kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
  » Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Bizimcity
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Herkesin teknik direktör favorisi farklı
Milli Takım patronunu arıyor
Herkesin teknik direktör favorisi farklı

Herkesin teknik direktör favorisi farklı

Altan Tanrıkulu Sabah Gazetesi Spor Servisi Müdürü

Denizli ya da Terim

Milli Takımın başına gelebilecek iki isimden biri Vestel'i şampiyon yaparsa Mustafa Denizli veya biraz kafasını dinledikten sonra Fatih Terim. Bu iki ismin daha önce Milli Takımda neler yaptıkları ortada. Futbolda atılım yapan ülkeler yabancı hocayla çalışmıyor. İkisine de teklif edilirse yüzde yüz Milli Takımı çalıştırırlar. Yanal, Kocaman, Çetiner çok parlak isimler ama bunlar gelecekte çalıştırmalı. Bizim 2006'da Dünya Kupası'na katılmamız gerekiyor. Bunu da Denizli veya Terim yapabilir.

Faik Çetiner Atv Spor Müdürü

Yabancı asla olmaz

Yüzde yüz yerli olmalı. İki tane favorim var. Mustafa Denizli veya Fatih Terim. Milli Takım kolay gibi gözükse de zor bir görev. Çok sık futbolcularla bir araya gelemediğiniz için deneyim, federasyonu, futbolcuları tanımak gerekiyor. Ayrıca futbolcuların sevdiği bir teknik direktör olmalı. Her ne kadar Fatih Terim için futbolcularla "sorunlu" denilse de ben buna katılmıyorum. Çünkü Denizli ve Terim sayesinde çok para kazandılar. Yabancı zaten asla olmaz. Ersun Yanal da bir diğer alternatif ama kendini harcar. Sonra zaten gelir.

Tınaz Tırpan Milli Takım eski Teknik Direktörü

Yükselen değer Yanal

Hiç düşünmedim ama Ersun Yanal, şu Türkiye'de yükselen biri. İstikrarı gayet Ancak onun ismi üzerinden yorum yapanlar bazı şeyleri yanlış yapıyor. "Ersun Yanal'ın kariyeri var" diyorlar. Onun yerine saydıkları isimlere bakıyorum öyle ekstra bir isim yok. Ama zaten onun da kulüplerde yapacak daha çok işi var. Kendini daha yukarıya taşıdıktan sonra bu işi daha iyi yapar. Zaten bizim bu konular üzerinde fikir beyan etmemiz de çok mantıklı değil. Nasıl olsa federasyon seçeceği ismi mimlemiştir.

Tanju Çolak Eski futbolcu ve teknik direktör

Terim ya da Aybaba

Bence Fatih Terim veya Samet Aybaba bu işin üstesinden gelebilir. Bu isimlerden birisi denenmemiş, birisi de denenmiş olmasından dolayı seçilebilir. İkisi de bugüne kadar başarısını kanıtladı. Ama Türk Milli Takımı'nın başına kesinlikle Türk antrenör gelmeli. Basında çıkan isimler arasında şu anda bir fiil çalışan antrenöre teklif götürmek hem kulübünü hem de kendini zor durumda bırakır. Ersun Yanal için Milli Takım çalıştırıcılığı bence çok erken. Bu iş için tecrübeli olmak gerekiyor.

Rıza Çalımbay Ankaragücü Teknik Direktörü

Kendime güveniyorum

Yerli antrenörün gelmesinde fayda var. Bu işi yapacak bir sürü arkadaşımız var. Ben iki sene Ümit Milli, sonra A Milli Takım'ı çalıştırdım. Daha sonra Denizlispor'u Avrupa kupalarında bir yere getirdim. Fatih Hoca ve Mustafa Denizli ile Avrupa Şampiyonası'na katıldık. Bunları biz yaptık. Öyle bir teklif gelirse kendime güveniyorum. Deneyimim var, 4 sene Milli Takım'ı çalıştırdım. Benim için sorun olmaz. Milli Takım da hedeflerimin başında geliyor. Türkiye de bu işi yapacak çok adam var dışarıda aramaya gerek yok.

