kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hafta sonunu kendinize ayırın
Hafta sonunu kendinize ayırın
Alman usulü spa
Masajınızı seçin

Hafta sonunu kendinize ayırın

Şehirden kaçmak için birkaç gününüz var. Bütün karmaşayı, telaşı arkanızda bırakmak ve geriye enerji depolamış şekilde dönmek istiyorsunuz. İşte sizi birkaç gün içinde sıfır kilometre yapacak "spa"lar
Spa nedir? Hayır, güzellik merkezi değil, havuz, sauna ve hamam üçlüsü hiç değil. Spa, Latince bir deyimden geliyor; solus per aqua, yani suyla gelen sağlık. Bugünkü spa kavramı ise şu öğelerden oluşuyor: Masaj, aromaterapi, vücut ve cilt bakımları, yoga ve meditasyon yardımıyla ruhun, bedenin ve beynin yenilenmesi ve dengeye kavuşması. Harper's Bazaar Dergisi bu ayki sayısında tüm dünya üzerinde huzur ve dinginlik bulabileceğiniz en lüks spaları derledi. Biz de yurt içindeki en beğenilen spalara yer veriyoruz.

The Marmara Bodrum
Türkiye'nin en havalı butik otellerinden biri olan The Marmara Bodrum, hem muhteşem dekorasyonu, hem de spasıyla bir hafta sonundan bekleyeceğiniz her şeyi veriyor. Buna bir de dışarıdaki Bodrum'u ekleyin. Spa bölümünde çeşit çeşit masajlar, tuzlu su tankı, hamam ve Dermalogica ürünleriyle yapılan cilt bakımları var. İngiliz masör Debbie ile Avustralyalı masör Leslie'nin stres, ağrı ve selülit masajlarının çoktan bir fan kitlesi oluşmuş durumda. Siyah ve sıcak taşlarla yapılan taş terapisinin en iyi yapıldığı yerlerden birisi de burası.

Gece hayatının yıpratıcı etkilerinden arınmak istiyorsanız, "Love Your Liver" (Karaciğerinizi sevin) masajı yaptırabilirsiniz. Ayurvedik yöntemlerle yapılan Indian Head Massage da spanın ünlülerinden. Tabii, The Marmara Bodrum'a gidip de spanın en önemli uygulamalarından Flotation Tank'e girmeden dönmek olmaz. Üstü kapalı tanka girerek, ağırlığınızı sıfırlayan tuzlu suyun içinde tam bir saat dinleniyorsunuz. Klostrofobisi olanlar için dipnot: Ortam kesinlikle korkunç değil, bir nevi ana rahmi simülasyonu. Tel: (0252) 313 81 30

Hillside Spa Fethiye
Türkiye içinde bir Bali arıyorsanız, Fethiye'deki Hillside Spa sizi tatmin edebilecek az sayıda yerden biri. Spa, çam ağaçları arasında, kendine ait bir koya kurulu olan Hillside Beach Club'ın içinde yer alıyor. Yeşilliğin içindeki Uzakdoğu- Akdeniz karışımı mimari, insana ülke sınırları içinde olduğunu unutturuyor. Kokuların ve su sesinin iyileştirici etkisinin kullanıldığı spada ilginç terapiler var. Mesela, canlandırıcı masaj. Vücut sarma, çiçek banyosu, nemlendirme, yüz kürü, manikür ve pedikürden oluşan "yolculuk" seansı ile tepeden tırnağa yenileniyorsunuz. Tüm bunlar yapılırken bitkisel çaylar içmek gibisi de yok! Hillside Spa'nın en harika bakımlarından biri de Asya Nirvana masajı, vücut canlandırma masajı, geleneksel masaj ve çiçek banyosundan oluşuyor.
Tel: (0252) 614 83 60

Hilton Sheraton Çeşme Thermalife
Doğal bir kaplıcanın bulunduğu merkezde Thalgo ürünleri kullanılıyor. Bir diğer özelliği de bulunduğu bölgenin oksijen oranının çok yüksek olması. Bu sadece Alpler'de rastlanan bir olay. Kısacası burası tam bir sağlık cenneti. Merkezde shiatsu masajı uzmanları tarafından stresin yarattığı sağlık sorunlarını tedavi eden egzersizler uygulanıyor. Jet-duş, afüzyon masajı, fizyoterapi ve çeşit çeşit masajlar da spada mevcut. Sheraton Çeşme'ye yaz aylarında giderseniz, Çeşme'nin ünlü denizinin keyfini de sürebilirsiniz.
Tel: (0232) 723 12 40

SpaFuga
Bodrum'un Fuga Tatil Köyü içinde yer alan SpaFuga, su sesi, çiçekler ve egzotik kokuların hakim olduğu son derece dingin bir yer. Kötü alışkanlıklarınızı spanın kapısından içeri girdiğiniz zaman dışarıda bırakmanız gerekiyor. İçeride alkollü içkilere ve sigaraya izin verilmiyor. Giymeniz için bir kimono verildikten sonra rahatlamak için jakuziye giriyorsunuz. Arkasından da kendinize masajlardan masaj seçiyorsunuz; Egzotic Escape (Bali masajı), Refresh Paradiso (Aromatetapi) veya Oriantal Spirit Shiatsu.
Tel: (0252) 317 23 60
DİĞER YAŞAMA DAİR HABERLERİ
 En büyük sınavımı babama karşı verdim
 Güzelliğe yolculuk var
 Evimizdeki parfümler
 Eğlence yaşamında ev doğallığı moda
 Fantezi dolu bir yaz
 Temalı partiler
 Kendi tek taşımı kendim alacağım
 Cinselliğin farklı anlamları
 Mozart'la hayata dönüş
 Çingene kampında müzik
 Kahramanlık kadınlarda
 Evlere bahar geldi
 Araplar meyveli Türkler klasik seviyor
 Hafta sonunu evde geçirmeyin
 Mutlu sonla bitmeyen aşk daha ilgi çekiyor
 Filmlerinde kendini oynuyor
 Haremin üzerindeki sır kalktı
 Her zevke ayrı konser
 Haftanın Kitapları
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
  » Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
AYŞEGÜL ALDİNÇ
Hayvanlar
Başlığa bakıp bunu birine hakaret sözcüğü gibi...
Kelebeğin kanat çırpışı
Kelebeğin kanat çırpışı
Günlükleri arasında kendine farklı hayatlar kurmaya çalışan bir...
Başarısız bir yeniden deneme
Başarısız bir yeniden deneme
Dehşetin kucağındaki genç çiftin gerilim dolu macerasını anlatan...
Dalyanköy'den Arnavutköy'e
Çeşme'nin ünlü restoranı Balıkçı Hasan İstanbul'da yeni bir lokanta...
Çevreciler Akasya altında buluşuyor
Çevreyle ilgili çalışmalar yapan herkesi aynı anda bir araya getirmeyi...
Aşkı oynayarak öğrenin
"Singles" bütün dünyada milyonlarca kişiyi peşinden sürükleyen bir bilgisayar...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.