kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yağmur'un yaşama sevinci engelleri yendi
Hayata gülümsüyor
Yağmur at binmeyi çok seviyor
Yağmur'un yaşama sevinci engelleri yendi
"Yağmur çok sabırlı bir çocuk"

Yağmur'un yaşama sevinci engelleri yendi

Yağmur, özürlü bir çocuk olarak dünyaya geldi. Aile "kader" diye geçiştirmedi, Yağmur'un normal çocuklar gibi yaşaması için elinden geleni yaptı. Şimdi minik kız, arkadaşlarının sevgilisi ve jokey olmayı isteyecek kadar iyi bir at binicisi.

Doğum öncesi tetkiklerde "sağlıklı" dedikleri küçük Yağmur, özürlü olarak doğdu. Sağlıklı bir bebek beklerken, birden özürlü bir bebekle karşılaşan anne Handan ile baba Mustafa Özyavuz, doğum sonrası büyük bir şok yaşasa da, durumu kabullenip kısa sürede kendilerini toparladılar. Geleceğe umutla bakan ebeveynler, aynı duyguları kızlarına da aşıladı. Ona durumunun doğuştan kaynaklandığı gerçeğini anlatarak, Yağmur'un kendine güvenli bir çocuk olarak yetişmesini sağladılar. Vücudundaki bazı uzuvların olmamasına aldırmadan, sol elindeki üç parmağıyla tüm engelleri aşan küçük Yağmur, tükenmeyen neşesi ve ailesinin desteği ile hayata sımsıkı tutunmasını bildi. 8 aylıkken emeklemeye başlayan Yağmur, 1.5 yaşında ayaklarına takılan protez yardımıyla yürüdü. Yaşıtları gibi top oynayan, ip atlayıp parka giden küçük kız, bu yıl ilk dönemde tüm derslerini pekiyi ile geçtiği 1'inci sınıfı bitirecek. Kendisine özel hazırlanan üzengi ve dizgin sayesinde ata da binebilen Yağmur'un en büyük isteği ileride profesyonel bir binici olup, yarışlara katılmak.

AİLENİN ÇABASI
Minik Yağmur, ailenin bakış açısının özürlü bir çocuğun hayatını ne kadar kolaylaştırdığının en güzel kanıtı. Çocuklarını asla toplumdan kaçırmayan, tam tersi sosyal hayat içersinde olması için her türlü çabayı gösteren aile, ilk günden beri yoğun bir şekilde Yağmur'un fiziksel sakatlığı ile ilgileniyor. Emeklemeye başlayan minik bebeğin yürümesini sağlamak amacıyla her türlü yolu araştıran baba Mustafa Özyavuz, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine İngiltere'deki Rich Derneği'ne ulaştı. Fiziksel engelli çocukların ailelerinin kurduğu derneğe Yağmur'un fotoğraflarını gönderen Özyavuz, dernekten "Protez taktırarak kızınızın yürüme sorununu çözebilirsiniz" yanıtını aldı. Bunun üzerine minik Yağmur'a 1,5 yaşında Teknik Ortopedi Merkezi'nde protez takıldı. Dizlerindeki doğuştan gelen büküklüğün yavaş yavaş açılması nedeniyle küçük kız ancak üç yaşında yürümeyi başarabildi. 5 yaşına geldiğinde ise sokağa çıkıp yaşıtlarıyla doyasıya oyun oynayabilecek haldeydi... Annesi Handan Özyavuz, özel bir şirkette yönetici asistanlığı yaptığı için küçük Yağmur'a uzun bir süre anneannesi bakmış. 3,5 yaşında kreşe başlayan Yağmur, kendini ilk defa kalabalık bir çocuk topluluğu içerisinde bulmuş. Fiziki yapısı arkadaşlarından farklı olan Yağmur, kendisini görünce şaşıran her yaşıtına, "Ben doğuştan böyleyim. Doktorlar annemin karnında görememişler" açıklamasını yapmış. Çocuklarını ilk aylarda sadece oyun saatlerinde kreşe götüren aile, kısa zamanda arkadaşlarına alışan kızlarını tam gün bırakmaya başlamış. Ailesinin desteği sayesinde durumunu kabullenen Yağmur, yaşıtları ne yapıyorsa yapabiliyor. Onlarla oynuyor, hatta azmi sayesinde el işi derslerinde arkadaşlarından daha başarılı oluyor.

ATLARA AŞIK
Üç parmağıyla tüm engelleri aşan Yağmur Özyavuz, tam bir at sevdalısı... Üç ay önce ilk defa geldiği Buca'daki Atlı Spor Kulübü'nde hafta sonları görevlilerin yardımıyla ata binebilen Yağmur, şimdi tek başına yönettiği Herkül isimli atıyla kumluk alandaki tüm engelleri aşıyor. Bir yaşından itibaren ayağına takılan protezlerle yürüyebilen küçük jokey, ata binmeye başladığı günden beri hayatı daha çok sevmeye başladı. Kendisine özel hazırlanan üzengi ve dizgin sayesinde atıyla gezen Yağmur'un en büyük isteği ileride profesyonel bir binici olup, yarışlara katılmak.

ERKAN DOĞAN MERKEZ

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Müşfik Kenter'e ONUR ÖDÜLÜ
 Alişan çalıyor Çağla oynuyor
 Volkan ruhlara karıştı
 TRUVA'yı karıştıran kadın
 Kutsal emanetler gün yüzüne çıktı
 Sevgi mi, saplantı mı?
 Sadri Baba'ya şarkılı anma
 AJanda
 Elenenler sevenlerine imza dağıttı
 Vali Yazıcıoğlu'na vefa şenliği başladı
 Süper'le süper alışverişler...
 atv'ye yaz tatili yok
 Bahçeşehir'in hedefinde Anadolu şehirleri var
 MEF araştıran gençlere ödüllerini verdi
 Ebru sanatı
HAKAN & UTKU
Mitolojik bir hikaye
"Kılıçların kınından, akademik...
REFİK DURBAŞ
Ellerinize sağlık...
Uluslararası İstanbul Müzik...
AYŞE TÜTER
Mercimekli nohut
Tereyağını ısıtıp, soğan ve...
Kapıyı "Kargocu" deyip actırmıslar
Dost Tarikatı cinayetinde ayrıntılar netleşti. Çiftin tetikçiyi,...
İntikam için geri döndü
Ülkesi Rusya'ya döndüğünde Türkiye'de AIDS kaptığını öğrenen...
İhmali kanıtladılar
Trafik kazası geçiren 8 yaşındaki Alişan'a SSK'dan "iyi" raporu...
22 Ağustos'ta evleniyorlar
22 Ağustos'ta evleniyorlar
Özel hayatında mutluluğu bir türlü yakalayamayan "Melekler...
Veresiye gelinlik!
Veresiye gelinlik!
Jumbo'nun sahipleri Nubar-Nişan Çolakyan çifti, önümüzdeki yaz...
25 yaşın altındaki en ünlü insan
25 yaşın altındaki en ünlü insan
Eğlence ve spor dünyasıyla ilgili haberler veren RedEye dergisi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.