Samet Aybaba Teknik direktör

Tabii ki ben de varım

Herşeyden önce öncelikle yerli - yabancı hoca mı gelmeli tartışmasına bir son verilmeli. Kesinlikle Milli Takımın başına yerli hoca gelmeli. Çünkü Milli Takım'ın son başarılarının altında Türk hocaların imzası var. Mustafa Denizli ile başlayan Fatih Terim'le devam eden ve Güneş ile zirveye tırmanan bu süreçte yine bizden biri bu işin altından kalkar. Bu işi yapabilecek bir sürü antrenör var. Bu antrenörler içinde tabii ki ben de varım.

Kenan Onuk Spor yorumcusu ve yazarı

Yabancı hoca hava getirir

Milli Takım deneyimini yardımcı antrenör düzeyinde bile yaşamamış bir yerli hocayı takımın başına getirmek bana çok parlak fikir gibi gelmiyor. Fatih Terim örneğinde olduğu gibi ileride takımın başına getirilmesi düşünülen bir yerli hocanın daha sonra takımın başına geçmesi uygun olacaktır. Bu isim Ümit Milli Takım'ın teknik direktörü Raşit Çetiner olabilir. Milli Takım dünya üçüncülüğünden sonra frekansını kaybetti. Bir yabancı hoca ile hem seyirci hem futbolcular açısından bakarsak Milli Takıma yeni bir hava getirebilir.

Aziz Üstel Galatasaray Kulübü eski yöneticisi

Favorim Scolari

Benim için antrenörün yerlisi yabancısı değil, iyisi veya kötüsü vardır. Çünkü antrenörlük evrensel bir meslek. Herkes her yerde yapabilmeli. Milli Takımın başına gelebilecek Fatih Terim'den Samet Aybaba'ya kadar yetenekli çok insan var. Ama yurtdışından da çok yetenekli isimler var. Bu isimler arasında favorim Scolari. Çünkü Fatih Terim yorgun olduğu için onu önermek gerçekçi olmaz. Ersun Yanal veya Samet Aybaba da biraz deneyim kazandıktan sonra Türk Milli Takımı için çok daha yararlı işlere imza atacaklardır.

Osman Tamburacı Spor yazarı

Samet, Raşit, Aykut olabilir

Şenol Güneş Türkiye'yi milli takımsız bıraktı. Önce buna çare bulmak lazım. Yeniden bir takım yaratılacak. Şenol Güneş kendi sürecini çok kötü kullandı. Bundan sonraki süreçte Milli Takımın başına mutlaka yerli bir antrenör gelmeli. Çünkü yeniden bir takım yaratılacak. O zaman Türk evladına güvenecek ve Milli Takım'ın başına gelecek vadeden genç hoca koyacaksın ki gençleri ortaya çıkarsın. Samet Aybaba, Raşit Çetiner, Aykut Kocaman olabilir. Ersun Yanal'ın takım çalıştırma görevi daha devam etmeli, yapacağı işler var.

Ali Şen Fenerbahçe Kulübü eski başkanı

Yerli antrenör gelmeli

Milli Takımın başına Türk antrenör gelmeli. Türk antrenörün gelmesinin sebebi de bugün Milli Takımın geleceğini oluşturacak takımın bir jenerasyon değişikliğine gitmesinden dolayıdır. Yeni takımı oluşturacak yeni oyuncuların da en iyisini Türk antrenörler bilir. Yabancı antrenörler ile Türk antrenörler arasında artık hiçbir yönden bilgi farklılığı kalmamıştır. Erdoğan Arıca, Ersun Yanal, Raşit Çetiner, Samet Aybaba, Rıdvan Dilmen, Ziya Doğan yeni dönemin yeni hoca adayları olabilir.

Turgay Şeren Eski futbolcu spor yazarı

Vural ya da Yanal gelmeli

Bence kesinlikle Türk antrenör gelmeli. Dünyanın futbolda ileri ülkeleri o ülkenin lisanını konuşmayan, o ülkenin çocuğu olmayan birine milli takımını çalıştırmıyor. Eskiden yabancı hocaya ihtiyaç olabilirdi ama artık Türk Milli Takımını başarılı bir yerlere taşımak için yabancı hocaya ihtiyaç yok. Türkiye'de nasıl ki Şenol Güneş Türk Milli Takımı'nın antrenörü olabildiyse onun gibi olabilecek 10 tane teknik adam daha sayabiliriz. Benim bu isimler arasında Yılmaz Vural veya Ersun Yanal favorilerim. Çünkü şu ana kadar başarılı çizgileriyle gayet olumlu işlere imza attılar.

