kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Şüphesiz' bu olay artık faili mechul
'Şüphesiz' bu olay artık faili mechul
Polis intihar demişti ama olay cinayet çıktı
Onu "zarif bir prens" diye tanımlıyorlardı

Cinayet çıktı

Polislerin intihar deyip geçtiği ölüme Adli Tıp'tan cinayet raporu geldi. Kürşat Kutay'ın ölümünde izler Bodrum Çetesi'ni gösteriyor

İstanbul'daki evinde 3 yıl önce kanlar içinde bulunan emekli CEO Kürşat Kutay'ın ölümünde sürpriz gelişme. Polisin "yanındaki viski bardağını ve yatak altındaki duygusal şiirleri" dikkate alarak intihar dediği ölüm için Adli Tıp'tan farklı bir görüş çıktı.

ÇOK SAYIDA DARP İZİ VAR
ADLİ
Tıp Raporu'nda Kutay'ın vücudunda çok sayıda darp izi olduğu belirtilerek ölümün, kişinin kendi inisiyatifiyle meydana gelmediği" sonucuna varıldı. Savcılık dosyayı yeniden Cinayet Masası'na yolladı.

ÇETE HER ŞEYİNİ ALIP TEHDİT ETTİ
BODRUM'DA oteli için aldığı borç nedeniyle "Bodrum Çetesi"nin kucağına düşen ve her şeyini kaybeden Kutay'ın ölüm tehditleri aldığı biliniyordu. Ama İstanbul polisi "ödenek yokluğu"ndan Bodrum'a gidip araştıramıyor.


***

'Şüphesiz' bu olay artık faili mechul

Turizmci, yazar Kürşat Kutay üç yıl önce evinde ölü bulundu. Polis "herhangi bir şüpheye yer yok" diyerek dosyaya "intihar" damgası vurdu ve rafa kaldırdı Adli tıp ise şimdi, olayın "şüphe duyulmayacak şekilde cinayet" olduğunu söylüyor, uzmanlar da cinayeti işleyenlerin çoktan sırra kadem bastığını.

Türkiye'nin renkli simalarından Kürşat Kutay, yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Vücudundaki darp izlerine rağmen polisin kayıtlara, "intihar" olarak geçirdiği Kutay'ın ölümünün bir cinayet olduğu tam üç yıl sonra ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda "ölümün kişinin kendi inisiyatifi ile meydana gelmediği" ifadesi yer aldı.

HAYALLERİNİN PEŞİNE GİTTİ
Kürşat Kutay'ı polis kayıtlarına "intihar" olarak geçen, ancak Adli Tıp Kurumu'nun cinayet olduğunu ortaya koyduğu ölüme götüren süreç, emekli olmasıyla başlamıştı. Yakınlarının ifadesine göre, Aslan Çimento'nun Genel Koordinatörlüğü görevinden emekli olan Kutay, Bodrum'da yaşamaya karar verdi. 2000 yılında Bodrum Gölköy'de 330 odalı Ece Resort Otel'i alıp butik otel olarak işletmesini üstlendi. İki ortağıyla birlikte otelin tadilatını yaptı ancak bir süre sonra mali sıkıntıya girdi ve bir arkadaşının yardımıyla Yıldırım Y. ile tanıştı. Bodrum'da "tefeci" olarak bilinen ve adı SABAH'ın Amele Çetesi başlığıyla manşete taşıdığı haberle duyulan Y.'den faizle 27 milyar lira borç para aldı.

ÇETENİN ELİNE DÜŞTÜ
Ancak Kutay, otelinden turizm sezonunda istediği geliri sağlayamadı. Yıldırım Y.'den borç para almayı sürdüren Kutay, biriken borçlarını ödeyemedi. Artık çete tarafından tehdit edilmeye başlamıştı. Yakın çevresine sık sık bu durumdan yakınıyor, korkusunu dile getiriyordu. Ardı arkası kesilmeyen tehditler üzerine Kutay, ilk olarak İstanbul Arnavutköy'deki üç katlı tarihi evini satıp, borcunun ilk taksidini Yıldırım Y. adına banka kanalıyla gönderdi. Kutay, yaşadığı mali krizi çözmek için iki ortağının yanı sıra bir ortak daha aldı ama yine de krizden çıkamadı. Bodrum'da bir dönüm arazi üzerine kurulu olan tripleks villası ile birlikte neyi varsa bu arada satıp savdı. Ancak bu arada borcu hiç bitmiyor, sürekli kabarıyordu. Bir kaç ay içinde 267 milyar liraya çıkmıştı. Kutay, çözüm bulamayınca otelini Yıldırım Y.'ye devretti. İddiaya göre Yıldırım Y. borcunu ödeyemeyen Kutay'a silah zoruyla 600 bin dolarlık bir de çek imzalatmış, çeki işleme koydurmak istemeyen Kutay da oteli devretmek zorunda kalmıştı.

CESEDİNİ KIZI BULDU
Emekliliğin tadını çıkarmak için yerleştiği Bodrum'da bir yıl içinde her şeyini kaybeden Kutay, İstanbul'a döndü ve Nişantaşı'ndaki dairesinde yalnız başına yaşamaya başladı. Gece bile evinde ışık yakmayan Kutay'ın bir gün gündüz vakti ışıklarının yandığını gören komşuları, kızına telefonla haber verdi. Aslı Kutay babasının cesedini yatak odasında buldu. Yapılan ilk incelemede Kutay'ın vücudunda çok sayıda darp izi ve başında sıyrıklar tespit edildi. Ayrıca yatak odası kan gölüne dönmüştü. Ancak tüm bunlar polisin olaydan kuşku duymasına yetmedi. "Kapının zorlanmamış oluşunu, başucundaki viski bardağını ve olay yerinde yatak altında bulunan duygusal içerikli mektuplar ile Atilla İlhan'a ait şiirlerin yer aldığı metinleri" dikkate alan polis Kutay'ın "intihar ettiği" kanısına vardı. Bu nedenle olay yerinde parmak izi incelemesi bile yapılmadı. Şişli Savcısı Turgay Evsan'ın yaptığı incelemenin ardından Kutay'ın cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

ZÜLFİKAR ALİ AYDIN

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Uyuşturucu bağımlılığı bir ömür boyu sürüyor
 Vakit'e 624 milyar ceza
 '84 yıllık karanlığa son' yazısına dava
 Cumhurbaşkanı, Hürriyet yazarı Doğan'ı yalanladı
 Şoförler dikkat internettesiniz
 Başkan ilçesi için ambulans kaçırdı
 Yerin yedi kat altında düğün
 O sadece Opera değil
 "Yargıtay'a temyiz için başvuracağız"
MEHMET TEZKAN
Beşiktaş'ın işi şimdi daha zor
Beşiktaş camiası için ne...
EMRE AKÖZ
Siyasi nostalji
Geçen gün Kadıköy'den Tuzla'ya...
UMUR TALU
Perdeli gözlerle ne kadar eminiz her şeyden!
Deniz...
MUHARREM SARIKAYA
Belediyelerin sessizliği...
Bugüne kadar bana gelip de...
Öküz öldü ortaklık bozuldu
Çelebi, savaş öncesi ABD'nin en iyi müttefikiydi. Saddam'ın...
ABD veto etmedi BM İsrail'i kınadı
İsrail'in 40 kişinin ölümüne yol açan Refah'taki saldırıları üzerine...
Fener 12'den vurdu
Fener 12'den vurdu
"Alex, Brezilya'nın son dönemde yetiştirdiği en önemli futbolculardan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.