyük sorun işsizlik" dedi.

ANKARA

DİĞER EKONOMİ HABERLERİ
 Konuklara ekmek arası sucuk partisi
 'TAV Siyonist dediler ama o da fos çıktı'
 Yağda kârı gördü işi büyütmeye karar verdi!
 Nuh Çimento ihracatı kadar enerji satacak
 Hazine, 4.8 katrilyonluk itfayı iki ihaleyle çevirecek
 İran: Üretimi artırsak da petrol fiyatı düşmez
 Güney'deki oteller güzel ama ben hayatta kalmam!
 Sakıp Ağa gibi olmamı beklemeyin
 Altın geçen hafta yükseliş süprizi yaptı
 EVTEKS Fuar'ına yabancı ilgisi
ALİ SAYDAM
Risk almışlar, iyide etmişler
Regal'in TV filmi...
İLKER SARIER
Kartel medyası AB'ye sittin sene giremez
Ulusal Strateji...
Olayın faili belli nedeni meçhul
Çatışan bir gruba müdahale eden polis memuru Y. bir kişiyi vurup...
500 yıllık sorunu o çözdü
Kirkor Usta kopyasını yaptığı kılıçla Türkiye ve Romanya arasında...
IMKB
E: 16,629 D:% 1.80
DOLAR
S: 1,554,000 D:% 0.00
EURO
S: 1,871,000 D:% 0.97
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.