kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Polisle sahil güvenlik arasına çinekop girdi
Polisle sahil güvenlik arasına çinekop girdi
Polis-asker çatışmasına ramak kaldı

Çinekop Baskını

Sahil Güvenlik, iki Zodiac'la polis botuna "rüşvet" operasyonu yaptı. Bottan 3 kilo çinekop çıktı. Polisler albaydan davacı oldu

İstanbul Boğazı'nda Sahil Güvenlik'le polisi karşı karşıya getiren olay, ifadelere göre şöyle gelişti: Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir ekip, Sarıyer'de balıkçı teknelerine yanaşan bir Deniz Polisi botunu şüphe üzerine durdurdu.

ALBAY ÖNCE "RÜŞVETE SUÇÜSTÜ YAPTIK" DEDİ
İki Zodiac botla ve MP-5 silahlarla polis botuna çıkan timler, bir kasa çinekopa el koydu. Sahil Güvenlik Komutanı Albay Aksu üç polisi, "Balıkçı teknesinden çinekop rüşvet alırken suçüstü yakaladık" yazısıyla Emniyet Müdürlüğü'ne şikâyet etti. Olay büyüdü.

POLİSLER BİR GÜN SONRA FİŞ GÖSTERDİ
Polisler
"3 kilo çinekop satın almıştık. Bozulmasın diye kasaya koyduk" deyip karşı şikâyette bulundu. Ertesi gün de satış fişi sundular. Savcılık albaydan arama izni istedi. Gelen yazıda "Geçerken kasayı gözle tespit ettik. Rüşvet şüphesi oluştu" dendi.


***

Polisle sahil güvenlik arasına çinekop girdi

Sarıyer'de deniz polisinin botuna baskın düzenleyen 8 kişilik Sahil Güvenlik ekibi, botta bulunan yarım kasa çinekopa rüşvet diye el koydu. Asker ile polisi çatışmanın eşiğine getiren operasyonu yöneten Kurmay Albay Ömer Aksu, polisleri çinekopları alırken yakaladığını söyledi. Polis memurları ise, balıkları satın aldıklarını belirterek, arama emri olmadan botlarına baskın düzenleyen Albay Ömer Halit Aksu'dan şikâyetçi oldu.

Sahil Güvenlik ile Deniz Polisi'nin arası, yarım kasa çinekop nedeniyle fena halde açıldı. İddiaya göre, Sarıyer'de balıkçı teknelerine yanaşan Deniz Polisi'nin botuna operasyon düzenleyen Sahil Güvenlik Komutanı Kurmay Albay Ömer Halit Aksu komutasındaki 8 kişilik ekip, polislerin botunda bulunan yarım kasa çinekopa rüşvet diye el koydu. 23 Ekim 2003 yılında Deniz Polisi ile Sahil Güvenlik'i silahlı çatışmanın eşiğine getiren olaylar şöyle gelişti:

DENİZ POLİSİ BOTUNA SAHİL GÜVENLİK BASKINI
Deniz Polisi'ne ait Polis-3 isimli bot, Sarıyer sahilindeki balıkçı teknelerine yanaştığı sırada Sahil Güvenlik Komutanı Kurmay Albay Ömer Halit Aksu komutasındaki 8 kişilik ekibin baskınına uğradı. İki Zodiac botla baskına gelen Sahil Güvenlik ekipleri, Aksu'nun emriyle polis botunu baştan aşağı aradı. Botta yarım kasa Çinekop balığı bulan Aksu, polis memuru Berkant Acar'ı balığı nasıl temin ettikleri konusunda sorgulamaya başladı. Askerlerin baskınına uğramanın şaşkınlığını üzerinden atamayan Acar, balığın meslektaşı Levent Karan tarafından Karaköy'de bulunan Çanakkale Balıkçısı'ndan satın alındığını söyledi.

'RÜŞVETİN BELGESİ ÇİNEKOPA EL KOYUYORUM'
Acar'ın açıklamaları karşısında ikna olmayan Albay Ömer Halit Aksu, yarım kasa çinekopa el koydu. Polislerin iddiasına göre Aksu, "Siz bu balığı balıkçılardan rüşvet olarak almışsınızdır. Hakkınızda rüşvetten tutanak tutacağım. Biz asker olarak buraların güvenliğini sağlıyoruz. Siz burada ne arıyorsunuz?" dedi. Olay sırasında sahilde bulunan polis memurları Levent Karan ile Abidin Giritli de baskın üzerine bota geri döndü. Polislerden Karan, balıkları satın aldığını söylediyse de Albay Aksu'yu ikna edemedi.

İFADESİNDE 'SUÇ ÜSTÜ YAKALADIK' DEDİ
Olay yerinden ayrılan Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Ömer Halit Aksu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Liman Şube Müdürlüğü'ne bir yazıyla başvurarak, polis memurlarını rüşvet alırken suçüstü yakaladığını bildirdi. Aksu gönderdiği yazıda, "Sahil Güvenlik faaliyetleri kapsamında yapmış olduğumuz kontroller sırasında, 3 nolu polis botunda görevli polis memurları Levent Karan, Berkant Acar ve Abidin Giritli'nin balıkçılardan bir kasa Çinekop balığını rüşvet olarak aldıkları tespit edilmiştir. Konuyu bilgilerinize rica ederim" dedi.

SUÇLANAN POLİSLERİN ÇİNEKOP FATURASI TİTİZLİĞİ!
Haklarında rüşvet suçlaması yapılan polisler ise bir gün sonra da çinekopu satın aldıklarını gösteren bir faturayı amirlerine sundular. Ancak 'çinekop operasyonu' askerle polisin arasını açtı. Albay Ömer Halit Aksu, tepkiler üzerine operasyondan bir gün sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve İstanbul Valiliği'ne bir yazı göndererek, Polis-3 botunu şüphe üzerine aradıklarını ve polisleri disiplinsiz bir vaziyette gördüklerini bildirdi. Aksu'nun şikayeti üzerine, rüşvet almakla suçlanan polis memurlarının ifadelerine başvuruldu. Polis memurlarından Berkant Acar, Başkomiser Şahin Çalık'a verdiği ifadede, balığın arkadaşı Levent Karan tarafından Karaköy'deki Çanakkale Balıkçısı'ndan fatura karşılığında alındığını söyledi. Acar, Karan'ın eve götürmek üzere satın aldığı 3 kilo balığı bozulmasın diye kasaya koyduklarını anlattı.

Mehmet AKTARAN - MERKEZ

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 BM 'İsrail kınansın' dedi, Amerika yine veto etti
 Yine, Yeni, Yeniden
 'Gazi'ye formül
 Cenaze namazında minare paniği
 Toprak Ev Ayakta Okul Yıkıldı
 Orhangazi Belediye Başkanı'na saldırı
 Vaatlerini tabela yapıp meydana dikti
 Yakuplu'da oturan tek başkan adayı
MEHMET TEZKAN
Seçim başarısının kıstası ne olmalı?
Türkiye çok uzun...
EMRE AKÖZ
Kasa eziyeti bitiyor
İşte bir haftasonu daha. Birçok...
MEHMET ALTAN
Laikliğin teminatı AB değil mi?
ON saniyelik 5.1...
Müzakere tarihi: En geç Temmuz 2005
Bahar zirvesi için Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Dışişleri...
Akşam yemeği öğlene ertelendi
Papadopulos'un 'yorgun olduğu' gerekçesiyle dün gece katılmadığı...
Hagi'si yok derdi çok: 0-1
Hagi'si yok derdi çok: 0-1
İlk yarısı golsüz biten maçın 65. dakikasında eski G.Saraylı Evren,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.