kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yazıcıoğlu ismini duyan koştu
Yazıcıoğlu ismini duyan koştu

Vali Recep Yazıcıoğlu adına Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen "Recep Yazıcıoğlu 1. Doğa Sporları Festivali"ne tüm Türkiye'den sporcu ve izleyici akını yaşandı. 2 bin 300 kişilik ilçenin nüfusu festival sırasında 4 binin üzerine çıktı.

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde bu yıl birincisi düzenlenen "Recep Yazıcıoğlu 1. Doğa Sporları Festivali"ne sporcu ve izleyici akını yaşandı. Festivale Vali Yazıcıoğlu'nun hayattayken valilik yaptığı Aydın, Tokat, Erzincan ve Denizli'nin yanı sıra, komşu iller olan Malatya ve Elazığ'dan da büyük bir izleyici kitlesi katıldı. Festival için İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerden yaklaşık 2 bin kişinin geldiği Kemaliye ilçesinde tam anlamıyla bir festival yaşandı. 2 bin 300 nüfusa sahip Kemaliye ilçesinde oteller ve misafirhaneler doldu taştı. Birçok ev sahibi gelen misafirleri rahat ettirmek için evlerinde ağırladı.

ADAM GİBİ ADAM
Festival boyunca Kemaliyeli yazar Köksal Pabuçcu'nun Vali Yazıcıoğlu için yazdığı "Adam Gibi Adam" kitabının da satışı yapıldı. 8 milyon liradan satışa çıkarılan, Yazıcıoğlu'nun hayatı ve anılarını anlatan kitap, yaklaşık 700 tane satıldı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Doğa Sporları Festivali'nin ikinci gününde, bisiklet yarışlarının ikinci etapı yapıldı. Bayanlar, büyük erkekler ve genç erkekler katagorisinde yapılan ve 17 kilometrelik parkurda gerçekleştirilen yarışlara toplam 100 sporcu katıldı. Birinciliği kazanan sporculara madalya ve kupanın yanı sıra çeşitli hediyeler de verildi. Festival kapsamında ilçede ilk kez cirit müsabakaları gerçekleştirildi. Erzincan Atlı Spor Kulübü tarafından organize edilen yarışlar, Karasu Nehri'nin kenarında yapıldı. Festivalin ikinci gününde en ilgi çeken faaliyetlerden biri ise dağcılık oldu. Profesyonel dağcı Doğan Palut'un 50 metrelik dik bir yamaça yaptığı tırmanış büyük alkış aldı. Bu tırmanışı Yazıcıoğlu için yaptığını ifade eden dağcı Palut, "Yazıcıoğlu için her şey yapılır. 50 değil 250 metrelik duvara bile tırmanırım. O hayatımda örnek aldığım tek insandı" diye konuştu.

BÜYÜK İLGİNİN NEDENİ SEVGİ
Kemaliye Eğitim ve Kültür Vakfı başkanı Hasan Basri Aktan, ilginin yoğun olduğunu belirterek, İlk kez düzenlediğimiz bu festivale bu kadar katılım olmasını açıkcası beklemiyorduk. Katılımın yoğun olmasının nedeni Yazıcıoğlu'na karşı duyulan büyük sevgidir. Önümüzdeki yıl uluslararası düzeyde kutlayacağımız bu festivalin, daha görkemli olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

YAZICIOĞLU İÇİN GELDİM Bisiklet yarışlarında bayanlar katagorisinde birinciliği kazanan Bursa Buski Kulübü sporcularından 26 yaşındaki Fidel Aser, "Recep Yazıcıoğlu adına böyle bir festival düzenlendiğini öğrenince sporcularımızla beraber gönüllü olarak gelmek istedik. Yaptığı icraatlarla ve çıkışlarla kendisine büyük bir sempati duyuyordum. Hep onunla tanışmak istemiştim ama olmadı. Ona karşı olan sevgimi o kadar sporcu arasından birinci olarak göstermek istedim. Kupayı onun için kazandım. Hayatımda aldığım en anlamlı kupa. Bu kupa her zaman evimin en güzel yerinde olacak" diye konuştu.

Kenan TAŞKIN - Elif KARADENİZLİ / MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Püf noktalarıyla gemi seyahati
 Salonda kaslı görünüyoruz ama aslında hepimiz femineniz
 Flüt için savaştı
 Malatya'dan İngiltere'nin kalbine 30 milyon dolarlık giyim...
 Haftalık Keyif Rehberi
 Erkeğinizi sıkmayın
 Yükselen trend: Cihangir cafeleri
 Yeni Çıkanlar
 Gülse Birsel diyor ki: Hâlâ Ciddiyim
HAKAN & UTKU
Fanatik diyalogları
- Oyyyyy anam oyyy... Gettiii...
GÜLSE BİRSEL
Alışverişe çıkan namerttir!
"Vallahi neler yapıyorlar"...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fransız usulü

Bir dilim...
ESRA CEYHAN
Taşı toprağı kabus şehir! İstanbul
Etrafımdaki herkesin...
REFİK DURBAŞ
Troya'nın izinde...
Hayatına dair hiçbir bilgi olmayan...
Yağ depolamayın, yakın
Yağ depolamayın, yakın
Vücutta depolanan yağlardan kurtulmak için birçok yararsız, hatta...
Önce selülitinizi ölçün
Önce selülitinizi ölçün
Selülit yoğunluğunu öğrenerek, bu sorunla nasıl savaşmanız...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.