kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Salonda kaslı görünüyoruz ama aslında hepimiz femineniz
Salonda kaslı görünüyoruz ama aslında hepimiz femineniz

On üç yaşında başladığı basketbolda, başarı merdivenlerini birer birer tırmanan bir sporcu Gülşah Akkaya. Deniz Nakliyat, Fenerbahçe derken, kendini ABD'de buldu. Miami'de, sporculuk yaşantısındaki ilk yurtdışı tecrübesini yaşadı. Sonrasında ise çıtayı hep yükseltti Gülşah. Yunanistan'ın Selanik takımında bir sezon oynadıktan sonra, WNBA takımlarından Phoenix'te oynamak için yine ABD'nin yolunu tuttu. Bir sezon sonra, İsrail'in Tel Aviv takımına transfer oldu. İsrail'de başarılı bir sezon geçiren Gülşah, attığı son saniye basketiyle takımını şampiyonluğa taşırken, orada "Sezonun En İyi Yabancı Oyuncusu" seçildi. Gülşah, bayanlarda yurtdışında şampiyon olan kadroda bulunan ilk Türk ünvanını da kazandı böylece. İsrail'den ayrılırken, havaalanında onu yolculamaya gelen yüzlerce gözü yaşlı Musevi bıraktı. Gülşah, bu sezon başında biraz da annesinin sözünü dinleyerek, Türkiye'ye Erdemirspor'a döndü. Zonguldak takımı onunla üç kupada final oynadı. Botaş ile Cumhurbaşkanlığı, Fenerbahçe ile de Türkiye ve lig şampiyonluğu... Tüm finalleri kaybetmelerine karşın, Gülşah başarılı oyunu ile Erdemir'in yine en sivrilen ismi oldu. Hedefleri ise çok büyük Gülşah'ın... Bir Avrupa takımında Avrupa Kupası'nı kazanmak ve 2005 yılında evsahipliği yapacağımız Avrupa Şampiyonası'nda milli takımda şampiyonluk. Gülşah, başarılı sporcu yaşantısının dışında güzelliği ile de göz kamaştırıyor. 1.81'lik boyunun yanında, mankenlere taş çıkartacak vücudu ile "basketbolcu bayanlar erkek gibi" tartışmasını çürüttü. Ona göre; bayan basketbolcular salonda kaslı bir görünüme sahip olabilirler ama dışarıda hepsi feminen. 26 yaşındaki Gülşah Akkaya ile basketbol yaşantısı dışında bilinmeyenlerini konuştuk...

* Bir sporcu olarak yaptığınız iş dışında, beslenmenize nasıl dikkat ediyorsunuz? Adı üzerinde, ben bir sporcuyum ve hala aktif olarak basketbol oynuyorum. Bu da beni sürekli formda kalmaya zorluyor. Onun için yediğime ve içtiğime çok dikkat ediyorum. Bu, sezon haricinde de böyle. Ama bazen, bana göre sağlıksız yemekleri de çok canım çekiyor. Şöyle yarım ekmeğin içine doldurulmuş bir kokoreçe ise kesinlikle hayır demem. Bu bana zararlı ama dayanamıyorum.

* Kıyafetlerinizi nereden seçiyorsunuz? Spor giyinmekten hoşlanırım ama abiye giyip gece dışarı çıkmayı da çok severim. Giyimime çok özen gösteriyorum. Genellikle; Zara, DKNY'a giderim. Spor giyim olarak tercihim Adidas.

* Aynayla aranız nasıl, günlük yaşantınızda makyaj yapar mısınız? Gündüz doğal olmayı severim. Gideceğim yere, bulunduğum ortama göre hafif makyajla geçiştiririm. Ama gece eğlenceye giderken mutlaka makyaj yaparım. Ruj, rimel, kalem çekerim, gölge yaparım, allık da sürerim. Manikür ve pedikürle de aram iyi. El ayak bakımımı mutlaka yaptırırım.

* Ya makyaj malzemeleri? Clinic, MAC, Lancome, Christian Dior...

* Cildinizin bakımında ne kullanıyorsunuz? E. Lauder, Biotherm, Vichy.