Mehmet Özdilek: Malatyaspor Teknik Direktörü

Geleceğimiz Türk hocada

Mutlaka Türk hoca çalıştırmalı. Ama kim olmalı derseniz bunu tahmin etmek zor. Zaten Türk Futbol Federasyonu Mili Takım için en sağlıklı kararı verecektir. Her alanda başarılı olabileceğini düşünen bir kesim olarak bizlerin geleceği açısından bu karar çok önemli. Bugüne kadar Milli Takım için çalışan hocalarımız, Türk hocaların layıkıyla bu işi yaptığını başarılarıyla gösterdi. Bizim kimin gelmesi gerektiğiyle ilgili net olarak isim söylememiz doğru olmaz. Benim kişisel bir favorim de yok.

Ziya Doğan Trabzonspor Teknik Direktörü

Kararı federasyon veri
r
Valla bu tür polemiklere hiç girmek istemiyorum. Çünkü oraya en uygun insanı getirme konusunda en doğru kararı federasyon ve yönetim kurulu üyeleri verecektir. Doğal olarak Federasyon kendi ideallerine, düşüncelerine en uygun insanı tercih edecektir. Bizim insanımız bilmediği konularda bile yorum yapmaya bayıldığı için herkes şimdi Milli Takımı kimin çalıştırması gerektiğini bulmaya çalışıyor. Ama buna karar verecek yetkili bir merci var. Onların kararına saygı duymak lazım.

Raşit Çetiner Umit Milli Takım Teknik Direktörü

Bu soruyu kamuoyuna sormak lazım

Bugüne kadar bu tür mevzulara karşı her zaman uzak durdum. Adımı polemiklere karıştırmak istemedim. Bu durum şu anda da değişmiş değil. Ben aşağı yukarı 3-4 haftadır spekülasyon olmasın diye hiç bir basın mensubu arkadaşla konuşmuyorum. Böyle bir sorunun cevabını bana değil kamuoyuna sormak lazım. Çünkü en iyi cevabı onlar verecektir.

Dilek Sancılı

DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 Görücü usulüyle değil internet usulüyle evlilik
 Şişman, güzel ve çok seksi
 Gelininin en büyük dostu olan kaynana
 Haydan gelen huya gitti
 Yoksulluk terör kadar korkutucu
 Bütün aile üyeleri 4 Ocak'ta doğdu
 Köpeğiniz ne düşünüyor?
 Çığlığın ışıkla buluşması
 O en güzel siyah beyaz filmdi
 Küba'da herkes puro içer
 Trenle fotoğraf yolculuğu
 Arabistan'da bir kadın yönetmen
 Beyoğlu'nu bu gençler renklendiriyor
 Adam arıyorum
 Türkiye'de 20 yıllık geçmişi var ama biz onu yeni tanıyoruz
 Çiçek açmaya hazırlanın
 Seçim, demokrasinin bayram günüdür
 Bir Papa'nın gözüyle Cumhuriyet'in ilk yılları
 THY'den gece uçuşları
    Aktüel Pazar Yazarlar
  » Güncel
    Hobi
    Röportaj
    Gurme
    İyi Yaşa
BALÇİÇEK PAMİR
Çocuğunuz korktuysa ne yapacaksınız?
Gece yarısı...
MEHMET ALTAN
Neden sinirlisiniz?
İnsan soluk alamayınca öldüğüne...
REFİK DURBAŞ
Kitapların belleği: Kütüphaneler
Eski çağların "kitap...
MEHMET BARLAS
Basının üzerindeki gözler sınır tanımazdı
Asım Us'un...
Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
Eskiden baharın habercisi, barış ve kardeşliğin arabulucusu sayılan bu güzel...
Paskalya çikolataları yapabilirsiniz
PASKALYA çikolatası yapmaya ne dersiniz? Movenpick Hotel İstanbul'un, 3 Nisan...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil | Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.