kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kıran kırana
Kıran kırana
Böyle rezillik görülmedi
Listeler Kesinleşiyor
G.Saray Günlüğü

Kıran kırana

G.Saray'ın 100. yıldaki başkanı Cumartesi günü seçilecek. Öne çıkan iki aday Canaydın ve Cansun arasında camianın hiç alışmadığı bir savaş var. Sert demeçler kamuoyunu şaşırtıyor.

Mülkleri satmadım
Canaydın "
Yönetimimiz kulübün malına mülküne sahip çıktı" dedi
G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, selefi ve bu kongredeki rakibi Mehmet Cansun'un eleştirilerini yanıtlarken, önceki yönetimleri tenkit etti. Canaydın, futbolcuların sözleşmelerinde sistemi değiştirip garanti paraya dönülmesine yönelik eleştirilere "Yabancı oyuncu daima garanti paraya gelir. Siz yabancıya garanti para, yerli oyuncuya maç maşına yaparsanız itilaf çıkıyor. Sayın Cansun ikinci başkanken bunu yaşadı. Jardel'in ücretinden rahatsız olan Türk futbolcularımızın üçü bir Fenerbahçe maçında 'Jardel oynarsa biz yokuz' dediler. Sebebi de bu adaletsizlik" yanıtını verdi.

Gelirlerimizi sattılar
Eski yönetimleri eleştiren Canaydın, "Göreve geldiğimizde öyle kötü tabloyla karşılaştık ki, vaatlerimizi yerine getiremedik. Bu tabloyu meydana getirenlerin, bunu yaratanların bugün tekrar aday olması beni daha çok cesaretlendirdi. Ben Galatasaray'ın hiçbir malını satmadım. Kulübümün malına, mülküne sahip bir yönetim dönemi gösterdim. Daha önce satıldı. Hisseleri satıldı. 65 milyon dolar borç ödedim diyenler, kendi imzalarıyla 90 küsür milyon dolar borçla verdiler. 65'i koyun. Borcu 155 milyon dolarlara getiren arkadaşlarımız, hâlâ bu görevlere taliplerse, ben de bütün yüreğimle bu göreve yine talibim" diye konuştu.

Bize 20 kredi teklifi var
Yaptıklarını "Mali revizyon, tek tip hesap ve tek borçla pozisyonumuzu bir yere getirmeye çalıştık ve başardık. Galatasaray'ı borçlarını ödeyemeyen, kapısında hacizlerin beklediği, devlet ve kulüplerle ihtilaflı bir kurum konumundan çıkardık" diye anlatan Canaydın yeni dönem için şunları söyledi: "Ali Sami Yen için mevcut 20 tane kredi teklifi var. Teknik direktörümüz yabancı olacak. Yanında yerli antrenör olabilir. Hocamız, ekibiyle de gelebilir. Takımımızın yaş ortalaması 24'lere indi. En az 6-8 takviye yapmamız lazım. Yerli ve yabancı olarak 100. yılda taraftarımızın yüzünü güldürecek transferleri yapacağız. Adayı bu yaz açacağız, Kalamış'ta üyelerimizin kullanım hakkını inşaat devam ederken sağlayacağız."

Daha kötü yapmam!
Cansun "
G.Saray'ın geçmişinde bu kadar başarısız bir dönem yok" dedi
G.Saray'da Cumartesi günkü kongrede başkanlığa adaylığını koyan Mehmet Cansun, son günlerde kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili sert çıktı: "Beni kızdırarak, aynı çamur içinde oynamaya zorluyorlar." Aday olmasının en büyük nedenlerinden birisinin G.Saray'daki değerlerin son iki yılda son derece yıpranması olduğunu belirten Cansun, "G.Saray Başkanlığı ve orada görev almak çok büyük bir onur. Ama bu onur için bütün G.Saray'ı böyle parçalayarak gitmek doğru değil" dedi.

