kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rakipler uyumaz
Rakipler uyumaz
Seni ilk 11'e almam 45 dakikalık adamsın

G.Saray ile konuşmadım

Van Hooijdonk: "F.Bahçe'ye süre verdiğim için G.Saraylılar'a teklif bile yaptırmadım."

Van Hooijdonk, transferinin perde arkasını anlattı: "F.Bahçe'ye bir süre vermiştim. O dönemde benimle ilgilenen G.Saray'a bütün kapıları kapattım. Onlarla temasım olmadı.

***

Rakipler uyumaz

Sabah'ı ziyaret eden Daum, F.Bahçe'nin gelecek sezon da favori gösterilmesinin sadece lafta olduğunu ve Galatasaray ile Beşiktaş'ın canla başla çalıştığını söyledi.

"Sezon biter bitmez yönetimle oturup görüşeceğiz. Oturmuş bir kadromuzun olduğunu düşünürsek hata yaparız. Kendimizi bir çok konuda geliştirmemiz lazım. Bu yılki çabalarından ötürü başkan Aziz Yıldırım'a teşekkür etmeliyiz ve çok çalışmaya devam etmeliyiz"

"Transferde bir sol bek ile orta sahada bir yıldıza ihtiyacımız var. Kaleci Volkan'a artık güvenim tam. Ama üçüncü bir kaleci lazım. Tuncay'la gurur duyuyorum. Van Hooijdonk gibi isabetli bir transfer yapabilirsek Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde büyük başarılara imza atabiliriz"

Fenerbahçe'ye 15'inci lig şampiyonluğunu kazandırıp, 'yüzbaşı' rütbesine ulaştıran teknik direktör Christoph Daum gazetemize konuk oldu ve bu sezonun muhasebesini yaparken, gelecekle ilgili hedeflerini de anlattı. Önümüzdeki dönemde işlerinin kolay olmayacağını söyleyen Alman teknik adam, "Yönetimle aramızda bir konsept var. Ligler biter bitmez bunu görüşmemiz lazım. Neler yapabileceğimize bakacağız. Kendimizi bir çok konuda geliştirmemiz lazım. Çünkü rakiplerimiz uyumuyor. Bu şampiyonluğu hiç yaşamamıçasına çalışmalarımıza hırsla devam edeceğiz. İş söze kalırsa herkes bir şeyler söylüyor. Oturmuş bir kadronun avantajının bizde olduğunu düşünürsek hata yaparız. Bu yılki çabalarından ötürü başkan Aziz Yıldırım ve yönetime de teşekkür etmeliyiz" dedi. İşte Daum'un ağzından F.Bahçe'nin şampiyonluk öyküsü ve geleceğe ilişkin hedefleri:

Güç katmak gerekiyor
Yeni sezon için elbette transferlerimiz olacak. Savunmanın soluna ve orta sahayı çok iyi birer futbolcuyla takviye etmek zorundayız. Burada önemli olan iyi bir karışım yakalamamız. Tecrübeli oyuncularla başarıya aç olan oyuncuları birleştirmeliyiz. Bunun sonucu da sahada görülecek. Önemli olan bize uyum sağlayacak isimleri bulabilmek. Örneğin Van Hooijdonk gibi tecrübeli, inançlı, yetenekli bir oyuncu alabilirsek, Avrupa'da çok daha büyük işlere imza atabiliriz. Herkes Avrupa'da çok büyük başarılar düşlüyor. Porto ve Monaco örnekleri gösteriliyor. Bu kulüplerin geçmişine iyi bakmak lazım. Bu takımları elde edene kadar belli bir yatırım yaptılar. Oturmuş takıma güç katmak lazım. Biz yeni bir takım yarattık. Bu şampiyonluk bence sansasyonel oldu. Bir planlama modeli içinde kendimizi geliştirmeliyiz.

Tuncay gurur veriyor
Bu sezon Tuncay çok aşama kaydetti. Onunla gurur duyuyorum. Önünde iyi bir gelecek var ve ona şimdiden başarı diliyorum. Ümit Özat çok değişik yerlerde mücadele etti ve bu sezon takıma en çok fayda sağlayan oyuncuların başında geldi. Her ne kadar pazuband takmasa da Pierre van Hooijdonk sahadaki lider isimdi. Elinden geleni yaptı. Ancak tüm başarının babası başkan Aziz Yıldırım oldu. Bu şampiyonluğa en çok onun adına sevindim. Ancak şu bilinsin ki ben işler iyi gitmediğinde kafasını ortaya koyabilecek bir insanım. Denizli'de gelen şampiyonluk sonrası çok büyük sevinç tepkisi göstermedim. Ama dışarı vurmadan sevindim. Herkes sevinsin istedim. Benim işim artık bitmişti. Benim markam sergilediğim iştir. Bana göre sürpriz şampiyonluğun ardından hemen önümüzü planlamak gerek diye düşünüyorum.