* Saçlarınıza özel bakım yapıyor musunuz? Kuaförüm var. Düzenli olarak gidiyorum ama saç şampuanı olarak Aveda'dan vazgeçmem. Bu ürün Türkiye'de yok. ABD'den getirtiyorum. Ortama göre saçlarımı uzun bırakırım veya toplarım. Ama ben uzun saçlı halimi daha çok seviyorum.

* Favori parfümleriniz hangileri? Aslında birkaç tane var. Yani havama göre değişik parfümler kullanırım. İdmana çıkarken vücut spreyleri kullanırım. Bunların haricinde favori parfümlerim Dolce, Gabbana, Matmazel, Channel, Innocent ve Pleasures.

* Burcunuz ne? Burcunuzun özelliklerini taşıyor musunuz? Terazi burcuyum. Özelliklerini fazlasıyla taşıyorum. Kararsızım, değişkenlik gösteririm, sanatçı ruhluyum. Politikayı çok severim.

* Stres atmak için neler yapıyorsunuz? Genellikle sorunum olduğu zamanlarda yani stresli bir gün geçirmişsem, onu ailemle paylaşır, rahatlarım. Ara sıra meditasyon yapıyorum. Kişisel gelişimle ilgili kitaplar okuyup rahatlıyorum.

* İdeal erkek tipiniz? Yaptığım işe saygı gösteren, esprili, güleryüzlü ve aynı zamanda güldüren... Tabii ki yakışıklı erkekler ilgimi çeker.

* Aldatmak, aldatılmak hakkındaki düşünceleriniz nasıl? Eğer bir şey yaparsan sonuçlarına eninde sonunda katlanırsın, ben buna inanıyorum. Onun için bana yapılmasını istemediğim hiçbir şeyi başkalarına yapmayı istemem.

* Vücudunuzda beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yerler var mı? Ben kendimle barışık bir insanım. Beğenmediğim bir yerim yok. En çok beğendiklerim ise; burnum ve ela gözlerim.

* Hangi ülkenin kadınları sizce bakımına ve giyimine özen gösteriyor? Kesinlikle Yunanistan. Yunan erkeği de çok bakımlı ve yakışıklı. Bayanları ise çekici ve güzel. ABD ve İsrail'de de top oynadığım için şunu söyleyebilirim; her iki ülkenin de kadınları bu standartları yakalamamış. Giyim ve kuşamına, bakımlarına özen göstermiyorlar. Bizim kadınlarımız da kendilerine bakmaya çalışıyor ama bu biraz da maddiyatla ilgili bir konu. Onun için Türk kadınını bu konuda yargılayamayız bence.

Mankenlik teklifi bile almış
1.81'lik boyu ve mankenleri kıskandıracak güzelliği ile Gülşah Akkaya, birkaç yıl önce Erberk Ajans'tan mankenlik teklifi almış. Ancak, magazin sayfalarında değil, yaptığı spor ve spordaki başarılarıyla gündeme gelmek istediği için bu teklifi geri çevirmiş.

ALİ ESER MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Püf noktalarıyla gemi seyahati
 Flüt için savaştı
 Yazıcıoğlu ismini duyan koştu
 Malatya'dan İngiltere'nin kalbine 30 milyon dolarlık giyim...
 Haftalık Keyif Rehberi
 Erkeğinizi sıkmayın
 Yükselen trend: Cihangir cafeleri
 Yeni Çıkanlar
 Gülse Birsel diyor ki: Hâlâ Ciddiyim
HAKAN & UTKU
Fanatik diyalogları
- Oyyyyy anam oyyy... Gettiii...
GÜLSE BİRSEL
Alışverişe çıkan namerttir!
"Vallahi neler yapıyorlar"...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fransız usulü

Bir dilim...
ESRA CEYHAN
Taşı toprağı kabus şehir! İstanbul
Etrafımdaki herkesin...
REFİK DURBAŞ
Troya'nın izinde...
Hayatına dair hiçbir bilgi olmayan...
Yağ depolamayın, yakın
Yağ depolamayın, yakın
Vücutta depolanan yağlardan kurtulmak için birçok yararsız, hatta...
Önce selülitinizi ölçün
Önce selülitinizi ölçün
Selülit yoğunluğunu öğrenerek, bu sorunla nasıl savaşmanız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.