Sürekli kavga ediyorlar
Bugüne kadar G.Saray kongrelerinin kamuoyundan hep övgü aldığının altını çizen Cansun, "Bugün medyada kavga eder rolündeyiz. Galatasaray yönetimi son iki senede sadece geçmişiyle kavga etti. Benimle, Faruk Süren yönetimiyle, AIG ile kavga ettiler. Galatasaraylılar, bugün 'Kardeşim sen ne yapıyorsun! Seni buraya iş yapasın diye getirdik' demeyecek mi? Ama onlar sadece geçmişe pislik atmakla ilgilendiler. Ben Canaydın'ın özel yaşantısıyla, fabrikasının nasıl alındığıyla zerre kadar ilgilenmiyorum. Bana yapılanlardan sonra, insanlar bu konularla ilgili dosyalar getiriyorlar. Ben o seviyeye inip, 'Kardeşim; senin baban şöyle yapmış, sen böyle yapmışsın' mı diyeyim? Beni kızdırıp, 'Sen buydun, bunları konuşuyorsun' dememi bekliyorlar. Bu çamurun içine girmeyeceğim" diye konuştu.

Mali başarı buysa...
Cansun, "Son iki seneden Galatasaraylılar memnunsa, zaten söyleyecek bir şey yok. Ancak memnun değillerse ben haklıyım demektir. G.Saray'ın yakın geçmişinde bu kadar başarısız bir dönemi yok. Kulüp, hem sportif hem de mali açıdan çok kötüye gitti. İki yılda borçlar 100 trilyon lira arttı. 3 milyon 800 bin dolar temlikle göreve geldiler. Bugün Galatasaray'ın gelirleri üzerinde 84 milyon dolar temlik var. Mali başarı buysa, bunun başarısız halini ben hiç düşünemiyorum. Daha kötü bir G.Saray izlettirmeyeceğimin sözünü veriyorum" diye konuştu.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Harika çocuk Daum'u da yıktı: 2-4
 Kanarya, 2004'te ilk kez üzüldü
 Yanal: Seneye Avrupa'dayız
 Fener'e çifte şok
 Kupa canavarı:2-0
 Fatih travma geçirdi
 Efes pes etmez:72 - 70
 50 taraftarla 600 milyar
 Volkan evine ümitli dönüyor
 Bileğinin hakkıyla
 Almanlar'ı dörtlerdik
 Dünya Kartal'ı gözlüyor
 Golcülere özel idman
 Ülker İsrail'de şans arıyor
 Krallar da yenilir
 Pekin'de altın benim
 Günün İçinden
İSKENDER GÜNEN
Dev uyanıyor
Haftalardır Trabzonspor'un başarılarında...
ALTAN TANRIKULU
Medeni futbol
Futbolu çok seviyoruz.. Ama seyircimizle,...
HINCAL ULUÇ
Fener asılmadı
Ne oldu da 2004'e çok iyi başlayan...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Çekirge sıçramadı
F.Bahçe ligde G.Birliği'ni mahkum...
KENAN ONUK
Zamanı gelmeden
Futbol oyun tarzı olarak Fenerbahçe ve...
CHP zihniyeti gittiği yere bereketsizlik götürür
CHP zihniyeti gittiği yere bereketsizlik götürür
İktidarla muhalefet arasındaki 'kök' tartışması devam ediyor. Baykal...
Deniz Baykal: Senin ampulün külüstür!..
Deniz Baykal: Senin ampulün külüstür!..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin İzmit'te...
Askeri mahkemeyi bile arar oldular
Askeri mahkemeyi bile arar oldular
DEV-YOL davası 23 yılını tamamlıyor. Sıkıyönetim Mahkemesi 7 idam...
YÖK bakanla köprüleri attı
YÖK bakanla köprüleri attı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın YÖK tasarısıyla ilgili Danışma Kurulu...
Standart Bekleyen Mankenler
Standart Bekleyen Mankenler
Cansu Dere
Ben kendimi uygun görüyorum. Türkiye'de iyi...
En yakın dostu köpeği
En yakın dostu köpeği
Hawaii doğumlu Stacey Kamano henüz 11 yaşındayken katıldığı Genç Miss...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.