kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Afrodizyak tatlı alırken utanıyorlar
Herkes bildiği işi yapsın ben iyi baklava yaparım
Afrodizyak tatlı alırken utanıyorlar
Herkes beni Melih Gökçek'e benzetiyor.
Baklavayı kadınlar cevizli erkekler fıstıklı seviyor

Afrodizyak tatlı alırken utanıyorlar


* Baklava yiyelim yemesine ama kilo işini ne yapacağız? Siz de zayıf değilsiniz hani...
Her şeyin azı karar çoğu zarar. Küçük bir baklavada ortalama 100 kalori vardır. Şimdi size sorayım, günde 2000 kalori almamız gerekirken, bir adet baklava yiyemez miyiz?

* 100 kalori demek, günde beş tane bile yenebilir demek ki...
Yok o kadar değil. İki dilim yeter. İnsan vücudunda günlük mutlaka 115 gram şekere ihtiyaç vardır. Önemli olan kimyasal katkı maddeleri kullanmamaktır.

* Sizin bir de şeker hastaları için ürettiğiniz Diabak isimli light bir baklavanız var.
Bu baklava diyabetliler ve diyet yapanlar için üretildi. Gıda mühendisleri, diyetisyenler ve baklava ustalarından oluşan bir ekip tam üç yıl çalıştı bu baklava için. İstanbul Üniversitesi'nde testleri yapıldı. Türk Diyabet Cemiyeti'nin onayladığı bir markadır bu.

* Bir de zeytinyağlı baklava var. Biraz önce tattım tadı hiç de fena değildi doğrusu. Yani kalbe zararsız bir baklava mı bu?
Medibak, yani zeytinyağlı baklavada doymuş yağ yüzde 79, kolestrol yüzde 53, sodyum ise yüzde 67 oranında düşürülmüştür. Ayrıca hani şu kolesterol miktarını düşüren omega-3 yağ asitleri var ya, onlardan da var içinde.

* Peki un? Kepekli, beyaz ve soya ununun harmanından oluşturduk. Tuz olarak da düşük sodyumlu, zenginleştirilmiş mineral tuz kullandık.

* Baklavadan başka tatlı yer misiniz?
Yerim elbette. Örneğin kabaklı pastayı çok severim.

* Öyle bir listeniz var mı şuradan şu yenir diye?
Var bir iki vazgeçemediğim adres. Kabaklı pasta deyince Pelit Pastanesi. Tavuk Göğsü Saray Muhallebicisi'nde yenir. Profiterol İnci Pastanesi'nden başka yerde olmaz.

* Ya künefe?
Bir de o var tabii, peynirli künefeye bayılırım. Kaliteli kebapçılarda yiyebilirsiniz en iyi künefeyi. Örneğin, Kaşıbeyaz, Nezih, Şark Sofrası...

* Peki dondurma?
Dondurmayı Mado'da yiyeceksin. Aslında meslektaşım ama ben Türkiye'ye yön verenlerin her zaman arkasındayım. Kim bizi ne alanda yüceltiyorsa ona saygı duymak lazım. Mado'nun çok güzel dondurması vardır.

* Sizde Hekimbaşı diye bir tatlı var. Gerçekten de afrodizyak etkisi var mı?
Olmaz olur mu tabii var. Özelliği şu. Baklava, fıstık, şeker zaten kuvvet verir. Tereyağ, ceviz karışınca daha da kuvvetli olur.

* Peki Hekimbaşı'nda cinsel gücü artırıcı başka baharatlar falan mı var?
Tarçın, zencefil, kök tohumları tamamen doğadan gelen erkek ya da kadınlık hormonunu harekete geçirecek baharatlar var. Tabii bu iş biraz da psikolojik.

* Hekimbaşı'nı satın alan çok mu?
Öyle çok diyemem ama talep var. İsterken utanıyorlar, bazen başkalarını gönderip aldırıyorlar.
DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ
 8 yıl önce bu kadar şuurlu değildim ve bu beni utanmaz...
 Ahmet Uluçay
 Şımarıklıktan hoşlanmam
 Arabesk deyimi beni tanımlamaya yetmez
 Çok iyi kol böreği açarım
 Sezer'in Erdoğan'la uyuşmadığı biliniyor
 İki yılda yedi yakınımı kaybettim nasıl aşk albümü...
 Kan Kokulu Topraklar
 Kültürümüz Fransa'da
 Türkiye'yi Amerika'da savundu
 Bu evde kocaman bir tarih ve 64 yıllık aşk var
 Göbekten müziğe bağlı
 Dizilerimle reytingi garantilerim
 Gerçek bir Türk burjuvasıydı
 Beni rahatsız eden olayları çiziyorum
 Bizim aramızda maraz çıkmaz
 İdeallerim için bekledim
 Serdar'ın karşıma çıkması sanki ilahi düzenin bir parçası
 Buz pistlerinin Türk kraliçesi
    Aktüel Pazar Yazarlar
    Güncel
    Hobi
  » Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
Ölümcül bir sevgi
Ölümcül bir sevgi
Yaşamlarını ayılara adayan Timoty Treadwell ve Amie Huguenard'ın...
Toplumun düdüklü tencereyi anlaması uzun zaman aldı
Toplumun düdüklü tencereyi anlaması uzun zaman aldı
Bir şeyi ilk defa tanıyınca, bazen onu yanlış anlarsınız. 1950'lerde...
Bin yılın özeti meze: Lakerda
Ne zaman lakerda görsem, lakerda yesem içim cız eder. Biz elimizdeki...
Yelkenleri başarıyla dolduruyor
Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre üç yıldan beri pek çok başarıya imza...
Havacılığın gözdesi Airport başlıyor
Havacılık ve turizm programı Airport bugünden itibaren saat 14.15'te atv...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.