kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Sofrası

Pantolonlu köfte
Patlıcanları alacalı soyup, ortadan ikiye bölün. Limonla ovup, tuzlu suda yarım saat bekletin. Bu arada kıymayı, yumurtayı, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydanozu, haşlanmış pirinci iyice karıştırın. Patlıcanları bol suyla yıkayıp kabak oyacağı ile içlerini boşaltın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine sıkıca doldurun. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kızartın. Sos için, rendelenmiş domatesleri, tuzu, kesme şekeri, 1 tatlı kaşığı ketçabı ve ince doğranmış sarmısakları kısık ateşte iyice pişirin. Servis tabağına önce patlıcanları alın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp servis yapın.

Malzemeler
* 1 kg. patlıcan
* Yarım kg. kıyma
* 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
* 2 adet yumurta
* Yarım demet maydanoz
* Yarım limon
* Tuz, karabiber
* Kızartmak için sıvıyağ
Sosu için:
*
2 adet rendelenmiş domates
* 1 tatlı kaşığı ketçap
* 1 adet kesme şeker
* 4 diş sarımsak

Yoğurtlu barbunya
Barbunyayı haşlayıp, süzün. Soğanları rendeleyip, zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin. Haşlanmış barbunyayı, kesme şekeri, tuzu ekleyip, hiç su eklemeden kendi suyu ile kısık ateşte kavurun. Servis tabağına alıp, soğutun. Yoğurdu, dövülmüş sarmısakları, kremayı bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Yoğurttan 2 çorba kaşığı alıp barbunyanın içine karıştırın. Kalan yoğurdu üzerine örtün. Kırmızıbiber ve ince kıyılmış maydanozla süsleyip, servis yapın.

Malzemeler
* 1 kg. taze barbunya veya 2 su bardağı kuru barbunya
* 2 adet kuru soğan
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 çorba kaşığı krema
* 3 diş sarımsak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kesme şeker
* Tuz kırmızıbiber, maydanoz

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gökkuşağı   / 01-05-2004
 Vişneli pilav   / 29-04-2004
 Maydanoz mücveri   / 28-04-2004
 Komşu duymasın   / 27-04-2004
 Ekmek salatası   / 26-04-2004
 Lezzet Sofrası   / 25-04-2004
 Lezzet Güneşi   / 24-04-2004
 Çilekli avokado   / 22-04-2004
 Kral patlıcan   / 21-04-2004
 Bahçe köftesi   / 20-04-2004
GÜLSE BİRSEL
Ceyar'ın karaciğeri bitmiş
Siz de görmüşsünüzdür o...
TÜLİN KERMEN
Vitrin Meleği
Almazsam çıldırırım!
Bu sezon inci...
AYŞE TÜTER
Romen türlüsü
Ön hazırlık olarak kuru fasulye ve...
"Tarih"e can suyu
Eyüp'te 20 yıl önce kapısına kilit vurulan Türkiye'nin ilk termik...
İşte gerçek bayram
Bursa'daki bir okulda öğrencilere "23 Nisan'ı nasıl kutlamak...
Köpek Migi davasını AİHM kabul etti...
İşadamı Mustafa Beyhan'ın eşi Tülay Beyhan'ın, şikayet üzerine...
50'sini daha kurtardılar
50'sini daha kurtardılar
Sokak çocuklarını topluma kazandırmayı amaçlayan "Geleceğin Çocukları...
Moda Polisi
Moda Polisi
Karalar bağlamış!
Giyiminde etnik detaylara...
Milenyum kadını
Milenyum kadını
İspanyol top model Luisa Corna, podyumlardaki başarısını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.