kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kadın ile erkek arkadaş olur mu?
Kadın ile erkek arkadaş olur mu?
Karşı cins ile aranız nasıl ?

Kadın ile erkek arkadaş olur mu?

Karşı cinsle uzak büyüdüğümüz için arkadaşlıkta da ilişkiler fazla yakın değil. Kadın ve erkek arasında daha çok duygusal ilişki yaşanıyor
Bir kadınla bir erkek arkadaş olabilirler mi? Bu soruya evet demeyi o kadar çok isterdim ki... Ancak "evet" yerine "belki" cevabından başka bir şey söylemek imkansız. Biz insanlar, kendi cinsiyetimizle kurduğumuz sosyal ilişkileri karşı cinsiyet ile kuramıyoruz. Bunun birçok nedeni var. Her şeyden önce karşı cinsle birbirimizden o kadar uzak büyüyoruz ki. Birbirimizi tanıma fırsatı bulamıyoruz. Tek bildiğimiz şey karşı cinsle duygusal ilişkiye girebileceğimiz.

Yapılan çalışmalar yetişkinlerin çocuklarının karşı cinsten birisiyle arkadaş olmasını, oyun oynamasını tercih etmediği gösteriyor. Bunu neden yaptıkları sorulduğunda kızların erkek gibi, erkeklerinde kız gibi olacaklarından korktuklarını söylüyorlar. Erken çocukluk döneminde ebeveynin de katkısıyla birbirinden uzaklaşanlar bir daha bir araya gelemiyor. O yüzden de kadın ve erkeklerin arkadaş olup olamayacakları sorusuna, belki cevabını verebiliyoruz.

ÇOCUKLARIN SEÇİMLERİ
Çocuklar küçük yaşlarda daha çok kendi cinsiyetlerinden arkadaşlar edinirler. Bunun en önemli nedeni cinsiyetleri ile ilgili bilgi elde etmek için en iyi kaynağın arkadaşları olmasıdır. Kızlar kızlarla oynarken, erkekler de erkeklerle oynar. Böylece kendi cinsiyetlerini tanırlar. Bu seçimdeki ikinci önemli neden, erkeklerin daha sert oyunlar oynarken, kızların iletişime dayalı oyunlar oynamasıdır. Oyun tarzlarındaki fark, çocukları birbirlerinden ayrılmaya zorlar. Bu farkın nedeni ise ebeveynleri ve çevreleri sayesinde kızların ve erkeklerin farklı davranış kalıplarına alışmış olmalarıdır. Diğer bir deyişle kadın ve erkeklerin henüz küçük yaşlarda birbirlerinden uzaklaşmalarının başlıca nedeni toplumsal kurallardır. Ergenlik dönemi karşı cinsiyeti tanıma zamanıdır.

Hormonal değişiklikler ergenlerin karşı cinsiyet hakkında fikir almak için harekete geçmesine yol açar. Ancak artan toplumsal baskılar ve ebeveynin gereksiz ve aşırı kontrolcü tavırları ergenlik dönemininde her iki cinsiyeti birbirinden uzaklaştırır. Yetişkinlikte herkes kendi kalesine çekilir. Cinsiyetler arasındaki ilişkiler yetişkinlik döneminde tamamen birbirinden ayrılır. Çünkü artık her şeyin sınırları bireyin kafasında oturmuş ve keskinleşmiştir. Farklar gittikçe artmaya başlar. Kadınlar bir veya iki yakın arkadaş edinirken, erkekler yakın arkadaş yerine birçok arkadaştan oluşan bir grubun içerisinde yer almayı tercih ederler. Kadınlar arasındaki arkadaşlık erkeklerin arkadaşlıklarına göre daha güçlüdür. Erkekler arkadaşlık konusunda sınırlara sahip değilken, kadınlar daha rahattır.

MUTSUZ AŞKLAR
Çocuklukta birbirlerinden uzaklaştırılan kadın ve erkek ileri yaşlarda da zor yakınlaşır. Ayrı kutuplara çekilen kadın ve erkekler, yetişkinliklerinde romantik ilişkiler yaşamak için karşı cinse yakınlaşmaya çalışırlar. Ancak uzun süre ayrı geçen onca zamandan sonra bir araya gelmek zor olur. Bu ayrı kutuplarda olma durumu bırakın arkadaş olmayı çoğu insanın aşk hayatını bile olumsuz etkiler. Bir de bunun üzerine her iki cinsiyetinde arkadaşlık ilişkisini romantik duygular ile karıştırması işi daha da zora sokar. Oysa hem kadının hem de erkeğin her daim birbirine ihtiyacı vardır. Bizler içimizde hem kadınsılığı hem erkeksiliği barındıran varlıklarız. İçimizde ikisini de yaşatırsak ve karşı cinsiyetten yardım alırsak daha mutlu ilişkiler, daha mutlu bir hayat yaşama imkanımız artar.

Ozanser Uğurlu

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Mahalleden sosyeteye girdi
 Sevgilinizi dört dakikada bulun
 Yıldızları parlatan Türk markası
 Makamını bul hastalığını yen
 35 yaşın keyfini sürüyor
 Çare "pencere, tencere" programlarında değil
 Erkeklerin penis takıntısı
 Jet sosyete Türk malı giyiyor
 İktidarsızlıktan kurtulabilirsiniz
 Ateş çevirerek rahatlıyorlar
 Çocuklu mutlu hayat
 Paris'te genç bir yönetmen
 Gölge ve ışığın büyülü oyunu
 Kadıköy hala bir korsan cumhuriyeti
 Türkiye'de yargılandı Avrupa'da kahraman
 Sabıka kaydından sonra aile yapısı da önemli
 Beckham'la frikik çalışmak imkansız değil
 Aynı anda üç işi birden yapıyor
 Zamane değil indigo çocuklar
    Cumartesi Yazarlar
  » Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
    Gurme
BALÇİÇEK PAMİR
Habere giderken iç çamaşırını değiştirmek gerekli...
KENAN ONUK
Büyük konser salonlarına ihtiyacımız var
Elimde Nisan...
Evlere bahar geldi
Evlere bahar geldi
İlkbahar gelince insanın içi kıpır kıpır eder ya, işte şimdi bu yeni...
Araplar meyveli Türkler klasik seviyor
Araplar meyveli Türkler klasik seviyor
Bir prezervatif markasının yaptırdığı araştırmaya göre Türk erkeği...
Beter yönetmenin maceraları
Önümüzdeki aylarda gösterime girecek olan "Büyük Balık", Oscar...
Ustinov da göçtü
Perdenin en eksantrik, yetenekli ve verimli sanatçılarından biri daha...
Alışverişi unutturan yemekler
Akmerkez'in üst katındaki "food court"ta, ayrı bir kapıdan girilen Mac Renzi,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.