kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Aile boyu sörf
Aile boyu sörf

Rüzgar sörfünde dünya sıralamasında 2. olan Barbara Kendall, başarısını kendisi ile birlikte seyahat eden eşi, kızı, annesi ve ağabeyinin desteğine bağlıyor. "Kendall"lar ailece Çeşme'deydi
11 Nisan'da başlayıp 17 Nisan'da biten Dünya Windsurf Şampiyonası'na 43 ülkeden 158 sporcu katıldı. Quicksilver sponsorluğunda yapılan şampiyona bu konudaki başarılı organizasyonlarıyla tanınan Sport- Works Group tarafından gerçekleştirildi. Şampiyonada erkekler kategorisinde Türkiye adına yarışan Ertuğrul İçingir, Çeşme'de dünya sıralamasında 19.'luğa yükselirken, Türkiye bayanlar kategorisinde temsil edilemedi.

Kıl Payı Birinciliği Kaçırdı
Bu yarışlara katılanlardan biri de geçen senenin birincisi Yeni Zelandalı Barbara Kendall'dı. Ancak Kendall, bu sene yapılan yarışlar sonucunda birinciliği İtalyan Alessandra Sensini'ye kaptırdı. Dünya sıralamasında pek çok yarışçı arasında ikinci olan Kendall, bu başarısını ailesinin desteğine bağlıyor. Çünkü eşi, annesi ve 2 buçuk yaşındaki kızı da o nereye giderse onunla birlikte seyahat ediyor. Bu kez Çeşme'de yapılan yarışlarda dünya sıralamasında 15. olan Yunan Nikos Kaklamanakis'in antrenörü olan kardeşi de bulunuyordu. Barbara Kendall senede en az iki kez bu tarz büyük yarışlara katıldığını ve antrenörü olduğu için her yere eşi Shayne Bvigit, kızı ve annesiyle birlikte gidiyor. Çeşme'de ve buna benzer büyük çaplı yarışlarda kardeşi olan antrenör Bruce Kendall'ın da onlara eşlik ettiğini söylüyor.
"Tam bir aile şirketi" olarak adlandırdığı bu birliktelikten oldukça memnun olan Kendall, eşi ve kızı ile yarışlara katılmak için birkaç hafta öncesinden yola çıktıklarını annesinin ise yarışlara birkaç gün kala kendilerine katıldığını söylüyor. Kendal; "Biz yarışların yapılacağı yere antrenman için birkaç hafta önceden gideriz. Annem ise yarışlar esnasında kızıma göz kulak olmak için birkaç gün öncesinde bize katılır" diyor. Kızının sörf ile arasının iyi olup olmadığını sorduğumuzdaysa, seçimi ona bıraktığını gizlemiyor: "Kızımın sörfçü olmasını ister miyim bilmiyorum ama sörf ile yatıp kalkan bir ailede doğmuş olması onu mutlaka etkileyecektir. Hep beraber bekleyip göreceğiz onun bu konudaki seçimini. Ancak bu konuda hiç bir zaman talepkar veya baskıcı bir tavır takınmam."

O En iyilerden Biri
Rüzgar sörfünde dünyanın en iyileri arasında bulunan Barbara Kendall'ın abisi Bruce Kendall da kardeşinin bu başarısından büyük mutluluk duyduğunu söylüyor. Bruce Kendall Yunan takımından bir yarışçının antrenörü olmasına rağmen Yeni Zelanda adına yarışan kardeşi Barbara Kendall'ın da her zaman destekçisi olduğunu ifade ediyor: "Ben başka bir takımı çalıştırıyor olabilirim. Ama sonuçta Barbara benim kardeşim ve sörfü de benden öğrendi. Şimdi dünyanın en iyi sörfçülerinden. Bu anlamda bir rekabet yaşamıyoruz. Benim çalıştırdığım kişi ile zaten farklı kategorilerde yarıştılar. Bu anlamda bir rekabet söz konusu olamaz. Öyle bile olsa her zaman onun da başarılı olmasını isterim. Ama ona karşı yarışçı yetiştirmenin zor olacağını da biliyorum." Barbara Kendall, kardeşi Bruce Kendall ve aynı zamanda antrenörü olan eşi Shayne Bvigit ile birlikte şampiyona sonrasında düzenlenen partide de doyasıya eğlendi.

Aynur Erdem

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Ölümcül bir sevgi
 Toplumun düdüklü tencereyi anlaması uzun zaman aldı
 Modanın tarihine uzun bir yolculuk
 Baharla gelen hıdrellez bereketi
 En güzel taksi maceraları
 Turşucu kardeşler
 Barış'ın gözleri hayata gülmeye devam edecek
 Hasta yatağında bile en iyisi o
 Yeniçağın rehberi
 Ken Russell
 Klarnette saatçi basta kaynakçı
 O harap konak yeniden doğdu
 Basının iktidar olma tutkusu hiç bitmedi
 5 yıl sonra aynı kader
 Yemeğe misafir çağırabilirsiniz
 Hastane gibi müze
 İnsanlar... İnsancıklar...
 Entelektüel yakışıklı Ethan Hawke
 Çatıda kıran kırana futbol
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Dünyanın en şanslı çocukları
Kim onlar biliyor musunuz?...
MEHMET ALTAN
Komşuya ateş almaya...
Meydana alıcı gözle ilk...
Bin yılın özeti meze: Lakerda
Ne zaman lakerda görsem, lakerda yesem içim cız eder. Biz elimizdeki bu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.