Serhat'ın geleceği parlak
Almanya'da hazırlık kampı sırasında bir oyun parkına gidip takım halinde bir organizasyon gerçekleştirmiştik. Bu bazı şeylerin zeminiydi. Rize ve Samsunspor maçları sonrası oradan zamanında aldığımız derslerle Beşiktaş maçına çıktık. Zor günlerde birbirimize destek verebilmemiz önemli. Bunun da zeminini hazırlamıştık. Eleştirilen isimler oldu. Ama onlar da tecrübe kazandılar. Mesela Selçuk ve Mahmut kendilerine geliştirdiler. Katkıları büyük oldu, disiplini kaybetmediler. İdmanlarda takıma fayda sağladılar. Bu önemliydi. Tecrübelendiler de. Serhat için ben zamanında ne kadar mücadele ettiysem de kararı yönetimle beraber verdik. Bazen o da bize maç kazandırdı. Ancak eskiden kalma sakatlığı kimi zaman önüne engel olarak çıktı. Ancak yine söylüyorum, bana göre Serhat Türkiye'nin gelecek için en umut veren forvetidir.

Futbolcu kişilikli olmalı
Fenerbahçe medyası ile sorun yaşamadım. Çünkü sürekli yasaklar koydum (gülerek). Ama buna mecburdum. Zor bir dönem geçirdik. Her şey zamanla olur. Aynı zamanda futbolcuları da eğitmek istiyorum. Futbolcunun öncelikle kişiliği oturmalı, o zaman medyaya yardımcı olabilir. İsim vermeden konuşacağım. Takımda bazı isimler bizim için sorundu. Medyayla ilişkileri bize zarar verecek şekildeydi. Onları zamanla uzaklaştırdım. Ancak Yusuf bu isimlerden biri değil. O benimle ilgili yorumlarını, ayrıldıktan sonra söyledi. 2. yarıda ona ihtiyacım olabilirdi ama o ayrı bir yol tercih etti. Ben de ona halen en iyi dileklerimi iletiyorum. Almanya Futbol Federasyonu'nun beni artık düşünmeyeceğini biliyorum. Onların nasıl bir düşünce yapısına sahip olduklarının farkındayım. Şu an Fenerbahçe'deyim. Çok da teklif var. Eskiden Almanya Milli Takımı'nın benim için ayrı bir değeri vardı. Ama o eskidendi. Artık Fenerbahçe'den ayrılmam için çok ama çok uzun süre düşünmem gerekir. Türkiye'de, F.Bahçe'de elbette bana karşı olanlar var. Ama genel olarak hep yürekten bir destek hissettim. Volkan inanılmaz bir aşama kaydetti. Artık ona çok güveniyorum. İyi bir kaleci alıp onun önüne koymak ve kendini geliştirmesini önlemek haksızlık olur. Ama yine de kadroda üçüncü bir kaleciye ihtiyacımız var.

Luce'nin elini sıkarım
Sezon ortasında şampiyonluğumuz için "Sürpriz" dedim. Çünkü yeni ve genç bir takımdık. Denizli'de maç sırasında şöyle bir sahaya baktım. Geçen yıldan kalan yalnızca 3 isim vardı ve bu takım şampiyon oluyordu. Ayrıca 11 puan fark kapanmıştı. Ancak futbolda imkansız yoktur. Bu nedenle devre arasında futbolcularıma "Pes etmeyin" dedim. Lucescu bana ocak ayında sözlü saldırıda bulununca bizim de şampiyonluk şansımız olduğunu düşündüm. Ancak onunla her zaman tokalaşırım. Benim bu tür takıntılarım yoktur, bu tür şeylere değer vermem. Ayrıca zamanında onun gösterdiği başarılara da saygı gösteririm.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 İkili oynamadım
 Fransa'dan müjde geldi
 Biletler altın gibi
 3 yıldızlara hücum var!
 Fatih: G.Saray'a gitmek istemem
 Süreyya Koşacak
 Derya finali kaçırdı
 Bahçeşehir Koleji ŞAMPİYON oldu
 Demir ören'in kozu Matthaeus
 Tugay yuvaya dönüyor
 Gökdeniz yine İMZA atmadı
 Hagi ne derse o olacak
 Son Aday Keçeci oldu
 Projelerini anlatıyor
 Haluk Ulusoy'a Yargıtay şoku
 Beşiktaş Günlüğü
 Günün İçinden...
İmam hatip katsayısı Meclis'ten hızla geçti
İmam hatip katsayısı Meclis'ten hızla geçti
İmam hatip mezunlarının üniversiteye girişlerini de kolaylaştıran YÖK...
Bakan Çicek: Yanlış yaparsak yargı düzeltir
Bakan Çicek: Yanlış yaparsak yargı düzeltir
Yargının özel bir konuma sahip olduğunu belirten Adalet Bakanı Çiçek,...
Büyük 'mikrokredi projesi' Diyarbakır'dan geçiyor
Büyük 'mikrokredi projesi' Diyarbakır'dan geçiyor
Mikrokredi projesinin pilot bölgesi olarak seçilen Diyarbakır ve...
Başı kesilen kurbanın ailesi Bush'u suçladı
Başı kesilen kurbanın ailesi Bush'u suçladı
Boğazı kesilerek öldürülen Nick Berg'ün ailesi, oğullarının...
Derin ile Ralf tehlikeyi atlattı!
Derin ile Ralf tehlikeyi atlattı!
Çifte kumrular Derin ile Ralf'in beraberlikleri ciddi anlamda...
25 yaşın altındaki en ünlü insan
25 yaşın altındaki en ünlü insan
Eğlence ve spor dünyasıyla ilgili haberler veren RedEye dergisi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.